Cimbom 1 taşla 3 kuş vuracaktı ki...

Cesare Prandelli’nin yeni sezonda kadroda düşünmediği Emmanuel Eboue, İngiltere’den gelen transfer teklifini kabul etmedi.

Cimbom 1 taşla 3 kuş vuracaktı ki...
Cimbom 1 taşla 3 kuş vuracaktı ki...
GİRİŞ 26.07.2014 04:28 GÜNCELLEME 26.07.2014 04:28

Galatasaray tam 1 taşla 3 kuş vuracaktı ki; Emmanuel Eboue, kadro dışı kalmasına rağmen İngiltere’den gelen cazip teklife ‘Hayır’ karşılığını verdi. 

Galatasaray’da teknik direktör Cesare Prandelli’nin takımın başına geçmesi ile birlikte kadro dışı bırakılan ve İstanbul’da A2 takımla idmana çıkmak zorunda kalan Emmanuel Eboue’ye Premier Lig ekibi Hull City talip oldu. 

İngiliz temsilcisi, Fildişi Sahilli sağ beke yıllık 1 milyon Sterlin’lik teklifte bulundu. 

Arsenal’de 6 sezon oynayan Emmanuel Eboue’ye talip olan Steve Bruce’un çalıştırdığı Hull City Kulubü, Fildişili oyuncuyu kadrosuna katabilmek adına bonservis bedeli ödemeyi de kabul etti.

1 TAŞLA ÜÇ KUŞ VURULACAKTI

Hull City, sarı kırmızılı kulüp ile bir yıllık daha kontratı olan Eboue için Galatasaray’a 1 milyon Euro da bonservis bedeli ödemeyi göze aldı. Kısaca Cimbom, Emmanuel Eboue’ye gelen teklifle deyim yerinde ise ‘bir taşla 3 kuş vuracaktı.’ 

Emmanuel Eboue’nin yıllık 2.5 milyon Euro’luk maliyetinden kurtulup, kadro dışı kalan oyuncuya tazminat ödeme olasılığı ortadan kalkacaktı. 

Galatasaray Kulübü, ‘gitsin’ diye yolunu gözlediği Eboue’den tam 1 milyon Euro kazanacaktı. 

Ayrıca sarı kırmızılı kulüp, kadroya lejyoner takviyesi yapabilmek adına yabancı kontenjanında da ekstra yer açmış olacaktı. 

''AYRILMA iHTiMALi DE VAR''

Özetle Galatasaray, Eboue teklife ‘Evet’ karşılığı verseydi bu operasyon ile tam 3.5 milyon Euro’luk bir kazanç elde edecekti. Ancak Emmanuel Eboue, geçen yıl İngiltere Premier Ligi’ni 16. sırada bitiren Hull City’den gelen teklifi kabul etmedi. 

Fildişi Sahilli futbolcu, İngiltere’de daha iddialı, hedefleri olan ve iyi bir takıma gitmek istediği için bu teklife ‘Hayır’ yanıtı verdi ve Florya’da A2 takımı ile yaptığı idmanları tercih etti. 

Hull City’nin teklifine olumsuz yanıt verse de Emmanuel Eboue için İngiltere ve Fransa Ligi’nden birçok kulüp oyuncunun menajeriyle görüştü. Fildişi Sahilli yıldızın da G.Saray’da kalmak için diretmeyeceği, ayrılma ihtimalinin olduğu ifade edildi.

CAMPBELL GELMEK İSTİYOR

G.SARAY’da Prandelli’nin takımda görmek istediği Arsenalli Joel Campbell’in de sarı kırmızılı takıma gelmek istediği öğrenildi. Yabancı kontenjanında yer açmaya çalışan G.Saray, bu sorunu aşarsa Camp-bell için somut adımlar atacak.