Ağır eleştiri! "G.Saray kişiliğini kaybetmiş"

Anderlecht'ten 1 puanı güçlükle kurtaran Cimbom ağır eleştirilerin hedefi oldu.

Ağır eleştiri! "G.Saray kişiliğini kaybetmiş"
Ağır eleştiri! "G.Saray kişiliğini kaybetmiş"
GİRİŞ 18.09.2014 09:51 GÜNCELLEME 18.09.2014 09:51

Şampiyonlar Ligi ilk maçında Anderlecht ile karşılaşan ve beraberlik golünü ancak 90+1. dakikada atabilen Galatasaray, Avrupa'da da günün konusu oldu. Galatasaray'ın ortaya koyduğu oyunu Türk basını gibi yerden yere vuran gazeteler, sarı-kırmızılı takımın futbol olarak alması gereken daha çok yolunun olduğuna dikkat çekti ve bu futbolla Türk takımının gruptan çıkmasının zor olacağını öne sürdü. İşte TT Arena'da taraftarlarını çılgına çeviren Cimbom'un etkisiz futbolunu hedef olan o sert eleştiriler:

İSPANYOL BASINI

MARCA GAZETESİ, "Prandelli'nin mobilyalarını toplamasına Yılmaz engel oldu" başlığını kullanarak Belçika ekibinin Galatasaray karşısında ciddi bir futbol ortaya koyduğunu yazdı. Galatasaray'ın futbolunu bir şeye benzemediğini savunan gazete, Prandelli'nin işinin zor olduğunu ileri sürdü.

AS GAZETESİ ise başlığında "Yılmaz bir puanı getiren gol ile sürprizi engelledi" dedi. Gazete, Galatasaray'ın evinde ancak beraberliğe boyun eğen bir futbol sergilediğini hatırlatarak, bunda Anderlecht'in agresif ve koordineli futbolunun etkisinin büyük olduğunu belirtti. 

SPORT GAZETESİ, "Anderlecht, Galatasaray'ın siyah geleceğini ortaya çıkardı" başlığını kullandı. Gazete, Anderlecht takımının gruptaki şansının Galatasaray'dan daha fazla olduğunu da iddia ederek, sarı-kırmızlı futbolcuların katı defans uygulayan Anderlecht karşısında aciz kaldığına işaret etti. 

EL MUNDO DEPORTİVO gazetesi ise başlığına, "Galatasaray'ın evinde maksimum çıkartacağı sonuç beraberlik oldu" cümlesini çıkardı. Gazete, Galatasaray ataklarını bilinçsiz olarak niteleyerek Burak Yılmaz'ın son dakikalarda attığı golün kötü futbolu örtemeyeceğini ifade etti.

İTALYAN BASINI

İtalya'nın önde gelen gazetelerinde yer alan haberlerde, G.Saray ile ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini yaşayan İtalyan teknik adam Prandelli'nin performansı değerlendirilmeye alındı. Haberde, maçla aynı gün Lady Gaga'nın İstanbul'da konseri olmasına rağmen atkılarıyla TT Arena'yı dolduran gençlerin, 90 dakika boyunca Anderlecht'ten daha kötü bir performans gösteren Galatasaray'ı tercih ettiklerinden dolayı pişman oldukları ileri sürüldü. 

Corriere dello Sport, "Prandelli acı çekti, Yılmaz ıslıklara son verdi" başlığıyla verdiği haberde, Prandelli'nin uzun yılların ardından çıktığı ilk "Devler Ligi" maçının "coşku, gerilim, hayal kırıklığından oluştuğu" ifade edildi. Haberde, Sneijder'in mutlak gol fırsatını değerlendiremeyerek Eskişehir maçında yaşadıkları tartışmadan ötürü Prandelli'yi cezalandırdığı öne sürülürken, Burak'ın attığı golle takımını rahatlattığı belirtildi.

ALMAN BASINI

Galatasaray'ın, beraberliğine Alman Spor Dergisi KİCKER geniş yer verdi. Kicker, "Anderlecht inanılmış galibiyeti armağan etti. Burak uzatma dakikalarında bir puanı garantiledi" başlığını attı. Haberde şu ifadeler kullanıldı; "Türkler bütün maç boyunca hayal kırıklığına uğradı, ama beraberlik için bir atak yetti. Ancak Anderlecht daha cesurdu ve hızlı atağa kalkmayı denedi." 

Maçı canlı yayınlayan RTL'de yorumcu Gaetan Willemsen ve Samuel Ledoux da Galatasaray'ın geçmişine vurgu yaptı. G.Saray'ın Fatih Terim ve Roberto Mancini ile Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı futbolun rakipleri adına korku verici olduğunu hatırlatan ikili, "Galatasaray sanki kişiliğini kaybetmiş gibi... İstanbul, Anderlecht için hep bahsedilen o cehennem olmaktan çok uzaktı" ifadesini kullandı.