Prandelli: Yıllardır futbolun içindeyim...

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe karşısında alınan 2-1'lik galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

Prandelli: Yıllardır futbolun içindeyim...
Prandelli: Yıllardır futbolun içindeyim...
GİRİŞ 18.10.2014 22:28 GÜNCELLEME 18.10.2014 22:28

Fenerbahçe karşısında özellikle ikinci yarıda daha fazla organize olduklarını belirten İtalyan teknik adam, "İlk yarı çekingen davrandık ve bazı taktiksel değişiklikler yapmamız gerekiyordu, bunları yaptık. İkinci yarıya çok iyi, baskılı başladık. Taktiksel olarak organize olamadığınız zaman ürkek oynayabiliyorsunuz ancak ikinci yarıda bir, iki oyuncumuzun yerini değiştirdik ve yeni bir organizasyon planı yaptık. Daha baskılı oynadık ve üçüncü bölgede de daha rahatladık" dedi.

Sneijder'in performansı hakkında da konuşan Prandelli, "Sneijder kaliteli bir oyuncu ve her zaman söylüyorum, oyunun içerisine daha fazla girmesi gerekiyor. Şut özelliği çok üst seviyede olan bir isim ve her zaman oyunun içerisinde olmalı. Maçın son 20 dakikasında da oyuna ağırlığı koydu ve attığı iki golle, kazanmamıza katkı sağladı" şeklinde konuştu.

"DOKTORLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM"

3 ismin sakat sakat oynadığını kaydeden Prandelli, "Kulüp doktorlarımızı tebrik ediyorum. Kimse bilmiyor ama Burak sakattı, iyileştirdiler. Olcan dün sakatlandı, yetiştirdiler. Melo 2 gün önce rahatsızlandı ve sürekli kusuyordu. Onu da yetiştirdiler. Futbolcularımı da tebrik ediyorum, kendilerinden ödün verdiler ve kazandılar." ifadelerini kullandı.

SNEIJDER'İN PERFORMANSI ÖDEME İLE Mİ İLGİLİ?

Hafta arasında kulüpten alacağını tahsil eden Sneijder'in performansının ödeme ile ilgili olmadığını söyleyen İtalyan hoca, "Yıllardır futbolun içindeyim ve futbolcular profesyonel olunca parayı düşünmüyorlar. Bu tip maçlarda, böyle oyuncular yüzde yüzünü verirler. Bu akşamki performansın ödemelerle ilgili olduğunu düşünmüyorum." şeklinde yorum yaptı.

"TÜRKİYE'DE BAZI ALIŞKANLIKLAR VAR"

Galatasaray'da geliştirmesi gereken konular olduğunu vurgulayan Prandelli, "Ben hiçbir zaman işten korkmadım. Türkiye'de bazı alışkanlıklar var, birkaç tane bilgi eksikliği olduğunu hissediyorum takımda. Bu futbol, çalışıyoruz, zorluklar olabilir. Gelişme gösterdikçe daha iyi bir futbol ortaya koyacağımızı biliyorum." diye konuştu.

SNEIJDER'İN FARKLI POZİSYONLARDA OYNAMASI...

Sneijder'in farklı pozisyonlarda oynaması ile ilgili konuşan deneyimli antrenör, "Biz Sneijder'i ileride başlatırsak, rakip takım için her zaman bir hedef haline geliyor. Biz zaman zaman geriye taşıyoruz Sneijder'i. Bu taktiksel bir hamle" açıklamasında bulundu.

TARAFTARLARA MESAJ...

Taraftarları çok beğendiğini söyleyen tecrübeli hoca, "Ben ıslıklar değil, alkışlayan bir taraftar gördüm. Bundan memnun oldum, hiçbir zaman morallerinin bozulmaması gerekiyor. Futbolda bireysel hatalar mevcut. Bu gençleri çalışırken görmelisiniz. Çok çalışıyorlar. Taraftarlarımızın biraz daha olumlu yaklaşması gerekiyor." dedi.

"F.BAHÇE OTURMUŞ BİR TAKIM"

Fenerbahçe'nin oturmuş bir sistemi olduğunu ifade eden Prandelli, "Fenerbahçe 3 yıldır aynı futbolcularla oynayan bir takım. Oyun kurmalar olsun, taktik olsun oturmuş. Biz de zaman içinde bunu istiyoruz, bunu başaracağımıza inanıyorum. Burada tebrik etmemiz gereken, taraftarımız. Bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemediler ve kazandık." diyerek sözlerini noktaladı