G.Saray'ın efsane tesisleri taşınıyor!

Yıllardır konuşulan ancak bir gelişme sağlanamayan Riva Projesi için 3. köprü bekleniyor. Bu konuyla ilgili planlamalarda sona gelindi.

G.Saray'ın efsane tesisleri taşınıyor!
G.Saray'ın efsane tesisleri taşınıyor!
GİRİŞ 04.01.2014 09:02 GÜNCELLEME 04.01.2014 12:50

SPK'dan hisse artırımı konusunda olumlu karar çıkması için çalışmalar yapıldı. Buradan kulübün kasasına tam 325 milyon TL girecek.

Metin Oktay Tesisleri, Büyükçekmece ya da Kemerburgaz'a taşınacak. Florya'daki arsaya milyon dolarlık konutlar yapılacak.

Juventus maçıyla bir kez daha alevlenen Arena'nın çatısı için çalışma yapılacak ve en kısa sürede stadın üstü kapatılacak.

1 - Hisse artırımı

Ünal Aysal döneminde Galatasaray daha önce de hisse artırımı gerçekleştirmişti. Bu yönde bir çalışma daha yapılmış ancak SPK'den geri dönmüştü. Yönetim, gerekli düzeltmelerin ardından yeniden SPK'ya başvurdu. Bu konudaki kararın kısa sürede açıklanması bekleniyor. Yönetim bu konuda oldukça iyimser. Eğer olumlu karar çıkarsa, Galatasaray'ın hisse artırımını gerçekleştirmek için yaklaşık 180 milyon TL'lik bir kaynak bulması gerekiyordu. Yönetim, bir bankayla kredi anlaşması yaparak bu sorunu da çözdü. SPK eğer hisse artırımına onay verirse, Galatasaray'ın kasasına 325 milyon TL girecek. Bu para borçların ödenmesi ve önümüzdeki sezonun transferi için kullanılacak.

2 - Riva projesi

Galatasaray'ın ekonomik kriz yaşadığı her dönemde gündeme gelen ilk konu Riva'daki arazisi oluyordu. 10 senedir bu projeyle ilgili çok farklı şeyler yazıldı, çizildi, konuşuldu. Ancak hiçbir gelişme yaşanmadı. Ünal Aysal göreve geldiğinde, Riva arazisi konusunda aceleci olmayacaklarını ve kulübe mümkün olan en büyük getiriyi sağlayacak şekilde değerlendireceklerini söylemişti. Aysal, kurmaylarına burasıyla ilgili detaylı bir çalışma yaptırdı. Planlar hazırlandı. Yönetim şimdi, İstanbul Boğazı'na yapılacak olan ve 2015 yılında bitmesi planlanan 3. köprüyü bekliyor. Çünkü köprü tamamlandığında, güzergahında olan arazinin değeri daha da artacak.

3 - Tesisler taşınacak

Sarı-Kırmızılılar'da zaman zaman gündeme gelen bir konu da Metin Oktay Tesisleri'nin Florya'dan taşınması. Buradaki araziye konut yapılarak büyük bir gelir elde edilmesi... Yeni tesisin Büyükçekmece ya da Kemerburgaz'a yapılması bekleniyor. Bu konuda detaylı raporlar geldikten sonra son karar verilecek. Florya'daki arsa için ise yönetim, Atatürk Havalimanı'yla ilgili kararı bekliyor. Bu havalimanının Çatalca'ya taşınması ihtimali var. Eğer bu olursa, Florya'ya yapılacak konutlardaki kat sınırı da yükselecek. Böylece daha yüksek binalar yapılarak, daha çok daire satılmasının önü açılacak.

4 - Arena'nın çatısı

Türk Telekom Arena'nın projesinde stadın üstünün kapatılacağı maddesi bulunuyor. Anlaşma gereği TOKİ, çatının yapılmasını kulübe bırakmıştı. Bu konu zaman zaman gündeme gelse de Juventus maçından sonra tartışmalar iyice alevlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Galatasaray'a bu nedenle dava bile açtı. Yönetim şimdi bu sorunu çözmek için de kolları sıvadı. Dünyanın önde gelen çatı yapım şirketleriyle görüşmeler devam ediyor. Maliyet hesaplamaları yapılıyor. Yönetimin hedefi, 2 sene içinde Türk Telekom Arena'nın çatısını kapatmak ve bu konudaki tartışmlara son noktayı koymak.


Fanatik