G.Saray'da Bruma çıkmazı

Yeni sezon planlamasını sürdüren Galatasaray, yıldız oyuncusuyla yol ayrımına girebilir.

G.Saray'da Bruma çıkmazı
G.Saray'da Bruma çıkmazı
GİRİŞ 31.05.2014 18:13 GÜNCELLEME 31.05.2014 18:13

Didier Drogba’nın gitmesiyle beraber bir yandan forvet arayışlarını sürdüren Galatasaray’da iç transferde de Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile kontratlar uzatılmıştı. Mevlüt Erdinç ile yakına temas olan sarı-kırmızılı ekipte tek gelişme bunlarla kalmıyor. Takıma büyük umutlarla dahil edilen bir oyuncu ile yol ayrımına geldi.

Aslan’ın geçen sezon başında Sporting Lizbon’dan kadrosuna kattığı genç Portekizli Bruma, sakatlığı nedeniyle sarı-kırmızılı ekibe neredeyse hiç katkı verememişti. Tokatspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında sağ diz ön çapraz bağlarını koparan Portekizli genç yıldız sakatlığıyla camiada şok etkisi yaratmıştı.

Sakatlığı nedeniyle Galatasaray’a katkı veremeyen Bruma, devre arasında yabancı kontenjanının açılması adına ilginç bir olayın baş aktörü oldu. Kağıt üzerinde Gaziantepspor’a kiralanan 19 yaşındaki Portekizli, yeni ‘takımıyla’ hiç antrenmana çıkmadı, rehabilitasyon dönemini Florya’da sürdürdü. Bu transfer o zaman çok fazla tartışma konusu da olmuştu.

Galatasaray şimdi Bruma için ikinci bir karar aşamasında. Ağır sakatlığı ne zaman atlatacağı bilinmeyen yıldız oyuncu için Roberto Mancini bir sezon daha kiralanması yönünde rapor verebilir. Sakatlık raporuna bağlı olarak sezon başı kampına katılıp katılmayacağı netlik kazanacak olan Bruma için karar 1-2 hafta içinde verilecek.

Kontenjan açılacak

Mevcut yabancı sayısı 5+3 kuralına fazla gelen Galatasaray, oynatmayacağı yabancı oyuncularını kiralama yöntemine gidilecek. Bruma da yabancı kontenjanı nedeniyle sağlıklı bir şekilde dönmezse sarı-kırmızılı formaya bir sezon daha uzak kalacak.

Yüksek bonservisle gelmişti

Galatasaray son yıllarda en yüksek bonservisi Bruma’ya ödemişti. Avrupa’nın yükselen değerleri arasında sıralanan Bruma için Aslan’ın kasasından 10 milyon Euro bonservis bedeli çıkmıştı. Futbolcuya imza ücreti olarak da 1 milyon Euro ödenmişti.