Didier Drogba'ya piyango vurdu

FIFA, Galatasaraylı futbolcunun haklı olduğuna karar verdi, Çin'in Shenhua Kulübü'nü yüklü bir tazminata mahkum etti. Transfer yasağı istenen Fildişi Sahilli oyuncunun, 12 milyon euroya yakın bir tazminat alacağı dile getirildi.

Didier Drogba'ya piyango vurdu
Didier Drogba'ya piyango vurdu
GİRİŞ 16.11.2013 06:39 GÜNCELLEME 16.11.2013 06:39

Sarı-kırmızılı kulübe gelmeden önce, parasını ödemediği gerekçesiyle Çin'in Shenhua Kulübü ile arasındaki sözleşmeyi fesheden Fildişi Sahilli oyuncu, bunun hemen ardından Cim-Bom'a imza atmıştı. Çin ekibi ise bunu gerekçe göstererek, hem Drogba'dan bonservis bedeli talep etmiş, hem de Galatasaray'ı, oyuncusunu ayarttığı gerekçesiyle şikayet ederek, iki dönem transfer yasağı istemişti.

FIFA'ya, biri Şangay Shenhua Kulübü, diğeri ise Başkan Zhu Jun'a ait “The9 Ltd.” şirketiyle olmak üzere iki ayrı sözleşme yapıldığı belirtilmiş, Çinliler şirket kısmındaki bedeli ödemeye yanaşmamıştı. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, Drogba'nın haklı olduğu, Shenhua Kulübü'nün bu parayı ödemesi gerektiği dile getirildi.

Çin Kulübü, FIFA'daki gelişmelerin olumsuz seyretmesi üzerine geçtiğimiz günlerde avukatını değiştirmiş, bir dönem Nihat Kahveci'nin de avukatlığını yapan İspanyol avukat Crespo ile çalışmaya başlamıştı. Ancak bu durum bile Drogba'ya tazminat ödemesine yeterli olmadı. Kararın ardından Çin kulübünün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurabileceği dile getirildi. Eğer bu gerçekleşirse Drogba bir yandan temyiz sürecini bekleyecek, diğer yandan da kendini savunacak.

KAYNAK: SKORER