Mancini'ye talimat: 15 maç daha oynatma

Galatasaraylı kurmaylar, Riera'ya önümüzdeki sezon da 3.3 milyon Euro vermek zorunda kalmamak için Mancini'yi uyardı. Yönetimi haklı bulan İtalyan hoca, "Peki, bunu not alıyorum. Ona formayı ekonomik veririz" dedi.

Mancini'ye talimat: 15 maç daha oynatma
Mancini'ye talimat: 15 maç daha oynatma
GİRİŞ 12.01.2014 03:04 GÜNCELLEME 12.01.2014 03:04

Arda Turan'ın gidişi üzerine apar topar transfer edilen Albert Riera'nın yüksek ücreti Galatasaray yönetiminin içini yakmaya devam ederken, bir de gelecek için alarm zilleri çalıyor. 

3 sezondur G.Saray'da top koşturan ve Mayıs ayında kontratı bitecek olan Riera'nın sağlam sözleşme maddesi nedeniyle yönetim, Mancini'ye uyarıda bulundu. 

Mancini'ye aktarılan Riera'nın sözleşmesindeki detaya göre İspanyol oyuncu, bu sezon 25 maça çıkarsa otomatik olarak 1 yıl daha Galatasaray'da kalma hakkını elde edecek. Ve sarı kırmızılılar, bu ekstra sezon için ona tam 3.3 milyon Euro daha yıllık ücret ödeyecek.

DEVLER LİGİ'NDE OYNAR 

Sarı kırmızılı kurmaylar, Mancini'ye, "Riera ilk yarıda 10 maça çıkmış. 2. yarıda kupa ve şampiyonlar ligi maçlarımız da var. Bu maddeyi göz önüne alırsanız, seviniriz" dedi. 

Böylece, gönderilmesi planlanan İspanyol futbolcuya 15 maç daha forma giydirilmesi halinde uğranılacak zarar anlatılmış olundu. 

Mancini de bu kritik bilgiyi ileten kurmaylara, "Bu önemli detayı not alıyorum. Ona göre Şampiyonlar Ligi'nde Riera'yı değerlendiririm. Ona formayı ekonomik olarak veririz" ifadelerini kullandı. 

Bu arada, Mancini, sol bek Alex Telles'in yanı sıra bir Türk stoperin alınmaması halinde Rhodolfo'yu istedi. Yönetim de peşin para inadında olan Gremio Kulübü ile Brezilyalı stoper için yeniden görüşmeye başladı.

MENAJERİ KATAR'DA

Yerli stoper alınamaz ve Rhodolfo'nun transferinde olumlu adımlar atılırsa da Galatasaray Kulübü, kontenjanda yer açmak için 3. oyuncu olarak feda edeceği isim Albert Riera olacak.

Dany ve Amrabat'tan sonra bu oyuncu da kontenjanda yer açılması adına gidecek. En kötü ihtimalle kontratı feshedilecek İspanyol futbolcunun menajerinin Riera için Katar'da olduğu ve bazı kulüplerle görüşme yaptığı da ortaya çıktı.