Galatasaray'a bir büyük darbe daha!

Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz G.Saray, D grubu 5. maçında deplasmanda Anderlecht’e mağlup olarak Avrupa Kupaları’na veda etti.

Galatasaray'a bir büyük darbe daha!
Galatasaray'a bir büyük darbe daha!
GİRİŞ 27.11.2014 00:45 GÜNCELLEME 27.11.2014 01:10
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Avrupa Ligi umutlarını yitirmek istemeyen sarı-kırmızılı ekip Belçika'dan 3 puanla dönmeyi hedeflese de sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

Anderlecht maçın 44 ve 86. dakikalarında Mbemba'nın golleriyle temsilcimizi 2-0 yendi ve Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazandı. Galatasaray ile grupta son sırada kaldı.

Alınan yenilgi ile Galatasaray 1 puanda kaldı ve son maç öncesinde Anderlecht ile puan farkının 4'e çıkmasına engel olamayarak grubu sonunculukla tamamlamayı garantiledi. Anderlecht ise 5 puana yükseldi ve 3. sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Grubun son maçında Galatasaray sahasında Arsenal'i konuk edecek. Anderlecht ise Borussia Dortmund ile karşılaşacak.

BRUMA VE TELLES YENİDEN

Teknik direktör Cesare Prandelli'den şans bulmakta zorlanan isimlerden Bruma ve Alex Telles, Anderlecht karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı formayla en son 2-0 kaybedilen Balıkesirspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan, ardından da 4-0 kaybedilen İstanbul Başakşehir müsabakasında ise sonradan oyuna dahil olan Bruma, 4 maç aradan sonra yeniden forma buldu.

Portekizli genç oyuncu, ligde Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Borussia Dortmund maçlarında süre alamamıştı.

Galatasaray'da Alex Telles ise forma giyemediği 3 resmi maçın ardından yeniden sarı-kırmızılı formayla sahaya çıktı. Brezilyalı oyuncu, ligdeki Kasımpaşa karşılaşmasında forma giymesinin ardından Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Borussia Dortmund maçlarında şans bulamamıştı.

İYİ BAŞLAMIŞTIK AMA

Karşılaşmaya hızlı başlayan Anderlecht karşısında oyunu ilk bölümde kendi yarı alanında kabul eden Galatasaray, savunmanın kritik müdahaleleriyle kalesini gole kapatırken, ardından rakibinin hızını biraz olsun keserek ileriye çıkmaya başladı.

35. dakikada Defouer ceza alanı içerisinden seken topun gelişine vurdu. Penaltı noktasında Mitrovic'in dokunduğu meşin yuvarlak adeta yuvarlanarak önce sol ardından çizgi üzerinde ilerleyerek sağ direğe çarptı ve Muslera'da kaldı. Yürekler ağızlara geldi.

HİÇ İYİ OLMADI

Özellikle Bruma ve Telles'in görev yaptığı sol kanattan rakip kaleye gitmeye çabalayan sarı-kırmızılı ekip bir türlü aradığı pozisyonları yakalayamadı. Bu dakikalarda Anderlecht'in hızlı hücumlarında tehlikeler yaşayan "Cim Bom", Mbemba'nın golüyle de 1-0 geriye düştü ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

44. Tielemans'ın soldan ortasında ceza alanı içerisinde Melo kafayla vurdu. Arkaya seken topta savunma iyi yerleşemeyince Mbemba bomboş kaldı ve kafa vuruşu il topu ağlara gönderdi: 1-0

Orta sahasını kalabalık tutarak Galatasaray'ın rahat oyun kurmasının önüne geçen Belçika ekibi, rakibinin üzerine geldiği bölümlerde ise savunmanın arkasına attığı toplarla tehlikeler yarattı. İlk yarının son dakikalarında Mbemba ile skoru lehine çeviren Anderlecht, soyunma odasına avantajlı şekilde gitti.

BÜYÜK BASKI VARDI

İkinci yarıda Galatasaray adeta rakip kaleyi abluka altına aldı. İlk yarıda sadece 1 şut çeken temsilcimiz ikinci yarının ilk 20 dakikalık bölümünde rakip kaleyi 6 defa şutladı. Ancak bir türlü beklenen gol gelmedi.

60. dakikada Hamit'in uzaktan şutunda kaleci Proto son anda çeldi. Devam eden atakta Telles sol çaprazdan bir şut gönderdi kaleye doğru. Burak yerden uzandı ama yetişemedi. Eğer dokunabilseydi skora beraberlik gelmesi içten bile değildi.

Dakikalar 74'ü gösterirken Selçuk savunmanın arkasına çok sık bir pas çıkardı. Burak topla buluşur, buluşmaz aşırtma vuruşunu çıkardı ancak top üst direğe vurarak oyun dışında kaldı. Burak maç boyunca girdiği birkaç pozisyonu değerlendiremediği ve sıklıkla ofsayta düştüğü için tepki aldı.

SELÇUK KIZARDI

Maçın sonlarına doğru, gelmeyen golün yarattığı gerginlik futbolcuların oyun içindeki davranışlarına da yansıdı. Selçuk İnan 81. dakikada kaptırdığı ve kalesinde tehlike yaratan atağın ardından maçın hakemi Ivan Bebek'e uzun süre itiraz edince ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

YİNE MBEMBA

Maçın 86. dakikasında Anderlecht sağ çaprazdan kazandığı serbest vuruşta kalemizi yokladı. Uzaktan gelen şutu Muslera tokatlarken top Mbemba'nın önünde kaldı. İlk golün de sahibi olan D. Kongolu futbolcu boş kaleye doğru yaptığı vuruşla skoru 2-0 yaptı.

Maçın kalan dakikalarda başka gol olmayınca Anderlecht, Galatasaray'ın Avrupa defterini son maçlar öncesinde kapattı.

ANDERLECHT: 2 - GALATASARAY: 0

Stat: Constant Vanden Stock
Hakemler: Ivan Bebek, Tomislav Petrovic, Miro Grgic (Hırvatistan)

Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Acheampong, Defour (Dk. 46 Kawaya), Tielemans, Najar, Praet (Dk. 84 Kljestan), Conte, Mitrovic (Dk. 89 Cyriac)

Galatasaray: Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop (Dk. 90 1 Furkan Özçal), Sneijder, Bruma (Dk. 75 Umut Bulut), Burak Yılmaz

Goller: Dk. 44 ve 86 Mbemba (Anderlecht)

Kırmızı Kart: Dk. 83 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 29 Tarık Çamdal, Dk. 42 Bruma, Dk. 45 1 Chedjou, Dk. 66 Hamit Altıntop (Galatasaray), Dk. 33 Defour (Anderlecht)

YORUMLAR 25
  • kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    siz havlu atmış olabilirsinizde biz atmadık. okadar hak var tabi elenecekler
    Cevapla
  • uefa işi biliyor 9 yıl önce Şikayet Et
    Fener avrupa liginde yarı final oynayınca 2 yıldır avrupaya almadı. Yerine aldığı takımlar sağolsun ülke puanını yerle bir ettiler. Ellerine sağlık. Dün GS yi izledim gözlerim kapalı...
    Cevapla
  • MERT 9 yıl önce Şikayet Et
    reklam filiminde oynamak isteyen varmı
    Cevapla
  • CAN 9 yıl önce Şikayet Et
    futbol icin daha cok calışmanız lazım bütün takımlar ve camiada bulunanlar lafla değil ayak işi bu
    Cevapla
  • atlantiks 9 yıl önce Şikayet Et
    eyy uefa yetkilileri ! o gs ki bir uefa şampiyonu ! bari uefa da devam etsin bi 50 (yazıyla : elli) sene yahu...! sizler bilmiyor olabilirsiniz de, bizim buralarda o kupayı kaldıran tek takım gs...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle