Galatasaray'da 5 isim yolcu

Galatasaray'da Afrikalı devri sezon sonunda kapanıyor. İşte sezon sonunda yolların ayrılacağı isimler:

Galatasaray'da 5 isim yolcu
Galatasaray'da 5 isim yolcu
GİRİŞ 27.04.2014 14:03 GÜNCELLEME 27.04.2014 14:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sarı-kırmızılılar, Didier Drogba ile ilerleyen yaşı yüzünden yeni sözleşme yapmayacak. Beklentilere yanıt veremeyen Chedjou gönderiliyor, Eboue'ye "kendine kulüp bul" talimatı verilecek. Aslan'da, Dany ve Amrabat da gözden çıkarıldı. Lig sonunda bu oyuncuların satılmaları veya yine kiralanmaları kararlaştıldı.

Cim-Bom'da bu halkaya eklenen son isim Lille'den büyük umutlarla transfer edilen Aurelien Chedjou oldu. Kamerunlu stoperin bileti kesilirken, sarı-kırmızılıların bu futbolcudan zarar etmemek için Dünya Kupası'ndaki performansını beklediği belirtildi. Sezon başında 6.3 milyon euroya transfer edilen ve 4 yıllık anlaşma karşılığında senelik 2.2 milyon ödenen 29 yaşındaki futbolcunun sergilediği performans düşük not aldı. Galatasaray, Chedjou'nun yanı sıra Drogba, Eboue, Dany ve Amrabat'ı da gönderme kararı aldı.

Sözleşmesi bitecek olan Drogba'yla ilerleyen yaşı nedeniyle devam etmeyecek olan sarı-kırmızılılar, bir diğer Fildişili futbolcu Eboue'ye 1 yıl daha mukavelesi olmasına rağmen "Kendine kulüp bul" diyecek. Tecrübeli oyuncuya gelen tekliflerin değerlendirileceği vurgulandı.

Cim-Bom devre arasında Malaga'ya kiraladığı Amrabat ve Beşiktaş'a gönderdiği Dany'ye de yeni sezonda kadrosunda yer vermeyecek. Her iki Afrikalı oyuncunun da yeniden kiralanması veya satılması kararlaştırıldı. Böylece Galatasaray'ın elindeki 5 Afrikalı futbolcu yeni sezonda kadroda yer almayacak.

Ontivero kiraya

Sakatlığı nedeniyle sezonun ikinci yarısında forma giyemeyen ve kontenjan açmak için Gaziantepspor'a kiralanan Portekizli yıldız Bruma yeni sezonda Galatasaray'a dönecek. Beklentilere yanıt veremeyen Burdisso ve Ontivero'ya da yol göründü. Devre arasında kiralık gelen Burdisso beklentilere yanıt veremediği için gönderilecek. 2 milyon euro bonservisle transfer edilen Ontivero ise tecrübe kazanması için kiralanacak. Hajrovic için karar henüz verilmedi.

AĞIR FATURA

* DROGBA: 1.5 sezon için 6 milyon euro ödenen Fildişili golcüye ayrıca 4 milyon
euro imza parası
verildi.
*CHEDJOU: 6.3 milyon euro bonservis ödenen Kamerunlu stoperle 2.2 milyon eurodan
4 yıllık sözleşme yapıldı.
* EBOUE: 2011'de 3.5 milyon euro bonservis ödenerek alındı.
Fildişili oyuncuya 3 sezonda 7.2 milyon euro ödendi.
* AMRABAT: 8.6 milyon
euro bonservisle geldi. 2 yılda 2.1 milyon euro ödendi ancak 3 yıllık
daha sözleşmesi var.
* DANY: Bonservisine 3.3 milyon euro verildi. 2 yılda 2 milyon euro ödenen Dany'nin 2 yıllık
sözleşmesi bulunuyor.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 1
  • KEMAL HARDAL 9 yıl önce Şikayet Et
    dany'i sakın göndermeyin!!. beşiktaş maçında cincon için yaptığı kahramanlığı ne çabuk unuttunuz?
    Cevapla