Müthiş iddia! G.Saray'ın başkanı o olacak

Galatasaray kulisleri Başkanı Ünal Aysal'ın bir süre sonra görevi Mustafa Sarıgül'e bırakma niyetinde olduğu iddialarıyla çalkalanıyor.

Müthiş iddia! G.Saray'ın başkanı o olacak
Müthiş iddia! G.Saray'ın başkanı o olacak
GİRİŞ 28.05.2013 10:41 GÜNCELLEME 28.05.2013 13:03

Galatasaray'da Ünal Aysal operasyonunun sırrı çözülüyor... ''Çatlamış vazoya su konmaz'' diyerek yönetimindeki anlaşmazlıklar nedeniyle seçim kararı alan Başkan Ünal Aysal'ın veliahtını da hazırladığı iddia ediliyor. Gelin bu senaryoyu ayrıntıları ile anlatalım...

Ünal Aysal 72 yaşında ve Galatasaray'da 2 yıldır başkan... Başkanlığa büyük ihtimalle 3 yıllığına daha seçilecek. Ancak 3 yıl görevde kalır mı, bilinmez... Özellikle iş ve aile yaşamına önem verdiği için başkanlığı her an bırakacak potansiyele sahip. En azından beklenti bu.

DÜRÜST VE ÖZTÜRK'Ü BİTİREN KARAR

İşte bu nedenle Galatasaray'ı yeni dönemde hazırlamak gerekiyordu. Aysal da kurumsallaşma adına önemli hamleler yapıp görevi kendisine göre doğru bulduğu bir isme bırakmak istiyor. Bu isimler Ali Dürüst ve Adnan Öztürk kesinlikle değil. Bu iki isme de görevi devretmek istemediği için stratejik bir seçim kararı aldı. İki ismi de kilitleyerek başkanlık süreçlerini neredeyse bitirdi.

EN FAZLA 1 SEZON DAHA KALACAK

Peki bundan sonrası ne olacak? Genel kanı şu; Aysal yeni ekibini kuracak. Ancak 3 yılı doldurmayacak. Önümüzdeki sezon içerisinde büyük ihtimalle görevi bırakacak. Takımın başarı durumuna göre de başkanlığı kendi hazırladığı ekibe devredecek.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI OLMAZSA...

Bu isim kim? Kulislerdeki 1 numaralı isim Mustafa Sarıgül... Oğlu Emir Sarıgül şu an G.Saray yönetiminde. Oğul Sarıgül, Adnan Polat yönetiminde de vardı. Baba Sarıgül'ün ise siyasi planları var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı söz konusu olan Sarıgül, 1 yıl sonraki seçimin ardından Galatasaray'ın başına geçebilir.

OTTOMANS ZİRVESİNDEKİ MESAJ

Mustafa Sarıgül'ün Galatasaray başkanlığı planı ile ilgili ilginç bir iddia da var. O da Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak'ın Alper Potuk için Ottomans Otel'de zirve yaptığı gün, Ünal Aysal ile Mustafa Sarıgül'ün yan masada yemek yemesi. Galatasaray kulisleri Sarıgül'ün yeni yönetim ve geleceği inşaa ettiğini konuşuyor.

SEDAT DOĞAN'A DA YER AÇILABİLİR

Veliaht olarak gösterilen başka bir isim de Sedat Doğan... Aysal'ın her seferinde övgüler yağdırdığı Doğan da geleceğin başkanı olarak gösteriliyor. Kısacası Aysal'ın seçim planının altında iki isimden birisini başkan yapmak olduğu iddia ediliyor. Her şeyi zaman gösterecek.

KAYNAK: AKŞAM