Taffarel: Farklı duygular içindeyim

Claudio Taffarel, Türkiye ile Brezilya arasında yapılacak özel maçı, iki milli takımının karşılaşması gibi gördüğünü söyledi.

Taffarel: Farklı duygular içindeyim
Taffarel: Farklı duygular içindeyim
GİRİŞ 10.11.2014 12:59 GÜNCELLEME 10.11.2014 12:59

Futbolculuğu döneminde hem Galatasaray hem de Brezilya Milli Takımı ile önemli başarılar kazanan ve şu anda her iki takımın da kaleci antrenörlüğünü üstlenen Taffarel, 12 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak Türkiye-Brezilya maçı öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Brezilya'nın İstanbul'da 58 yıl aradan sonra karşı karşıya geleceğini hatırlatan Taffarel, "Bu maç nedeniyle çok mutluyum. Hem Brezilya Milli Takımı İstanbul'a geliyor hem de Türkiye benim çok sevdiğim bir yer. Bu karşılaşmadan dolayı ben de farklı duygular içindeyim. Sanki iki milli takımım birbiriyle oynayacak gibi hissediyorum" dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in çok sevdiği biri olduğunu ve başarı kazanmasını çok istediğini aktaran Taffarel, "Türk Milli Takımı'nda beraber çalıştığımız futbolcular var. Brezilya benim ülkem ve milli takım formasıyla ben de uzun süre oynadım. Bu nedenle iki milli takımımın karşılaşacağı duygusu bende oldukça hakim" değerlendirmesinde bulundu.

"Burada bir dönem yaşamış herkes, İstanbul'u özlüyor"

Galatasaray'da 1998-2001 yılları arasında oyuncu olarak görev yapan, ilk olarak 2004-2005 sezonunda, ardından da 2011 yılından bugüne kadar kaleci antrenörlüğü görevini üstlenen Taffarel, İstanbul'un ve Türkiye'nin kendisi için çok farklı bir yeri olduğunu söyledi.

Burada görev yapan Brezilyalıların mutlu olduğunu aktaran Taffarel, "Benim çocuklarım da Türkiye'yle ilgili çok güzel hisler taşıyor. Küçükken burada yaşadılar, şimdi de her geldiklerinde çok mutlu oluyorlar. Çünkü burası çok güzel bir ülke. Şehir çok güzel, insanlar çok iyi. Burada bir dönem yaşamış olan herkes İstanbul'u özlüyor. Hem benim çocuklarım hem de başka futbolcu arkadaşlarımızın çocukları bu hissi yaşıyorlar. Çünkü burada hepimiz çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"Terim bana bir kapı araladı"

Claudio Taffarel, Fatih Terim'in, kaleci antrenörü olmasını isteyerek kendisine bir kapı araladığını vurguladı.

Hayatında plan yapmayı sevmediğini dile getiren Taffarel, "Yaşamım hep kendi içinde gelişti. Burada Galatasaray'da futbol oynadım. Sonrasında Fatih Terim bana görev teklif ettiğinde, 'ben kaleciyim ama kaleci hocası değilim' demiştim. Ama o bana, 'sen bu görevi yapacaksın' dedi ve tekrar geldim. Şu anda ise Brezilya Milli Takımı'nda da aynı görevi üstleniyorum. Bana bu kapıyı da o araladı" diye konuştu.

"Terim'den sonra da kalmamı Aysal istedi"

Taffarel, Terim'in Galatasaray'da görevden ayrılmasının ardından önce Roberto Mancini ile çalıştığını ve şimdi de Cesare Prandelli'yle görevine devam ettiğini hatırlatırken, dönemin başkanı Ünal Aysal'ın kendisinin kalmasını özellikle istediğini aktardı.

"Fatih Terim hocamız beni tanıyan ve ne yapabileceğimi bilen biri olarak göreve davet etti ve geldim. O ayrıldıktan sonra da ben bir Galatasaray çalışanı olarak görevimde kaldım" diyen Taffarel, "Hocalar değişti ama ben vazifemi sürdürdüm. Bundan sonra ne olur bilemiyorum. Aslında Fatih Terim'in ardından görevimde kalmam, sonraki hocaların bir tercihi olmadı. Mancini geldiğinde başkanımız Ünal Aysal'ın kalmam yönünde bizzat talebi oldu ve bu da beni çok mutlu etti. Ben burayı çok seviyorum, burada Galatasaray'da çalışmaktan çok memnunum" diyerek sözlerini tamamladı.