Galatasaray'ın kasası boş kaldı

Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon 21, önceki sezon 24.8 milyon euro gelir elde eden Galatasaray, bu sezon 10 milyonu zor geçti.

Galatasaray'ın kasası boş kaldı
Galatasaray'ın kasası boş kaldı
GİRİŞ 27.11.2014 10:00 GÜNCELLEME 27.11.2014 10:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Anderlecht yenilgisiyle Avrupa kulvarının dışında kalan Galatasaray, mali olarak da büyük bir darbe yedi. Son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi'nden 46 milyon euro kazanan sarı-kırmızılılar, geçtiğimiz sezonları mumla aradı.

Sarı-kırmızılı ekip, çeyrek finale kadar yükseldiği 2012-13'te 24 milyon 782 bin euro, gruptan çıkarak son 16'ya kaldığı geçen sezon ise 21 milyon 72 bin euroluk Şampiyonlar Ligi geliri elde etmişti.

Galatasaray'ın bu seneki kazancı ise, son iki seneye göre oldukça düşük gerçekleşti. Katılım payı olarak 8.6 milyon euro alan Cim Bom, performans bonuslarından sadece Anderlecht ile berabere kaldığı maçın parası olan 500 bin euroyu alabildi. Arsenal maçından da puan çıkmazsa bu, grupta tek kazanılan meblağ olarak kayıtlara geçecek. Oysa 6 maçtan, başarıya paralel olarak 6 milyon euro toplama imkanı bulunuyordu. 

Öte yandan elenen ekip, gruptan çıkma parası 3.5 milyon euroyu da kaçırdı. Geçen sezon 6.5 milyon euronun geldiği yayın havuzundan da bu yıl daha düşük bir ücretin gelmesi bekleniyor. Böylece Galatasaray Şampiyonlar Ligi sezonunu, 10 milyon euronun biraz üzerinde bir gelirle tamamlayacak. Bu da geçtiğimiz sezonlara göre, aşağı yukarı yarı yarıya bir düşüş anlamına gelecek.  

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • 3 temmuz 9 yıl önce Şikayet Et
    ağlayanın malı gülene hayır etmez
    Cevapla
  • beter olun inşallah. 9 yıl önce Şikayet Et
    durun bunlar daha iyi günleriniz yakında oynatacak futbolcu bulamayacak 5 sene altyapının oyuncularıyla maçlara çıkacaksınız demedi demeyin.
    Cevapla