UEFA'dan flaş açıklama! Galatasaray...

UEFA Başkanı Michel Platini, Finansal Fair Play konusuna açıklık getirdi. Avrupa Kupaları'ndan ihraç gibi bir yaptırımın söz konusu olmadığını belirtti.

UEFA'dan flaş açıklama! Galatasaray...
UEFA'dan flaş açıklama! Galatasaray...
GİRİŞ 24.04.2014 13:36 GÜNCELLEME 24.04.2014 16:38

UEFA Başkanı Platini, mali kriterlere uymadığı için hiçbir kulübün şimdilik Avrupa kupalarından ihraç edilmeyeceğini söyledi.

Kulüplerin ekonomik durumunu kontrol altına almak ve çılgın harcamaların önüne geçmek için finansal Fair Play kuralı getiren UEFA, bu şartlara uymayanları bir sonraki sezondan itibaren Avrupa Kupaları'na almayacağını açıklamıştı.

Michel Platini, Finansal Fair Play kuralları gereğince, herhangi bir kulübün Avrupa'dan men edilmesi gibi bir ceza vermeyi düşünmediklerini söylerken Le Parisien gazetesine şu ifadeleri kullandı; "Fair Play hakkındaki kararlarımızı mayıs ayında vereceğiz. Daha ciddi durumlar ise haziran ayında değerlendirilecek. Ancak, kurala uymayan kulüpler hakkında kan ve gözyaşı bekliyorsanız üzüleceksiniz. Bazı ağır ve sert cezalar vereceğiz ama turnuvaların dışına itmek bunlardan biri olmayacak."

UEFA, kulüp lisans mali kriterleri içinde yer alan denk bütçe şartlarına aykırılık tespit ettiği Galatasaray Kulübü'nden savunma istemişti.