Arena'nın konumu için şok cevap: Başından beri...

Ga­la­ta­sa­ray Baş­ka­nı Ünal Ay­sal, geç­ti­ği­miz gün­ler­de Türk Te­le­kom Are­na Sta­dı hak­kın­da, 38 derece yan­lış ko­num­lan­dı­rıl­dı­ğı­nı ifa­de eden açık­la­ma­lar yap­mış­tı. Ay­sal'a TT Are­na'nın mi­ma­rı Me­te Arat'tan ya­nıt gel­di.

Arena'nın konumu için şok cevap: Başından beri...
Arena'nın konumu için şok cevap: Başından beri...
GİRİŞ 19.04.2014 12:30 GÜNCELLEME 19.04.2014 12:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mete Arat "Bu ara­zi­yi biz 2-2,5 ay bo­yun­ca in­ce­le­dik. Ara­zi­nin bir ta­ra­fı 90 met­re uçu­rum ol­du­ğu için sta­dı baş­ka tür­lü ko­num­lan­dır­ma im­ka­nı yok­tu. Ya­ni ko­num­lan­dır­ma ka­fa­dan at­ma de­ğil­dir. Sa­yın Ay­sal'ın söy­le­di­ği gi­bi bir yan­lış­lık yok" di­ye ko­nuş­tu.

Sta­dın ku­rul­du­ğu ek­se­nin çim­le­rin ışık al­ma­sıy­la bir ala­ka­sı ol­ma­dı­ğı­nı da di­le ge­ti­ren Arat "Bu, fut­bol için in­şa edil­miş bü­tün stat­la­rın so­ru­nu­dur. Fut­bol stat­la­rın­da tri­bün­le­ri sa­ha­ya ne ka­dar yak­laş­tı­ra­bi­lir­se­niz, o ka­dar mak­bul ha­le ge­lir ya­pı. Hat­ta Ga­la­ta­sa­ray biz­den tri­bün­le­rin sa­ha­ya da­ha da ya­kın ol­ma­sı­nı is­te­miş­ti. An­cak bu da ışık al­ma­yı güç­leş­ti­rir ve çim­le­rin bü­yü­me prob­le­mi­ni do­ğu­rur. Bu yüz­den bu tür­de­ki ço­ğu sta­dın çim­le­ri se­ne­de bir ya da iki kez de­ğiş­ti­ri­lir. Bu­nun mas­ra­fı da 150 bin eu­ro ci­va­rın­da. Fut­bol­cu­la­ra öde­nen ra­kam­lar dü­şü­nül­dü­ğün­de de bu ol­duk­ça ma­kul bir gi­der. Yok­sa bu­nun sta­da ışı­ğın gi­rip gir­me­me­siy­le ek­se­nin hiç­bir ala­ka­sı yok­tur" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

'Galatasaray ilk olmak istedi'

Mi­mar Me­te Arat, sta­dın aça­lır-ka­pa­nır ta­van­lı ola­rak plan­lan­ma­sı­nın da çim­le­rin ışık al­ma so­ru­nun­da et­ki­li ol­du­ğu­nu söy­le­di. Ga­la­ta­sa­ray yö­ne­ti­mi­nin, Öz­han Ca­nay­dın dö­ne­min­den baş­la­ya­rak bu sta­dın bu şe­kil­de in­şa edil­me­si­ni is­te­di­ği­ni di­le ge­ti­ren Arat, "Biz­den al­ter­na­tif bir ya­pı mo­de­li is­te­me­di­ler. Ba­şın­dan be­ri bu is­tek do­ğul­tu­sun­da yo­la çık­tık. O dö­nem­de bu­na ne lü­zum var de­di­ği­miz­de 'Tür­ki­ye'de ilk bi­zim sta­dı­mız­da açı­lır-ka­pa­nır ta­van teş­ki­la­tı ol­sun' de­di­ler. Şu an­da sta­dın üs­tü­nü açar­sa­nız, yağ­mu­rlu ha­va­lar­da tri­bün­le­rin 18. sı­ra­sı­na ka­dar her­kes ıs­la­nır" di­ye ko­nuş­tu.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 1
  • Bahadır Bahadıroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu Devlet. ps nin ayağına dünyayı sermiş, onlarda çıkmış şu tarafa olsaydı daha iyi olmazmıydı diyorlar. pes yahu pes. bizim mahalle takımına size yapılanın 3 te 1 ini yapsaydı devlet hersene şampiyonlar ligi finali oynarlardı.
    Cevapla