Maliyeden G.Saray'a büyük şok!

Maliye'nin Galatasaray'a kestiği 54.3 milyon TL’lik vergi asıl cezası silinmedi.

Maliyeden G.Saray'a büyük şok!
Maliyeden G.Saray'a büyük şok!
GİRİŞ 08.08.2014 11:06 GÜNCELLEME 08.08.2014 12:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Spor kulüplerine, vergi ve prim borçları için 2011 yılında olduğu gibi yeni bir ayrıcalık sağlandı. Spor kulüplerinin borçlarını yeniden yapılandırarak ödeyebilmesi için taksit süresi 3 yıldan 7 yıla çıkartıldı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısında önceki gün son dakika değişikliğiyle spor kulüplerine diğer mükelleflerden farklı olarak bazı ayrıcalık tanındı. Spor kulüpleri, her türlü vergi borçları ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarını ikişer aylık dönemler halinde azami 7 yılda 42 eşit taksitte ödeyebilecek.

GECİKME FAİZİ SİLİNECEK

SGK yetkilileri; kamuoyunda, spor kulüplerinin borcu silinecekmiş gibi algı bulunduğunu ancak gerek vergide, gerekse prim borcunda anaparanın, borcun doğduğu tarihten günümüze kadar enflasyon farkı ilave edilerek yeniden hesaplanacağını belirtti. Yetkililer, 7 yıla varan taksitle ödemenin, güncellenen anapara borç üzerinden yapılacağını ifade ederken, sadece borcun zamanında ödenmemesinden dolayı ortaya çıkan gecikme zammı ve faizi gibi unsurların silineceğini dile getirdi.

G.SARAY’A ‘ŞİMŞEK’ ÇAKTI!

Tasarının komisyondaki görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in karşı çıkması nedeniyle vergi aslına bağlı cezaların tümüyle silinmesine ilişkin maddenin torba yasadan çıkartılması en çok Galatasaray’ı olumsuz etkileyecek. 24 Mart 2014 ve 7 Nisan 2014 tarihlerinde KAP’a yapılan açıklamalara göre, Maliye tarafından Galatasaray’a 54.3 milyon TL vergi aslı tarhiyatı yapıldı ve 69.2 milyon TL de vergi ziyaı cezası kesildi. Tasarı komisyonda değişmeseydi Galatasaray bu cezadan tümüyle kurtulacaktı. Yapılan değişiklik sonrası Galatasaray için tek kurtuluş umudu olarak Merkezi Uzlaşma Komisyonu kaldı.

KAYNAK: HT SPOR
YORUMLAR 2
  • ERCAN DÜLGER 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi olur. Ben işçiyim vergi benden anında kesiliyorsa bu ödemeyenlerdende kesilsin, ödeyenler enayi konumuna düşmesin. Ayrıca Galatasaraylıyım.
    Cevapla
  • ramazan taşkıran 9 yıl önce Şikayet Et
    allah allah . çilek al pasta al vergini ödeme garibanın ekmeğinden kesilsin
    Cevapla