Ergin Ataman: Dehşet vericiydi

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, unutulmayacak maçı böyle yorumladı.

Ergin Ataman: Dehşet vericiydi
Ergin Ataman: Dehşet vericiydi
GİRİŞ 22.11.2014 00:32 GÜNCELLEME 22.11.2014 01:31

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nde Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımını 110-103 yenerek önemli bir galibiyet aldıklarını, bundan sonra elde edecekleri 2 galibiyetle de son 16'ya kalmayı garantileyeceklerini ifade etti.

Ataman, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, oyuncusu Arroyo'nun maçın tamamında, 50 dakika oynayarak tarihe geçtiğini vurguladı. İlk devre çok iyi oynadıklarını kaydeden deneyimli başantrenör, maçı şöyle değerlendirdi:

"İkinci devreye inanılmaz kötü başladık. Hücumda kaçan boş atışlar, geriye koşmaktaki problemlerle bir anda 10 sayı geri düştük. Son periyotta özellikle 3 kısamız inanılmaz bir mücadele gösterdiler. Aradori'den hiç verim alamadık. Ender, Sinan ve Arroyo ile neredeyse ikinci devrenin tamamını oynadık. Şartlar böyle olunca savunmamız düştü. Kızılyıldız takımı ikinci devre inanılmaz bir yüzde ile şut atmaya başladı ama son 3'lüğü biz attık ve maçı uzatmaya taşıdık. İkinci uzatmada farkı da bulduk ama son saniyede gelen faulle maç 7 sayıda bitti. Oraya gelmişken farkı almak istedik ama bu şartlarda galip gelmek önemliydi. Kendi sahamızda 3'te 3 yaptık. Bundan sonra 2 galibiyet daha bizi garanti bir şekilde son 16'ya sokacaktır."

Ataman, hem kısa hem de uzun rotasyonu için oyuncu transfer edeceklerini, bunun için de doğru oyuncuları aradıklarını belirtti.

Sakatlığı süren Martynas Pocius'un bu hafta içinde takıma döneceğini, Vladimir Micov'un ise 4-5 hafta takımdan ayrı kalacağını kaydeden Ataman,

"Hem kısa hem de uzun rotasyonuna takviye yapacağız ama bize katkı verecek doğru oyuncuyu arıyoruz. Scotty Hopson'a çok yaklaşmıştık ama son anda vazgeçti. Yakın temasta olduğumuz oyuncular var. Bu hafta sonu netleşir. Sadece oyuncu almak önemli değil. Avrupa Ligi tecrübesi olan, bu takıma anında entegre olacak bir oyuncu istiyoruz. Taraftarımızın Jamont Gordon ile ilgili beklentileri var. Onu da düşünüyoruz ama yaklaşık 1 yıldır oynamaması bizi düşündürüyor. Bize acil katkı lazım. Öncelikle forvet, daha sonra bir uzun takviyesi yapacağız. Yönetimden de yeşil ışığı aldık. Onlar da bize çok destek oluyor."

Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu, kulüpte mali açıdan sorunların devam ettiğini belirterek, "Problemler küçük değil ama Galatasaray'ın futbol takımında da benzer sorunlar var. Galatasaray büyük bir kulüp. Burada basketbolun ne kadar sevildiği ortada. Mutlaka yönetimimizin gerekli eforu sarf ettiğini düşünüyorum. Nasıl takımımız her koşulda galibiyet için çalışıyorsa, Galatasaray yönetiminin de zor şartlarda gerekli eforu sarf edip oyuncuları mağdur etmeyeceğini düşünüyorum. Bu konuda herhangi bir endişem yok. Ufak tefek sıkıntılar devam ediyor ama zaman içinde çözülecektir" şeklinde ifadeler kullandı.

- Sırp taraftarların saldırısı

Ataman, Abdi İpekçi Spor Salonu'na takımdan 15 dakika sonra geldiğini ve Kızılyıldız taraftarlarının çıkardığı olaylar karşısında "dehşete düştüğünü" söyledi.

"300-400 Sırp zıpır, taraftarımıza, Türk polisine taşlarla ve meşalelerle saldırdılar" diyen Ataman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Salona gelirken salonun önünde gördüğüm ve yaşadığım manzara dehşet vericiydi. 300-400 kişilik bir grup, sahil yolundan askeri bir tabur gibi toplu halde yolu kapatarak geliyordu. Oradan buraya gelinceye kadar kimse müdahale etmedi. Biletleri ve maça giriş izinleri yok. Ayrıca üst düzeydeki emniyet kuvvetlerimizi de nasıl yanılttılar, hayretler içindeyim. 300-400 Sırp... Bunlara 'terörist' diyeceğim. Bu konuda Avrupa Ligi yönetimini de acil bir şekilde ceza vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu taraftara zaten çok fazla taviz veriliyor. Belgrad'da 18 bin kişilik salonda 25 bin kişi vardı, kınıyorum. Ayrıca bizim emniyet teşkilatımız da nasıl böyle bir faka bastı? Bir Türk vatandaşı olarak endişeye düştüm. Böyle bir şeyin başka ülkelerde olması mümkün değil. Ciddi anlamda tedirgin oldum."

- Kızılyıldız Telekom cephesi

Sırp takımının başantrenörü Dejan Radonjic, Galatasaray Liv Hospital'ın kaliteli ve tecrübeli bir takım olmanın avantajını kullanarak maçı kazandığını söyledi.

Karadağlı başantrenör, maça hücumda iyi, savunma kötü başladıklarını belirterek, "İlk yarıda hücumumuz iyiydi ama savunmada Galatasaray'ı durduramadık. Üçüncü çeyreği müthiş oynadık ve Arroyo'yu iyi savunduk. Bu iyi savunmanın karşılığını hızlı hücumlarla cezalandırdık. Son çeyrekte oyunu kontrol etmeyi başardık ama Galatasaray çok kaliteli oyunculara sahip bir takım. Molada konuşmamıza rağmen son saniyede faulü yapamadık ve Erceg gibi kaliteli bir oyuncu maçı uzatmaya götürdü" diye konuştu.

Uzatma bölümünde beklenenin aksine psikolojik olarak düşüş yaşamadıklarını vurgulayan Radonjic, "Uzatma bölümünde geri dönmeyi başardık. Son şans bize geldi ama onu da değerlendiremedik. En sonunda Galatasaray tecrübeli ve kaliteli bir takım olmasının avantajını iyi kullandı ve maçı kazındı. En azından ikili averajı kaybetmeyerek, bir şey elde etmiş olduk" ifadelerini kullandı.

Radonjic, maçtan önce bileti olmayan Sırp taraftarlarının çıkardığı olaylarla ilgili soruya, "Bunu bilmiyordum. Sadece maça odaklanmıştım" cevabını verdi.