G.Saraylı yöneticiden 4 iddiaya cevap

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mete İkiz, hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

G.Saraylı yöneticiden 4 iddiaya cevap
G.Saraylı yöneticiden 4 iddiaya cevap
GİRİŞ 22.09.2014 20:19 GÜNCELLEME 22.09.2014 20:19

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mete İkiz, hakkında çıkan iddialara, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla cevap verdi.

İşte Mete İkiz'in o açıklamaları...

"Bir spor programında şahsımla ilgili olarak ortaya atılan asılsız, haksız ve yersiz haberler nedeniyle bu açıklamaları yapma zorunluluğunu hissettim.

1. "Öncelikle bu kulüpte bir sürü işsiz isim var. Örnek mi; Ebru Köksal, Mete İkiz, Mehmet Cibara... Bak ben bu adamların ne iş yaptığını hala bilmiyorum. Kulüpte iş bulsalar hemen işe başlayacaklar."

Açıklama:
Galatasaray Spor Kulübü’ne üye olduğumdan bu yana Divan Kurulu Başkanlığı tarafından kurulan 12 farklı komitede görev alarak Kulübümüz bünyesinde birçok projede faal olarak yer aldım. 2011-13 yılları arasında Kulübümüzün Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım.

22 Haziran 2013 tarihinde yapılan seçimde Kulübüme Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet etme görevi Genel Kurul’umuz tarafından bana verildiğinde, bu önemli görevin getirdiği sorumlulukların bilinciyle; işimden sonra mesai saatlerimde, tatil günlerimde eşimden oğlumdan aldığım zamanları Kulübümdeki sorumluluklar için harcamak bazı kişiler tarafından "işsizlik" olarak görülüyorsa, EVET onların anlayışı ile ben işsizim.

Profesyonel işimin ne olduğunu merak edenler ise, Kulübümüzün internet sitesinden detaylı bilgi alabilirler.

2. "Galatasaray’da 2. Başkan’a gidip beni CEO yapın diyen yönetici var. (Mete İkiz, Aka Gündüz Özdemir’e 'Başkan beni ekonomiden sorumlu CEO yapar mı? Profesyonel yapar mı?' diyen bir yönetici) Ben Mete İkiz’i eleştirmiyorum. Belki buna ihtiyacı vardır."

Açıklama:
İçinde bulunduğum projeler neticesinde Kulübümüze verdiğim hizmetlerde mali ve idari konularımıza uzun yıllardır hakim olmamdan dolayı bana yakıştırılan görevler olduğunu bilmekteyim, bunlardan biri de 2011 yılı sonunda Denetim Kurulu Üyesi iken, Kulübümüzde üst düzey bir görev için tarafıma düşünmem için söylenen bir görüş olmuştur.

O dönem Kulübümüzün Denetim Kurulu’nda görev almışken, bu görüşün gururumu okşamaktan ileri gitmediğini belirtmek isterim.

3. "Yine yöneticimiz Mete İkiz’le Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın bacanak olduğunu kulüpte herkes biliyor zaten Mete İkiz’in eşi kısa bir süre Fenerbahçe Kulübü’nde çalıştı."

Açıklama:
Ben 10 yıldır eşim Ebru ile birlikteyim, 8 yıldır evliyiz. 11 yıl önce ayrılmış olduğum ilk eşim ve aile bireylerinin, özel hayatları kendilerinin bileceği adı üzerinde "özel" hususlardır. Hâl böyleyken, söz konusu TV programında yayın yapan iki kişinin özel hayatı böylesine çarpıtarak gündeme getirmeleri öncelikle "araştırmacı gazeteciliğin" tüm medya mensupları tarafından kabul gören ana ilkelerine ters düştüğü gibi, toplumumuzun ahlak normlarının da dışında bir davranıştır.

Fütursuzca söylenenler, öncelikle bana ve eşime, sonrasında da adı geçen herkese karşı büyük bir saygısızlıktır.

4. "Bunu neden mi söylüyorum, Manisa’daki Süper Kupa finalinde Fenerbahçe basın sözcüsü Mahmut Uslu Galatasaray Yöneticileri ile kerhen tokalaşırken yöneticimiz Mete İkiz ile sarmaş dolaş kol kola dolaşmaları tuhafımıza gitti."

Açıklama:
Ben içinde bulunduğu her ortamda karşılaştığı kişilere rakip olsun olmasın, saygıyla yaklaşan bir kişiliğe sahibim ve Kulübümüzde hakim olan davranış kalıbının da bu şekilde olduğu düşüncesindeyim.

Kulübümüzü Yönetim Kurulu Üyesi olarak temsil etme sorumluluğumdan dolayı, farklı ortamlarda yüz yüze gelmek durumunda olduğum tüm kişilere saygıyla yaklaşmak benim düsturumdur. Selamlaşmak ve tokalaşmak bu saygının bir göstergesidir.

Hakkımda gündeme getirilen asılsız haber ve ahlak sınırlarını fersah fersah aşmış yorumlar ile ilgili olarak hukuki girişimleri Kulübümüz üzerinden ve şahsen yakından takip edeceğimi bildirir, bu asılsız, haksız ve yersiz haberlere rağbet edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururum.

Türk sporunun arzulanan seviyeye gelmesi için, gerçekle bağlantısı olmayan, amaçlı haberlerin spor programlarında yer almamasını canı gönülden dilerim.

Mete İkiz
Galatasaray Spor Kulübü
Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi"