Klopp'tan G.Saray'a derslik sözler

Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, G.Saray'ı 4-0 yendikleri maçta, galibiyete rahat bir şekilde ulaşmadıklarını söyledi.

Klopp'tan G.Saray'a derslik sözler
Klopp'tan G.Saray'a derslik sözler
GİRİŞ 23.10.2014 01:47 GÜNCELLEME 24.10.2014 22:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman teknik adam, maçta doğru zamanda goller bulduklarını belirtti. 

Klopp, şöyle devam etti:

"Ancak Galatasaray maçı bırakmadı. İşimizi zorlamaya çalıştı. Defansif olarak çok disiplinli oynadık. Maç boyunca, normal oyunumuza oranla daha çok defansta kaldık. İyi bir gün yakaladığınız zaman, Rues'un attığı gibi bir şut da gol olabiliyor. Genel olarak baktığımızda ben çok rahat bir galibiyet olarak değerlendirmiyorum. Galatasaray da iyi bir maç çıkardı. Ben işimizi kolaylaştırdıklarını düşünmüyorum. Sadece biz bugün günümüzdeydik."

Jürgen Klopp, maçta genel olarak iyi savunma yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ancak baktığımızda yine çok top kayıpları yaptık. Orta sahada top kayıplarımız oldu. Bunları geçen haftalarda da yaptık. Bugün galibiyetin en önemli faktörlerinden birisi, doğru anlarda çok kararlıydık. Kaleye daha dikine gittik. Mükemmellikten çok uzağız, bunu biliyorum, farkındayım. Bu galibiyet sonrası tutup da 3 bardak şampanya içip bunu kutlayacak halim yok. Çünkü daha çok çalışmamız gereken konular var. Yolumuz çok daha uzun."

"Başkanım Türk mantalitesine sahip olsaydı, bugünlere gelemezdim"

Türk futbolunun içinde bulunduğu şartlar belirtilerek yöneltilen bir soru üzerine Klopp, "2008'den beri Borussia Dortmund'un başındayım. Ama benim başkanım ve sportif direktörüm Türk mantalitesine sahip olsaydı, sanırım ben de bugünlere kadar gelemezdim. Ben bu iş için biraz daha sabrın gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ı ve İstanbul'un diğer takımlarını bir çatı altında, bir araya getirdiğinizi düşünün, bunun hem futbol hem de ekonomik boyutlarını düşünün ve nasıl bir gücün ortaya çıkabileceğini tahmin etmeye çalışın" değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, Galatasaray'ı son bir yılda 3 ayrı teknik direktörün farklı sistemlerle çalıştırdığını anlatıp, "Başarı için bu doğru bir yol mudur " şeklindeki sorusuna Alman teknik adam, "Bence doğru yol değil. Ben futbolda sabrın ve felsefenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak ben konuya fazla hakim değilim. Şu durumda konuyla ilgili yorum yapmak bana çok doğru gelmiyor. Ama az önce de vurgulamış olduğum gibi benim patronlarım da Galatasaray'ın patronlarıyla aynı kafada olmuş olsaydı, ben de herhalde bugün Borussia Dortmund'un teknik direktörü olmazdım" cevabını verdi.

Klopp, bir başka gazetecinin, "Türkiye'ye gelip, Galatasaray'ı çalıştırmayı düşünür müsünüz " şeklindeki sorusuna ise "Güzel bir şehirde yaşadım bugün. Henüz bana soran olmadı ama şehriniz çok güzel" karşılığını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ilhan841 9 yıl önce Şikayet Et
    Bayer Münih son 10 yilda kac TD degistirdi acaba onlarin baskan ve yöneticileridemi Türk ???
    Cevapla
  • tdvtr@hotmail.de 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk futbolcuları bir fırın değil, futbolcu olabilmek için birkaç ekmek fabrikası yemesi lazım !
    Cevapla
  • şımarıklık 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkler hep çabuk şımarır o yüzden sürekli tokatlanır.
    Cevapla
  • urgen kilop 9 yıl önce Şikayet Et
    ne gelecen buraya gelsen senide harcarlar 3 ayda,otur oturduğun yerde klopp
    Cevapla
  • Birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    GS kiiiiiiiimmm avrupa kim. Böyle tokadı yer yer gelirsiniz işte :)
    Cevapla
  • rauf 9 yıl önce Şikayet Et
    kardes GS kötüde ötekiler cokmu iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle