G.Saray'da yabancı oyuncu krizi!

Galatasaray'ın Gaziantepspor'dan kadrosuna kattığı ancak bu sezon yabancı kontenjanına takılan Dany, henüz takımdan ayrılmadı. Riera ve Amrabat için de henüz bir gelişme yaşanmadı.

G.Saray'da yabancı oyuncu krizi!
G.Saray'da yabancı oyuncu krizi!
GİRİŞ 02.01.2014 14:28 GÜNCELLEME 02.01.2014 14:28

Galatasaray'ın Kamerunlu stoperi Dany'nin geçtiğimiz günlerde Karabükspor ile anlaştığı ifade edilmiş, kulüp yetkikileri de bu sözleri doğrulamıştı. Ancak Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer'in 'Dany ile hala görüşüyüruz' sözleri transferin hala netlik kazanmadığını ortaya koydu. Sezon sonunda ülkesini Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda temsil etmek isteyen Dany, sürpriz yaşamamak için oynayacağı bir takımı tercih etmek istiyor. Ancak transferindeki yavaşlık, kadrosunda 10 yabancı futbolcusu bulunan Galatasaray'ın yeni isimleri transfer etme sürecini geciktiriyor.

Kontenjan açılmadı

Sarı kırmızlılarda Amrabat ve Riera'nın da hala takım bulamamış olması, Galatasaray'ı zor durumda bıraktı. Sezonun ikinci yarısını Türkiye Kupası maçları dolayısıyla erken açacak olan Galatasaray, kampa hazır bir takımla girmek istiyor. Alex Telles transferini bitiren ancak yabancı kontenjanı yüzünden açıklayamayan Galatasaray, Dany'nin ayrılmasını bekliyor. Daha önce 5 Ocak Pazartesi günü geleceği belirtilen Alex Telles'in yabancı kontenjanına göre Türkiye'ye çağrılacağı ifade ediliyor.

Riera elde kaldı

Galatasaray'da yabancı krizi sadece Dany'den ibaret değil. Sarı kırmızılı takım Riera ve Amrabat'tan da henüz kurtulamadı. Riera gitmek istemezse oyuncunun sezon sonuna kadar tüm ödemeleri yapılmak zorunda. Ayrıca daha önce belirlenen maç sınırını aşarsa otomatik olarak 1 sezon daha sözleşmesi uzayacak. Bunun farkında olan sarı kırmızılı ekip, Telles'i biran önce transfer etmek istiyor. Bunun için de öncelik Amrabat ve Dany'nin hemen kiralanması. Alex Telles'e kontenjan açıldığı an imzalar atılacak ve Riera'nın takımdan ayrılması için de ortam hazırlanacak.

Galatasaray bu isimleri gönderdikten sonra kalan yabancı kontenjanı içn de Mancini'nin raporunu bekleyecek.

 

Eurosport