Prandelli'den Sabri ve Sneijder açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 2-1 sonuçlanan Kasımpaşa mücadelesinin ardından açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 31.10.2014 22:45 GÜNCELLEME 01.11.2014 01:54

İtalyan teknik adam, Sabri'nin geri dönüşü ve taktiksel değişiklikleri ile ilgili konuştu.

Karşılaşmanın 2. yarısında istekli olduklarını söyleyen Prandelli, "Bir mağlubiyetten sonra kazanmamız gerekiyordu. 2. yarıda istediğimiz ruhu yansıttık sahaya. Yavaş yavaş yükseliyoruz, kazanmamız gerekiyordu ve kazandık. Mutluyuz. Biraz agresiflik, biraz da taktiksel değişiklikler gerekebiliyor. İkinci yarıda biraz daha yakın ve inanarak oynamaya başladık ve ileriye giderek pozisyon ürettik. Futbolda böyle güzellikler var" ifadelerini kullandı.

SABRİ'NİN GERİ DÖNÜŞÜ İLE İLGİLİ...

Sabri'nin dönüşünü değerlendiren deneyimli hoca, "Daha fazla polemiğe girmemek için bunları söyleyeceğim. Sabri tekrardan takıma katıldı ve yeni bir sayfa açtık. Yazın bazı kararlar alınmıştı. Yeni bir sayfa açıldığı için, yeni günlere ilerliyoruz" diye konuştu.

"TAKTİKSEL BİR SEÇİMDİ SNEIJDER"

Maç içindeki taktiksel değişiklikler ve Sneijder'in oynamaması ile ilgili konuşan Cesare Prandelli, "Değişikliklere alışık olmamız gerektiğini söyledim. 2 yarı çift forvete döndük. Bunun kararını aldıktan sonra, meyvelerini aldık ve daha çok önde kaldık. 4 orta saha ile oynamamız taktiksel bir karardı. Taktik bir seçimdi Sneijder. Bir nedeni yoktu. Başka futbolcular denemek istedim. 2. yarının altını çizmek lazım. Öyle oynarsak, bir sürü maç kazanabiliriz. Topu kazanma isteği, ikili mücadeleye girme isteği olsun, bunları başarabilirsek, bir sürü maç kazanabiliriz" şeklinde yorum yaptı.

"LİDER OLABİLİRİZ, AMA..."

Çok eleştirilmelerine rağmen, lider durumda olmaları ile ilgili görüşleri sorulan tecrübeli antrenör, "Ne zaman iyi oynayacağımızı söyleyemiyorum. Daha çok gelişmemiz gerekiyor. Şu anda lider olabiliriz, ama daha da ilerleyip genişleyebiliriz." sözleri ile basın toplantısını noktaladı.