Devler Galatasaray için savaşıyor!

Samsung, Emirates ve Gazprom arasındaki forma sponsorluğu yarışına 3 dev şirket daha dahil olunca, Galatasaray'da çıta daha da yükseldi. Sarı-Kırmızılılar, senelik 25 milyon Euro'yu bulan bir anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Devler Galatasaray için savaşıyor!
Devler Galatasaray için savaşıyor!
GİRİŞ 23.05.2014 08:22 GÜNCELLEME 23.05.2014 09:09

Türk Telekom'la olan forma sponsorluğu anlaşması biten Galatasaray, yeni sponsorunu belirlemeye çalışıyor. Sarı-Kırmızılı ekibin Şampiyonlar Ligi'nde her sene tur atlaması ve dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna katması nedeniyle marka değerinin yükseldiğini analiz eden şirketler, anlaşma için sıraya girmiş durumda. Öncelikle Gazprom ve Emirates, 10'ar milyon Euro'luk teklifle Galatasaray'ın kapısını çalmıştı. Ardından devreye giren Samsung, fiyatı 15 milyon Euro olarak belirleyince, diğer firmalar da teklifi bu seviyeye çekmişti. Bu hafta itibariyle 3 dev şirketin daha sponsorluk anlaşması için devreye girdiği öğrenildi. Bu firmaların da teklif sunmasıyla birlikte, çıta iyice yükseldi. Daha önce 20 milyon Euro'luk beklenti içerisine giren Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, son atakla beraber 25 milyon Euro'yu bulan bir anlaşma imzalamaya hazırlandığı bildirildi.

10 milyondan, 75 milyona

Mevcut sponsor Türk Telekom'dan, göğüs reklamı için kazanılan para yıllık 5 milyon Dolar'dı. Eğer beklenen anlaşma imzalanırsa, 5 milyon Dolar'lık senelik gelir, tam 25 milyon Euro'ya çıkacak. Kabaca bir hesapla 10 milyon TL yerine 75 milyon TL her sene kasaya girecek. Bu da mevcut kazancın 7.5 misli anlamına geliyor. Dolayısıyla Galatasaray'ın transferde de çıtayı yükseltmesinin başlıca nedenlerinden biri, bu sponsorluk anlaşması olarak gösteriliyor. Yeni forma tasarımları ve lansmanı da, sponsorluk sözleşmesinin imzalanmasından sonra gerçekleşecek.