Fernando Muslera bu maçlarda yok!

Galatasaray'da Fernando Muslera'nın sakatlığı nedeniyle 1 ay sahalardan uzak kalacak olması zorlu fikstür öncesi teknik heyetin elini kolunu bağladı.

Fernando Muslera bu maçlarda yok!
Fernando Muslera bu maçlarda yok!
GİRİŞ 03.11.2013 15:29 GÜNCELLEME 03.11.2013 15:29

Spor Toto Süper Lig takımlarından Galatasaray'da Fernando Muslera'nun 1 ay sahalardan uzak kalacak olması sarı kırmızılı ekipte şok etkisi yarattı.

Galatasaray'ın 2-1 kazandığı Torku Konyaspor karşılaşmasında sağ ayak baş parmağının kırıldığı farkedilen Uruguaylı file bekçisi, gelecek hafta oynanacak kritik Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Sarı kırmızılı ekibin hafta içinde Danimarka temsilcisi Kopenhag ile oynayacağı karşılaşmada da sahaya çıkamayacak olan Muslera, Fenerbahçe (D), Sivasspor, Real Madrid (D), Kasımpaşa (D) maçlarında oynayamayacak.

Başarılı kalecinin tedavisinde sorun yaşanmaması halinde 8 Aralık'ta Türk Telekom Arena'da oynanacak olan Elazığspor karşılaşmasında sahada olması bekleniyor.

KALE KİME EMANET?

Fernando Muslera'nın yokluğunda Galatasaray'da kaleyi genç kaleci Eray İşcan'ın teslim alması bekleniyor.

Ufuk Ceylan'ın da sakat olması ve bir başka yedek kaleci Aykut Erçetin'in de Şampiyonlar Ligi kadrosuna isminin bulunmaması teknik direktörü Roberto Mancini'nin elini kolunu bağladı.

Tecrübeli teknik adam, Muslera'nın olmadığı haftalarda kaleyi 21 yaşındaki Eray İşcan'a emanet edebilir.

MUSLERA'NIN YOKLUĞUNDA...

Galatasaray'da yedek kalecilerin Fernando Muslera'nın yokluğunda nasıl bir performans sergileyecekleri ise merak konusu. Bu sezon Galatasaray'ın ligde oynadığı 9 maçta forma giyen Fernando Muslera, Medical Park Antalyaspor maçında eldivenleri Eray İşcan'a vermişti.

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da oynadığı maç 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı. Eray İşcan ayrıca sarı kırmızılı ekibin sezon başında oynadığı Notts County ve Malaga hazırlık maçlarında 90 dakika forma giymişti. Bu maçlarda
Galatasaray Notts County'yi 2-1 yenmiş, Malaga ile 3-3 berabere kalmıştı.

Genç file bekçi ayrıca Galatasaray'ın 3-1 yenildiği Napoli karşılaşmasının 90. dakikasında kırmızı kart gören Muslera'nın yerine kaleye geçmiş ve penaltıdan bir gol yemişti.

Eray İşcan geçen sezon Türk Telekom Arena'daki Sivasspor maçının 81. dakikasında sakatlanan Muslera'nın yerine oyuna dahil olmuştu. Sarı kırmızılı ekip bu maçı 4-2 kazanmayı başarmıştı.

2011-12 sezonunda ise Fernando Muslera'nın 14. dakikada kırmızı kart gördüğü Karabükspor maçında yerine Ufuk Ceylan oyuna dahil olmuş, karşılaşma 1-1 beraberlikle sona ermişti.

Aynı sezon Türkiye Kupası 4. kademe maçında sahasında Sivasspor'u ağırlayan Galatasaray'da Ufuk Ceylan ilk 11'de forma giymiş ancak sarı kırmızılılar mücadeleyi 1-0 kaybetmişti.