Süren'e göre Yarsuvat'ın listesi daha iyi!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren, seçim öncesinde yaşananları ve düşüncelerini açıkladı.

Süren'e göre Yarsuvat'ın listesi daha iyi!
Süren'e göre Yarsuvat'ın listesi daha iyi!
GİRİŞ 03.10.2014 16:41 GÜNCELLEME 03.10.2014 16:41

Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren, yeni seçimde aday olmamasının nedenini açıkladı ve seçim ile ilgili görüşlerini açıkladı. Süren, Aysal'ın tekrar aday olması için uğraştıklarını ve Ünal Aysal'ın bir sonraki seçimde aday olması durumunda liste bulamayacağını kaydetti. Öte yandan Süren, görevde olması durumunda Fatih Terim'i milli takıma göndermeyeceğini söyledi.

İŞTE O SÖZLER...

"Her zaman düşünür insan aday olmayı ama öyle baskın bir seçim yapıldı ki; hazırlanacak bir zaman yok. Bu çok ciddi bir meseledir, Galatasaray çok ciddi bir meseledir. %100 mesai ve konsantrasyon isteyen, 7/24 bu işle meşgul olacaksınız. Bu kısa sürede hazırlanmak benim için zor olurdu. Arkadaşlarla konuştuk, düşündük. Bizim seçilmemiz halinde yaratacağımız beklenti de çok önemli olacağı için bu beklentiye cevap veremeyeceğimizi düşündük. Diğer tarafta benim özel işlerim o kadar yoğun ki bu sıralar, ikisini birden sürdürmek olmayacaktı"

"BİR KARMAŞA DA VAR"

"Önümüzdeki döneme daha çok var. Normal olarak süresini tamamlayacaksa, 2016 Mayıs'ta görev süresi dolacak gelecek başkanın eski kurala göre, ama şimdi 2017'ye uzadı bu süre. Bu durumun getirdiği zorluklara bakacak olursak tüzüğümüzü tadil etmiş oluyoruz. Böyle bir karmaşa da var. Hayırlı olsun diyelim."

"AYSAL'IN TEKRAR ADAY OLMASI İÇİN TOPLANTI YAPTIK"

"Aysal'ın tekrar aday olması için toplantılar yaptık. Başarılı olduğundan dolayı değil. Bazı konularda başarılı olmuş olabilir. Genelde aldığı aceleci kararlarıyla başarılı bulmuyorum. Bazı şeyleri başarıyla yaptı. Borç-alacak dengesini düzene soktu, bunu görmek lazım. Ama sportif açıdan kendi yüzde yüz direksiyona geçtikten, yani Mayıs 2013'ten sonra kendisini başarılı görmüyorum. Ondan önce başarılıydı. 2 sene üst üste şampiyon olduk, basketbolda uzun süre sonra şampiyon olduk. Ama aldığı kararlarda tutarsızlıklar görüyorum. Acelecilik görüyorum. Bilmiyorum siyasi danışmanı kimdir? Mayıs 2013'te aldığı yönetim değişikliği, Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak'ın yer almaması, Fatih hocanın gönderilmesini hiç tasvip etmedim. Bunun neticesinde Divandaki bir tartışmayı sebep göstererek istifa etti. İstifa yoluyla bu olursa 30 gün içinde seçim yapılması lazım. Devam edip etmemek onun kararı ama, "Kasım sonunda seçim var, adaylar hazırlansın" diyebilirdi. Daha şık olurdu. Bunların hepsini söyledik, aday olması gerektiğini söyledik. Hiç istemiyorsa Mayıs'a kadar götürmesi gerektiğini, gerekirse hep beraber götürmemiz gerektiğini söyledik ama istemedi Bana destek vereceğini söyledi sağ olsun teşekkür ederim. Bir Galatasaraylı olarak o başkana herkesin yardım etme mecburiyetinde olduğunu düşünüyorum.

AYSAL'IN BIRAKMA SEBEBİ NEDİR?

"Bence ileri sürdüğü sebeplerden değil, açıklamadığı başka bir nedenden bu kararı aldığını düşünüyorum. Riva'yı değerlendirme yetkisi kendisine daha önce verilmişti. İnfaat yaratan asıl konu, Sportif A.Ş'de Galatasaray Spor Kulübü'nün sahip olduğu %25 A hisse senetleri var ki onlar imtiyazlıdır ve Sportif A.Ş.'nin yönetimini tespit eder. Bu çok önemli. O imtiyazdan vazgeçme gibi bir intiba uyandı. Bunun yönetimce mecbur olduğumuzu söyledi ama kanuni hiçbir yasal mecburiyetimiz yok. En büyük protesto bundan dolayı çıktı."

"GENEL KURUL BU MÜLKÜN SAHİBİ"

"Elinize aldığınız imtiyazdan neden vazgeçtiğinizi geniş Galatasaray topluluğuna, camiaya açıklamalısınız. Neticede camia ve genel kurul bu mülkün sahibi. Bunu izah etmek mecburiyetindesiniz. Gayrimenkul konusunda gerekli fizibiliteyi yapmadan, "Bana güvenmiyorsunuz, artık gideyim" demek benim için bir sebep değil"

"TABİATINDA ELEŞTİRİ VAR"

"Bu işin tabiatında eleştiri var. Bu kadar kamuya açık, topluma açık, yurt içinde ve dışında milyonlarda insanı ilgilendiren bir kulübün başına geçince yaptığınız icraatlar sürekli eleştirilebilir. Bu eleştiriler yanlış da olabilir. Biz de neler yaşadık. Bu bir sebep değil. Bu göreve soyunduğunuzda bu durumu kabul etmeniz gerekiyor. Divan'da aynı kişiler çıkıp konuşuyorlar, eleştiriyorlar ama kötü niyetleri yok. Kötü niyetli olanlar yok mu? Var ama bu işin doğasında eleştiri de var."

"DÜRÜST BAŞKAN OLMAK İSTEMİYOR"

"Ali Dürüst'ün kendi fikri. Başkan olmak istemiyor. Eleştiri olarak görmüyorum bunu. Bu sorumluluğu almak istemiyor belki. Çok iyi çalışıyor, motive oluyor ve yardımcı oluyor ama bir numara olmak istemiyor. BU yanlış bir şey değil. Bazıları ister bazıları istemez. Bu durum onun değerini düşürmez."

"ABDÜRRAHİM'İ BEKLEMİYORDUM"

"Abdürrahim'in görev alacağını beklemiyordum. Demek ki böyle karar verdi. Hayırlı olsun. Hamdi hoca da var Duygun Yarsuvat'ın listesinde. Konuyu bilen eski yöneticiler de var Mete İkiz ve Ebru Köksal. Alp başkanın yönetiminde konuya doğrudan vakıf olan kişiler yok. Şu anki cari işlemleri bilmiyorlar. Her iki grup da bana göre aceleyle hazırlanmış. Daha 10 gün var. Bence bu yanlış. Bu uslüp yanlış. Ünal başkan devam etmek istemeyebilir ama başkalarına süre tanınmalı. Galatasaray ciddi bir kurum."

"DUYGUN, BENİM BAŞKAN OLMAMI İSTEDİ"

"Duygun'la görüştük. Benim başkan olmamı istedi. Ama vaktim yok dedim. İçimize Galatasaray virüsü girmiş. İsteseniz de kopamıyorsunuz. Hayatınızdan bir parça oluyor. Görev yapmış birçok arkadaşım Galatasaraydan kopamıyor. Böyle olunca oturduk konuştuk. Aceleye getirmemek lazım. Bu işe soyunursak faydadan çok zararımız olabilir. Beklentiye cevap veremeyiz, huzurumuz kaçabilir. Huzur kaçarsa da performans olmaz"

"DUYGUN 'MAYIS'A KADAR YAPALIM' DEDİ!

"Duygun Yarsuvat'ı öncelikle tebrik ediyorum. Böyle zor bir zamanda işini gücünü bırakıp bu işe soyundu. Ben her ikisini de destekliyorum. konu Galatasaray. Her ikisi de çok tecrübeli isimler. Bakacağız göreceğiz ne olacağını. Evet, Duygun görevi Mayıs'a kadar yapalım diye bana da söyledi. Mayıs'a kadar yapalım bu işi dedi. Aceleye gelmiş bir yönetim var, kaotik bir durum var. Kimse ne olduğunu bilmiyor. Düzene sokabilmek için Mayıs'a kadar yapalım. Mayısta olağanüstü bir seçim yapalım. Aday olacaklara gerekli süreyi verelim. Bir sürü aday var sonuçta. Mehmet Helvacı, Adnan Öztürk falan. Birçok aday daha çıkabilir. Alp Yalman'ın böyle bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum. O görev süresini sonuna kadar kullanacaktır. Bir yere kadar geldikten sonra genç bir arkadaşı önerebilir"

"ÜNAL YENİDEN ADAY OLMAZ"

"Ünal'ın yeniden aday olacağını zannetmiyorum. Bu kadar hareketten sonra mayıs 2015'te bir seçim olur da Ünal bey aday olursa Divana verilecek 48 kişilik listeyi zor toparlar. Zorlanır diye düşünüyorum."

"G.SARAY'IN 60 MİLYON DOLAR'A İHTİYACI VAR"

"Benim bildiğim 60 milyon dolar civarında bir paraya ihtiyacı var Galatasaray'ın kısa vadede. Mayıs'ta da 70 milyon dolarlık bir ihtiyaç olacak. yani toplamda 130 milyon dolar nakit eksiği var diyorlar. Ben görmedim. Ama Galatasaray bu miktarların altından kalkabilecek bir kulüp. Bir sürü imkan var. Onları iyi kullanmak lazım. Kullanırsan bu işler döner"

"İYİ FUTBOL OYNAMIYORUZ"

"Yanlış buluyorum. 2013 Mayıs'ındaki kongre kararıyla birlikte onu takip eden Ekim ayında Fatih Terim'in görevine son verilmesi, arada Mancini'nin gelmesi, zaten Mancini Türkiye'yi bilmiyor. Onunla sezonu tamamlayıp onunla da yollar ayrıldı. İstediği transferler olmadığı için ama onunla devre arasında yapılan transferler kendi içinde başka bir olay bana sorarsanız. Sezon sonunda da onun yerine Prandelli ile başlamak. Yurt dışı tecrübesi yok. İtalyanca biliyor, diğer dillere hakim değil. Böyle bir durum. Neticede de ortada. Yenilebiliriz, 4 tane, 5 tane, 6-7 tane de yiyebiliriz, fark etmez ama mesele iyi futbol oynamak mesele. İyi futbol oynamıyoruz"

TERİM İÇİN FEDERASYONA İSYAN!

"Fatih Terim Milli Takım teklifi - Biraz Fatih hocanın da arzusuna bağlı. Fatih hoca gitmek istiyorsa problem yok. "Milli takımdan bana teklif geldi. Ben milli takıma gitmek istiyorum" derse o zaman gidecek. Yok, "Bana böyle bir teklif geldi. Başkan sen buna müsade etme, ben kıramam." derse müsade etmem. Niye benim düzenimi bozuyorlar? Düşünmediler mi bunu daha önce? Fatih Terim hep oradaydı. Fatih Terim orada çalışıyor, başka biri burada çalışıyor. Niçin o takımın düzenini bozuyorsunuz? Galatasaray'ın düzenini bozmak için mi yapıyorsunuz federasyon olarak? Anlam veremiyorum. Çalışan bir adama teklif getiriyorlar."