O'nun tek hayali Galatasaray!

Kulübü Hamburg, “O bizim her şeyimiz. 15 milyon Euro'dan aşağı satmayız” diyor, Leverkusen, Arsenal, Liverpool gibi ünlü takımlar onu izliyor. Bundesliga'nın gözbebeği Hakan Çalhanoğlu ise, Galatasaray diyor, başka bir şey demiyor.

O'nun tek hayali Galatasaray!
O'nun tek hayali Galatasaray!
GİRİŞ 25.12.2013 09:15 GÜNCELLEME 25.12.2013 09:15

Bundesliga'ya her sezon bir Türk yıldız damgasını vururken, son dönemlerin en çok konuşulan ismi Hamburg'lu Hakan Çalhanoğlu.

Henüz 19 yaşında olmasına rağmen adını Avrupa transfer piyasasına duyuran futbolcuyu, İngiltere'nin önde gelen kulüpleri, Liverpool, Arsenal ve Manchester City'nin izlediği, bu sezon Almanya'da harikalar yaratan Leverkusen'in de devrede olduğu biliniyor.

‘Deli olmamız lazım'

Ancak milli yıldızın aklı Türkiye'de. Her fırsatta, “Galatasaray'dan başka bir takım istemiyorum. Çocukluktan beri gönül verdiğim Sarı-Kırmızılı formayı giymek istiyorum” diyen Hakan Çalhanoğlu için kulübü ise astronomik bir ücret talep ediyor. Hamburg Sportif Direktörü Oliver Kreuzer, “Almanya'nın en yetenekli Türk gencini göndermemiz için deli olmamız lazım. Kendisine yeni bir sözleşme sunduk. Düşünüyor. Şu ana kadar resmi bir teklif de ulaşmadı. Gelse bile onu 15 milyon Euro'dan düşük bir rakama satmayı düşünmeyiz” açıklamasını yaptı.

Mesut Özil örneği!

Galatasaray'ın kozu ise Hakan Çalhanoğlu'nun ‘Ya Galatasaray ya hiç' tavrı. Daha önce Mesut Özil'in bile Werder Bremen'den Real Madrid'e 18 milyon Euro'ya gittiğini hatırlatan yöneticiler, “Hakan için 15 milyon Euro mantıklı bir rakam değil. Uygun şartlarda mutlaka buluşuruz” dediği gelen haberler arasında.

Yıllık kazancı 400 bin Euro

A Milli Takım forması giymeye de başlayan Hakan Çalhanoğlu'nun Hamburg ile 2016'ya kadar sözleşmesi var. Alman ekibi, 19 yaşındaki yıldızı elinden kaçırmamak için ilk etapta en azından 2018'e kadar uzatmak istiyor. Oyuncunun buna sıcak bakmadığı gelen haberler arasında. Hakan'ın Hamburg'da kazandığı para da Türkiye piyasası düşünüldüğünde hayli düşük. 400 yüz bin Euro alan futbolcu, yeni sözleşme imzalarsa yılda 800 bin Euro kazanacak.

 

Fanatik