Prandelli açıkladı! Sabri neden kadro dışı?

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Sabri Sarıoğlu'nu kadro dışı bırakmasının sebebini açıkladı.

Prandelli açıkladı! Sabri neden kadro dışı?
Prandelli açıkladı! Sabri neden kadro dışı?
GİRİŞ 03.09.2014 08:36 GÜNCELLEME 03.09.2014 09:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

SABRİ KARARIM KİŞİSEL DEĞİLDİ

“Ben, Sabri’nin nasıl bir insan olduğunu bilmiyorum. Kendisi maalesef, bizim sportif projemizde yer almıyor. Bu konudaki kararım, Mancini’nin tasarrufu değil.”

SABRİ’nin gönderiliş kararını Mancini’nin raporuna göre mi aldınız? Bu konuyu açabilir misiniz?

- Hiçbir zaman kişisel bir karar almadım Sabri konusunda. Zaten nasıl bir insan olduğunu da bilmiyorum Sabri’nin. Sadece sportif amaçlı bir proje vardır. Bizim sportif projemizde maalesef kendisi yer almıyor. Yani biz hiçbir zaman kimsenin raporunu dinlemedik. Önceden kim vardı, onu dinlemedik.

- Kısaca Sabri konusunda bu Mancini’nin tasarrufu değil. Mancini ile bu konuyu konuşmadık. Mancini’den rapor almadım. Bazen değişiklikler şok edici olabilir. Futbolun içinde bunlar var.



FENERBAHÇE ÇOK GÜÇLÜ BEŞİKTAŞ İSE BİLİNÇLİ

4. yıldız için savaşacağız. İki rakibimiz de dişli. Son maçın, son dakikasına kadar mücadele edeceğiz.

Şampiyonluk yarışı nasıl geçer?

- İki rakibimiz var. Fenerbahçe ve Beşiktaş. Fenerbahçe güçlü bir takım. Şampiyon. Taktiksel olarak iyiler. Beşiktaş, sahada ne yapmaları gerektiğini bilen bir oyuncu grubuna sahip. İyi çalışmışlar. Ayrıca saha içinde fikir ve geometriye de sahipler. Ne zaman ne yapacağını bilen bir ekip var Bilic’in elinde. Beşiktaş’ın da yarışta çok önemsiyoruz.

POLİSİN KORNER ATTIĞI MAÇ DOĞALLIĞINI KAYBEDER

Türkiye’deki futbol iklimini ve İstanbul’u nasıl buldunuz?

- Dünyanın en güzel şehirlerinden birindeyim. Sanki fazladan birkaç şehir var İstanbul’da. Futbolla yaşayan bir ülke burası. Saygı ve sevgi görüyorum. Herkese teşekkür ediyorum.

Ülkemizde derbi tecrübesi yaşadınız. Neler gördünüz?

- Süper Kupa finalinde olaylar nedeniyle oyun çok fazla durdu. Kornerler, polislerle birlikte kullanıldı. Bu kadar fazla müdahalenin olduğu maçta futbol güzelliğini doğal olarak kaybediyor. Ama bir gün gelecek, sadece sportif gözle maçlar izlenecek. Ben buna inanıyorum. Hiç bir şekilde olay ya da kötü amaçla sonuçlanan bir derbi olmayacağı günleri de göreceğiz.

Peki bu ne zaman olur?

- İnsanlar biraz daha sağduyulu davranmaya başladığı zaman.



BİR FUTBOLCUNUN DAVRANIŞI ONU DEĞİL, KULÜBÜNÜ DE BAĞLAR

Kadıköy’de Galatasaray tam 15 yıldır Fenerbahçe önünde kazanamıyor. Bir çok hoca oradan boynu bükük ayrıldı. Sizi o maç korkutuyor mu?

- Hiçbir zaman korku duymam. Rakibime karşı sadece saygı duyarım. Kadıköy’e kazanacağımızı bilerek gideceğiz. Büyük futbolcuların baskıları kaldırıp işlerini çok daha iyi yapması gerekir. Fenerbahçe deplasmanı geldiğinde oraya 3 puan için gideceğiz.

Volkan’ın, Melo için söylediklerine ne diyeceksiniz? Sizce linç edildi mi?

- Provokasyonlara hiçbir zaman cevap vermemek gerekli. Karşındaki insanın fikrine saygı duyup susmak ve bir şey dememek lazım. Her olayda cevap vermeye kalkarsak biz, biz olmaktan çıkarız. Bir kişinin davranışları kendi karekterini göstermez. Maalesef kulüplerini de bağlar o hareketler. Linç diye kötü bir tabirden değil, fair play ve rakibe saygıdan bahsetmek gerekli.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 4
  • ayhan birol 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhterem Hüsamettin Çolak beyefendiye. Adanalı bir futbolsseverim Türkiyede Ahmet Suat Özyazıcı ve o dönem futbolcularını...Özkan sümer ve onun kadrosunu hala unutamam FB taraftarı olmam hak edene hakkını teslim etmeme asla engel olamaz...Trabzonumuz ve Fb mizin tek şanssızlığı maalesef şampiyonluk dönemlerinde başbaşa kaldıklarından olmuştur. Ben Seba dönemindeki Beşiktaşın da hayranıyım...ama bir gece misafir kaldığım Trabzonun içimde yeri başkadır...Umarım hasretle beklediğiniz şampiyonluğu en kısa dönemde kazanırsınız...bu Trabzonlu kardeşlerime de mükemmel bir moral olur ..askerlikte samsundaydım karadeniz insanın mertliğine hayran kalmıştım kendi hemşehrilerim bazıları hasta halimle beni yalnız bıraktıklarında benim en yakın arkadaşlarım Trabzonlu, Rize Pazarlı, Ardeşenli,Ordu Ünyeli ve Arhavili arkadaşlarımdı Erfelekli Bahri çavuşumu hala unutamam...sırım gibi bir delikanlıydı...Bando Majorümüz Arhavili Ayhan çavuşumu da unutmadım... Karadenizli Mert olur...saygılar.
    Cevapla
  • MEHMET BÜLBÜL 9 yıl önce Şikayet Et
    tarafsız değerlendirme. Ben takım tutmuyorum. Bu sebeple GS'nin açıklamasını yeterli bulmuyorum. Nasıl ki Volkanın hareketi kulübünü bağlıyor ise, Melo'nun hareketi de GS'yi bağlıyor. Volkanı o hareketi yapmaya iten nedeni araştırmak lazım. Ben Melonun futbol ahlakına sahip bir futbolcu olduğuna inanmıyorum. Tabiki Volkanın hareketi de centilmenliğe yakışmıyor.
    Cevapla
  • Husamettin Colak 9 yıl önce Şikayet Et
    Iste Olay Bu. Sevgili Ayhan Birol, Bende Bir Trabzonlu Vede Trabzonsporlu olarak Seni tebrik ediyorum, Bu baris dolu yazindan oturu, Umarim Tum Sporseverlerde senin bu tutturmak istedigin seviyeye gelirler. Sevgilerimle Mimar Husamettin Colak
    Cevapla
  • ayhan birol 9 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. FB taraftarıyım ancak Prandelli nin bu açıklamalarına hayran kaldım...keşke bir çok yönetici ve teknik direktör onun gibi olsa GS yi tebrik ediyorum bu beyefendi tavırlı hocaya sahip oldukları için...Umarım bizdeki kötü atmosfere uymaz efendiliğini kaybetmez. Bu arada bir tebrik de BJK takımına ve saygıdeğer başkanına Biliç iyi bir hoca, futbolculuğu da iyiydi. Ben bu BJK nin hem avrupada hem Türkiye liginde olsun başarılı bir sezon geçireceğini ümit ediyorum...Trabzon yenilendiği için bekleyip göreceğiz keşke bu yeni sezonda Beşiktaş ya da bir Anadolu takımı şampiyonlar ligine gidebilse bir FB li olarak gurur duyarım. tüm takımlarımıza başarılar dilerim.
    Cevapla