Florya taşınıyor! İşte yeni adres...

TT Arena'nın 2, Florya'nın 3 katı büyüklüğündeki arazi, sarı kırmızılı kulübün yeni tesisi...

Florya taşınıyor! İşte yeni adres...
Florya taşınıyor! İşte yeni adres...
GİRİŞ 14.02.2014 11:09 GÜNCELLEME 14.02.2014 11:09

2000'li yıllara kadar Fenerbahçe Dereağzı'nda, Beşiktaş Fulya'da çalışıyordu. Ama tesisler zamana ayak uyduramayınca ve masraflar artınca, Galatasaray'ın ezeli rakipleri çareyi İstanbul'un göbeğinden ayrılmakta buldu.

Fenerbahçe Samandıra'ya geçti, onu Ümraniye'ye taşınan Beşiktaş izledi. Galatasaray'da ise hiçbir şey değişmedi. Sarı-kırmızılılar İstanbul'un en değerli arazilerinden biri Florya'da çalışıyor. Altyapılar Metin Oktay Tesisleri'nde can buluyor; futbolun yanı sıra basketbol ve voleybol takımlarının temeli Florya'da atılıyor.

POLAT EKTİ, AYSAL BİÇTİ

Adnan Polat, 2008-2011 arasında başkandı ve Türk Telekom Arena'yı Galatasaray'a kazandırmasının yanında belki de en önemli hamlesini Büyükçekmece'den arazi alarak yaptı.

Polat'tan koltuğu devralan Ünal Aysal boş durmadı ve buradaki araziyi 220 dönüme çıkardı. Galatasaray'ın Büyükçekmece'ye taşınmayı planladığı tesislerin alanı Florya'nın 3, Arena'nın 2 katı büyüklüğünde.

REAL MADRID ÖRNEĞİ!

Florya'dan Büyükçekmece'ye taşınacak sarı-kırmızılı kulüp 500 milyon TL'yi geçen borçlarını büyük ölçüde azaltacak.

Bu stratejiyi 14 sene önce Real Madrid uygulamış ve şehir merkezindeki tesislerini satarak borç batağından kurtulmuştu. 3 sene önce Ali Sami Yen'den Arena'ya geçen Galatasaray, gelirlerini artırmış ve bu durum sportif başarıya etki etmişti.

KAYNAK: AÇIK MERT KORKUSUZ