Galatasaray Avrupa'ya veda etti

TOP 8'teki 3. maçta Barcelona'ya evinde 78-75 yenilen Galatasaray Liv Hospital, THY Euroleague'e veda etti.

Galatasaray Avrupa'ya veda etti
Galatasaray Avrupa'ya veda etti
GİRİŞ 20.04.2014 21:49 GÜNCELLEME 20.04.2014 22:50

Galatasaray Liv Hospital: 75 - Barcelona: 78

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Guerrino Cerebuch (İtalya), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Panagiotis Anastopoulos (Yunanistan)

Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 21, Markoishvili 8, Hairston 5, Erceg 19, Furkan Aldemir 7, Domercant, Ender Arslan 2, Macvan 11, Göksenin Köksal, Sinan Güler, Dudley 2, Mensah-Bonsu

Barcelona: Oleson 13, Huertas 16, Lorbek 9, Papanikolaou 3, Tomic 6, Dorsey 1, Abrines 5, Lampe 4, Nachbar 8, Sada 6, Pullen 7

1. Periyot: 23-15

Devre: 40-35

3. Periyot: 52-53

Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında İspanya'nın Barcelona ekibine 78-75 yenildi.

İspanyol temsilcisi ile deplasmanda oynadığı ilk iki maçı 88-61 ve 84-63'lük skorlarla kaybeden sarı-kırmızılı ekip, böylece seride 3-0 geriye düşerek organizasyondan elendi.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada 5. dakika 10-10 berabere geçilirken, Galatasaray Lİv Hospital tempoyu yükselterek boyalı alanda Furkan Aldemir, Arroyo ve Erceg ile potaya gitti. Sarı-kırmızılı takım, yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen Barcelona karşısında baskılı bir mücadele ortaya koyarak, 9. dakikada 10 sayılık (23-13) fark yakaladı ve ilk periyodu 23-15 üstün bitirdi.

İkinci periyoda İspanyol ekibi 6-2'lik seriyle başlarken, Galatasaray Liv Hospital rakibine Macvan ve Erceg'in basketleriyle karşılık verdi ve 14. dakikada 32-25 üstünlüğünü sürdürdü. Sarı-kırmızılı takımın temposunun düştüğü bölümde Sada ve Pullen ile hızlı hücumlardan basketler bulan Barcelona, 18. dakikada farkı 1 sayıya (34-33) indirdi ancak Galatasaray Liv Hospital, Erceg ve Markoishvili'nin kaydettiği basketlerle ilk yarıyı 40-35 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısına daha iyi başlayan Barcelona, etkili savunmasıyla Galatasaray Liv Hospital'in fazla sayı bulmasını engellerken, hücumda da Tomic ve Abrines ise bulduğu sayılarla 27. dakikada skoru eşitledi: 49-49. Bu periyotta düşük yüzdeyle oynayan sarı-kırmızılı ekip karşısında son bölümde Huertas ile üst üste iki basket bulan konuk ekip, son periyoda 53-52 önde girdi.

Final periyoduna da etkili başlayan Barcelona, Huertas'ın peş peşe kaydettiği basketlerle 34. dakikada 62-57 öne geçti. Galatasaray Liv Hospital, Arroyo'nun kişisel becerileriyle ürettiği sayılarla oyunda kalmaya çalışırken, konuk takım Lorbek'in üç sayı çizgisinin gerisinden attığı basketle, 36. dakikada 67-60 üstünlüğünü sürdürdü. Galatasaray Liv Hospital, daha sonra taraftarlarının da desteğiyle baskılı bir oyun sergileyip, Arroyo, Erceg, Furkan ve Markoishvili ile 10-1'lik seri yakaladı ve bitime 1 dakika 41 saniye kala 70-68 öne geçti.

Sarı-kırmızılı takım oldukça çekişmeli geçen maçın son dakikasına Hairston'un basketiyle 72-70 önde girerken, Barcelona, Huertas ile bitime 46 saniye kala tekrar skoru eşitledi: 72-72. Ev sahibi takım sonraki hücumu değerlendiremezken, Barcelona bitime 23 saniye kala Dorsey'in serbest atıştan atığı sayıyla 73-72 öne geçti. Galatasaray Liv Hospital'in sonraki hücumunda ise Arroyo'nun potaya bırakmak istediği topu Dorsey bloklayarak uzaklaştırdı ve konuk takım bitime 10,5 saniye kala Oleson'un serbest atıştan kaydettiği bir sayıyla 74-72 üstünlüğünü sürdürdü.

Galatasaray Liv Hospital'ın aldığı moladan sonra Markoishvili, kenardan oyuna sokmaya çalıştığı topu kaptırırken, Oleson bu sefer kendisine yapılan faul sonrası attığı iki serbest atışla bitime 9 saniye kala farkı 4 sayıya (72-76) çıkardı. Ev sahibi takım, Macvan'ın üç sayılık basketiyle bitime 2,6 saniye kala skoru 75-76 yaptı. Ancak daha sonra Oleson'la serbest atıştan iki sayı daha bulan Barcelona, karşılaşmadan 78-75 galip ayrıldı.

Seride böylece 3-0 öne geçen İspanyol ekibi, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenecek Dörtlü Finale gitmeye hak kazandı.

- Arroyo takımdaki yerini aldı

Galatasaray Liv Hospital'in Barcelona ile yaptığı ilk maçta sakatlanarak oyuna devam edemeyen ve ikinci maçta da görev yapamayan Carlos Arroyo, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmada takımdaki yerini aldı.

Sarı-kırmızılı takımın en etkili isimlerinden olan Porto Rikolu oyuncu, 21 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Bu arada, Barcelona'da ikinci maçta sakatlık geçiren yıldız oyuncu Juan Carlos Navarro, bugün maçta forma giyemedi.

- Taraftarlar salonu doldurdu

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray Liv Hospital için büyük önem taşıyan karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi.

Salonu tamamen dolduran tarafarlar, maç boyunca takımlarını coşkulu şekilde destekledi.

Bu arada, sarı-kırmızılı taraftarlar, maç sonunda Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini'yi istifaya çağırdı.

Galatasaray Avrupa'ya veda etti
GALERİYE GİT