Galatasaray'a müjde! Acemi kaleci...

Galatasaray'a Anderlecht maçı öncesi müjdeli bir haber geldi. Belçika temsilcisinin kalesi tam anlamıyla bir "acemi"ye emanet olacak.

Galatasaray'a müjde! Acemi kaleci...
Galatasaray'a müjde! Acemi kaleci...
GİRİŞ 16.09.2014 15:24 GÜNCELLEME 16.09.2014 15:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar C Grubu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray ile karşılaşacak olan Anderlecht cephesinde kaleci endişesi devam ederken, Belçika temsilcisinin kalesi tam anlamıyla bir "acemi"ye emanet olacak.

Takımın as kalecisi Silvio Proto'nun kırmızı kart cezası sebebiyle Galatataray karşında forma giyemeyecek ve Anderlecht kalecisini 95 doğumlu genç eldiven Davy Roef koruyacak.

Belçika temsilcisinin altyapısından yetişen 20 yaşındaki Dany Roef, Anderlecht ile geçtiğimiz sezon yalnızca bir resmi mücadelede görev aldı. Geçen sezonun 22. haftasında oynanan KV Mechelen maçında sahaya çıkan genç eldiven, Anderlecht'in deplasmanda mağlup olduğu mücadelede kalesinde 1 gol gördü.

Karşılaşmanın 39. dakikasında skor Anderlecht'in aleyhine 1-0 devam ederken As kaleci Silvio Proto'nun sakatlanmasının ardından oyuna dahil olan Davy Roef, 57. dakikada Benjamin Mokulu Tembe'nin golüne engel olamadı.

Geçen sezon oynadığı tek karşılaşmada kalesinde bir gol gören ve sahadan mağlubiyet ile ayrılan Davy Roef, bu sezon ise henüz herhangi bir resmi müsabakada görev yapmadı. Genç kaleci, ilk defa Galatasaray maçında sahaya çıkacak ve aynı zamanda kariyerinde ilk defa UEFA Şampiyonlar Ligi maçında forma giymiş olacak.

ATMOSFERDEN KORKUYOR MU?

Kariyerin boyunca çalıştığı kaleci antrenörleri tarafından "sakinliği" ile anlatılan Davy Roef, kritik Galatasaray mücadelesi öncesinde açıklamalarda bulundu ve sarı kırmızılı tribünlerden çekinmediğini söyledi.

Davy Roef, "Biraz gergin olmam çok normal. Ancak teknik direktörüm ve kaleci antreönürüm hazırım olduğumu söylediler. Ben de hazır olduğumu düşünüyorum. Galatasaray taraftarlarından etkilendiğim doğru ancak bu saha içerisinde geçerli olmayacak. Görüceksiniz, oldukça sakinim" dedi.

PROTO'YA SAYGISI SONSUZ

Ayrıca takımın birinci kalecisi ve aynı zamanda kaptanı olan Silvio Proto hakkında da övgü dolu ifadeler kullanan Davy Roef, "Silvio, buranın sembol isimlerinden birisi. Kendisine çok büyük bir saygım ve her gün idmandan yine kendisinden öğreneceğim çok fazla şey var. Her şeyin farkındayım ve ayalarım yere basıyor" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Besnik Hasi ise, dün düzenlenen basın toplantısında Davy Roef hakkında "Kendisine her zaman için güveniyoruz. Çok iyi bir oyuncu. Yolumuza onunla devam edeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

YORUMLAR 3
  • usta 9 yıl önce Şikayet Et
    avrupada acemi diye bi kavram yoktur tecrubesiz daha dogru olurdu cunku 5 yasinda basliyor adamlar bu ise
    Cevapla
  • sami tümer 9 yıl önce Şikayet Et
    2000 yılının şampiyonlar ligi şampiyonu olan real Madrid in kalesini henüz 19 yaşında olan Iker Casillas koruyordu
    Cevapla
  • endero 9 yıl önce Şikayet Et
    kaleye kadar gidebilirsek gol atabiliriz. milli maç gibi olmaz inşAllah
    Cevapla