Galatasaray'da 'Umut'lar bitmez

Galatasaray Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ikinci maçında İtalyan devi Juventus ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak gruptaki ilk puanını aldı.

Galatasaray'da 'Umut'lar bitmez
Galatasaray'da 'Umut'lar bitmez
GİRİŞ 02.10.2013 05:12 GÜNCELLEME 03.10.2013 08:52
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Teknik direktör Roberto Mancini ile ilk maçına çıkan Galatasaray, 36. dakikada Drogba ile öne geçti ve soyunma odasına da bu skorla gitti.

Skoru 78 dakika önde götürmeyi başaran temsilcimiz Vidal'ın penaltı golüne engel olamayınca, eşitlik geldi. 87'de oyuna sonradan giren Quagliarella kafa vuruşunda takımını öne geçirdi.

Juventus galibiyeti kutlamaya hazırlanırken sahneye Umut Bulut çıktı. Umut'un golüyle Galatasaray skora bir kez daha dengeyi getirdi ve mücadele 2-2 sona erdi.

Galatasaray gruptaki ilk puanını elde ederken, Juventus da puanını ikiye yükseltti.

Gruplarda oynanan ilk hafta karşılaşmalarında Galatasaray Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Real Madrid'e 6-1'lik farklı bir mağlubiyet almıştı. Rakibi Juventus ise gruba 4.torbadan dahil olan Danimarka temsilcisi FC Kopenhag ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki takımın geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı. Hem ev sahibi takım, hem de temsilcimizin isabetsiz ortaları dikkat çekerken; 15. dakikada Pogba'nın rövaşatasında başarı sağlamayınca top savunmada kaldı.

Karşılaşmanın 19. dakikasında mücadelenin en etkili atağını Galatasaray, Drogba ile yakaladı. Melo'nun pasında Drogba topla buluştu. Ceza sahası içerisinde sol çaprazda Leonardo Bonucci'nin baskısına rağmen vuruş açısını yakalayan Didier Drogba yakın direğe doğru vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Buffon kapattığı köşeden gole izin vermedi.

Bu pozisyondan hemen sonra Galatasaray bu kez de Bruma'yla geldi. 21. dakikada Bruma sol ayağıyla yakın direğe doğru vuruşunu yaptı. Ancak etkisiz vuruşunda top kaleci Buffon'da kaldı.

Her iki takım da 26. dakikada zorunlu oyuncu değişikliği yaptı. Sakatlanan Semih Kaya'nın yerine Gökhan Zan oyuna girdi. Ev sahibi takımda da sakatlanan Vucinic çıktı, Quagliarella girdi.

Oyuncu değişikliklerinin ardından iki kez Galatasaray kalesini yoklayan Juventus, savunma ve kaleci Muslera'ya takılırken; 36. dakikada sahneye Didier Drogba çıktı.

GALATASARAY 1-0 ÖNE GEÇTİ

36. dakikada savunmada topla buluşan Leonardo Bonucci kalecisi Gianluigi Buffon'a dönmek istedi. Kısa düşen pasta, topun hakimiyetini almak için kalesini terkeden Buffon'dan önce meşin yuvarlağa Drogba müdahele etti. Topu önüne alan Drogba, boş kaleye topu gönderdi ve takımını 1-0 öne taşıdı.

Devrenin son dakikaları yaklaşırken; Fabio Quagliarella'nın vuruşunda Muslera bir kez daha gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Juventus ikinci yarıya değişiklikle başladı. Oyuna Mauricio Isla girerken Stephan Lichtsteiner oyundan çıkan isim oldu.

İkinci yarıya ev sahibi takım daha etkili başladı ve Galatasaray yarı alanında topun sahibi olan taraf oldu. Üst üste ataklar geliştirse de sarı-kırmızılı takımın savunması ve kaleci Muslera, tehlikeye izin vermedi.

60. dakikada Galatasaray ikinci değişikliğini yaptı. Nordin Amrabat girerken Albert Riera oyundan çıkan isim oldu. Bu dakikalardaki oyunun temposu düştü. Orta sahada yaşanan faullerden dolayı oyununun temposu düşerken; Juve 68. dakikada risk aldı. Defanstan Bonucci yerini Llorente'ye bıraktı.

Llorente oyuna girer girmez Galatasaray kalesinde tehlike yarattı. Sol kanattan yapılan ortada topa iyi yükselen Llorente'nin vuruşunda top auta gitti.

Oyunu yarı alanında kabul eden Galatasaray karşısında Juventus, kanatlardan ve uzaktan şutlarla etkili olmak istedi.

71'de Fernando Muslera topu oyuna sokarken ağır davranışları nedeniyle sarı kart gördü. 74'te Galatasaray son oyuncu değişikliğini yaptı ve Sneijder yerine Umut Bulut oyuna dahil oldu.

JUVENTUS SKORU EŞİTLEDİ

Dakikalar 77'yi gösterdiğinde Juventus penaltı kazandı. Pogba'nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Fabio Quagliarella; Amrabat'ın müdahelesiyle yer kaldı.

Bu pozisyonda karşılaşmanın hakemi Viktor Kassai penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Vidal, skora denge getirdi.

80'de Gökhan Zan hakeme yaptığı itirazdan sarı kart gördü. Juventus, Galatasaray kalesinde galibiyeti getirecek golü ararken; 87'de skorda üstünlüğü ele geçirdi.

JUVENTUS 2-1 ÖNE GEÇTİ

Sağ çaprazda topla buluşan Andrea Pirlo kalabalık savunma arasında altı pasa

doğru koşu yapan Fabio Quagliarella'ya doğru bir orta yaptı. Quagliarella'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 

VE SAHNE UMUT BULUT'UN!

Umut Bulut henüz her şey bitmedi dedi. Savunmada Hakan Balta, Drogba'ya doğru uzun bir pas attı. Drogba rakip savunmaya rağmen topu sol taraftan ceza sahası içerisine giren Umut'a indirdi. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Umut kaleci ile karşı karşıya kaldı ve çok net bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 

Kalan dakikalarda her iki takımın geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı ve mücadele 2-2 sona erdi.

JUVENTUS 2 - 2 GALATASARAY

Stat: Juventus

Hakemler: Viktor Kassasi, György Ring, Vencel Toth (Macaristan)

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci (Dk. 68 Llorente), Chiellini, Lichtsteiner (Dk. 46 Isla), Pogba, Pirlo, Asamoah, Vidal, Tevez, Vucinic (Dk. 26 Quagliarella)

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya (Dk. 25 Gökhan Zan), Chedjou, Riera (Dk. 60 Amrabat), Melo, Selçuk İnan, Hakan Balta, Sneijder (Dk. 73 Umut Bulut), Bruma, Drogba

Goller: Dk. 36 Drogba, Dk. 88 Umut (Galatasaray), Dk. 78 Vidal (penaltıdan), Dk. 87 Quagliarella (Juventus)

Sarı kartlar: Dk. 71 Muslera, Dk. Gökhan Zan (Galatasaray)

Juventus Galatasaray maçı
GALERİYE GİT
YORUMLAR 34
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    1 dk sabredemedim......2. golu gormedim :))) .. 2-1 olduktan hemen sonra ortamdan ayrildim 1 saat uyuz uyuz gezdim ...gicik oldum...sinir oldum ...yahu 1 dk bekleseymisim ...2. Golu gorecekmisim ....:)ben kesin yener gozuyle baktim...sahte oenalti olmasaydi yenmiszik ama neyse ...1 pan hayirli olsun
    Cevapla
  • ankaralı 10 yıl önce Şikayet Et
    biz puan alıyoruz. biz puan aldıkça bu kuşlar tüy döküyor anlamış değilim yakında kurdeşen olur bunlar , üzülme ne olur şike yapma seninde olur
    Cevapla
  • atakan çan 10 yıl önce Şikayet Et
    TBRKLER GALATASARAY. galatasarayı bir türk olarak başarılarından dolayı kutluyor.nice başarılara ulaşmasını diliyorum.
    Cevapla
  • MEHMET 10 yıl önce Şikayet Et
    ATAKAN CAN . kusura bakmayın yine bu sene fenerbahçenin rekorunu kıramadık. 6 maçta 0 puan
    Cevapla
  • Alparslan Bozkurt 10 yıl önce Şikayet Et
    mac 2-2 bitti . fenerliler hadi timsah yürüyüsüne :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle