G.Saray'ı korkutan Muslera istatistiği!

Galatasaray, bu sezon Fernando Muslera'nın yokluğunda Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 6 maçtan sadece 1'ini kazanabildi.

G.Saray'ı korkutan Muslera istatistiği!
G.Saray'ı korkutan Muslera istatistiği!
GİRİŞ 29.04.2014 13:08 GÜNCELLEME 29.04.2014 13:08

Galatasaray'da, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Elazığspor ile oynanan mücadelede sakatlanan Fernando Muslera'nın durumu ile ilgili endişeli bekleyiş sürüyor. Sol dizinde kemik ve kıkırdak düzeyinde ezilme saptanan Uruguaylı eldivenin sezonun geri kalanında oynaması beklenmezken, bu süreçte sarı-kırmızılıları oldukça zor bir fikstür bekliyor.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in kalan haftalarında Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma anlamına gelen 2. sıra için yarışacakken, Fernando Muslera'nın yokluğunda kaleyi Ufuk Ceylan'ın koruması bekleniyor. G.Saray'ın bu sezon ilk yarıda da bir sakatlık geçiren Muslera'nın yokluğunda oldukça zorlandığı göze çarptı.

MUSLERA'SIZ 6'DA 1 GALİBİYET!

İlk devrede ayak parmağındaki kırık nedeniyle yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalan Muslera'nın yokluğunda, Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de 6 maça çıktı. Bu maçlarda sadece 1 galibiyet alan sarı-kırmızılılar, 2 beraberlik ve 3 de mağlubiyet ile karşı karşıya kaldı.

Bu sezon Süper Lig'de ilk kez, son maçta Muslera'nın sakatlanması ile oyuna dahil olan Ufuk Ceylan ise, Türkiye Kupası'nda ise G.Antep BB, Balıkesirspor, Tokatspor (2 kez) ve Elazığspor'a karşı toplam5 kez kaleyi korudu ve 468 dakikada kalesinde 2 gol gördü.

URUGUAY'DA DA KORKU VAR!

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'nın sakatlanması Uruguay Milli Takımı antrenörü Oscar Tabarez'de de korku yarattı. Tabarez, Muslera'nın durumuyla yakından ilgileniyor.

Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Elazığspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray'da mücadelenin 66. dakikasında kaleci Fernando Muslera'nın sakatlanarak oyundan çıkmasının ardından Uruguay Milli Takımı teknik direktörü Oscar Tabarez, Milli Takım doktorlarına talimat verdi ve sakatlığın ne durumda olduğunun öğrenilmesini istedi.

HOCASI "BREZİLYA'YA YETİŞECEK" DEDİ!

Bunun üzerine Uruguay Milli Takımı doktorlarının hem Fernando Muslera hem de Galatasaraylı yetkililerle iletişime geçip detaylı bilgiyi aldıkları kaydedildi. Oscar Tabarez, ülke basınına yaptığı açıklamada, Fernando Muslera'nın Dünya Kupası'nda oynamasında bir engelinin olmadığını ifade etti.

Fernando Muslera'nın Dünya Kupası'ndan önce 30 Mayıs'ta İrlanda ve 4 Haziran'da ise Slovenya ile oynanacak hazırlık karşılaşmalarında kalede olacağının altı çizildi.

KAYNAK: SPORX