Hamit: Hoca sadece Sneijder'i tanıyordu!

Galatasaray'ın tecrübeli ismi Hamit Altıntop Dortmund maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Hamit: Hoca sadece Sneijder'i tanıyordu!
Hamit: Hoca sadece Sneijder'i tanıyordu!
GİRİŞ 21.10.2014 16:27 GÜNCELLEME 21.10.2014 16:27

Altıntop'un açıklamaları şöyle;

HEDEFİMİZ TURU ATLAMAK

-Anderlecht beraberliği bizi üzdü. Londra'dan da kötü bir sonuçla döndük. Turu atlamak hedefimiz ise kalan maçlardan iyi sonuç almak gerekiyor. İlk 3 puanımızı almak istiyoruz. Bu gücümüz var. Yeni arkadaşlar katıldı, yeni hocamız var. Son maçtan sonra  da özgüven olarak iyi bir seviyedeyiz. Yarın da devamı gelir inşallah.

FORMAYI ALDIĞIMDA BIRAKMAM

- Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğime inanıyorum. Ağır idmanlar geçirdim. Küçük bir nüksetme oldu. Takımdan ayrı kalmadım, hoca tercihini farklı oyunculardan yana kullandı. Formayı istiyordum, oynamak istiyordum. O formayı aldığımda bırakmayacağımı biliyorum. Bu isteğim, motivasyonum var. Şunu biliyorum ki burada konuşarak değil, sahada takıma yardımcı olurum.

- Benim için özel olacak. Ondan bu yana çok şey değişmişti. Dortmund'un oyun tarzı, yönetimi, oyuncuları.. Her şey çok farklı. Alman takımına rakip olmak benim için çok önemli. Alman-Türk olarak söyleyebilirim. Benim için bu maç çok önemli.

HARBİDEN SÖYLÜYORUM...

- Harbiden söylüyorum. Yeni hoca için yeni bir lig, yeni bir kültüre gelmek kolay değil. Bir Almanya bir İspanya Ligi gibi burayı tanımıyor. İster istemez bunlar da bazı şeylerle oynama mecburiyeti getiriyor. Sneijder var, dünyada herkes tanıyor. Diğer oyunculardan kaç kişiyi tanıyordu? Anlatabiliyor muyum. Kişisel olarak da uyum halinde olan bir ekibi sahaya sürmek istediği için hocalarımız bu da zaman gerektiyor. Buna saygı göstermek lazım. İyi bir hoca olduğunu düşünüyorum.

VAN GAAL ÖRNEĞİ

- 2009-2010'da Van Gaal Bayern Münih'e gelmişti. Şampiyonlar Ligi'nde sonuçlar kötüydü, ligde de kötüydük. Juventus'u son maçta yenmiştik. O bizim için dönüm noktasıydı. Ondan sonra hiç yenilmedik. Finalde İtalyan takımına kaybetmiştik. Çok iyi başlamasa da iyi sonuçlandırabiliriz.

- Türkiye'de başarılı olamazsak Devler Ligi'ne katılamayız. Bir gerçek var... Futbolun içinde olduğum sürece bunu hatırlatacağım. Almanya'da tempo, kalite daha yüksek. Onlar bu yüzden favori oluyorlar ama biz kendimize inanıyoruz. Sahada da bunu göstereceğiz inşallah. Allah'ın izniyle de taraftarımıza güzel bir futbol izleteceğiz.

SAKALINI NEDEN KESTİ?

- Sakallı hallerime alışık değilsiniz, görüp gülüyorsunuz şu an belki. Sakalın kendime yakıştığı için taşıyoruz. Tarz olduğunu düşündüğüm bıraktım. Bugün kısalttım, maçla alakası yok. Sahada olacağımı bilmiyorum. İnşallah sahada olurum. Olmasam da benim için önemli olan takımım.