Öztürk: Galatasaray kaostan beslenmez

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, sarı-kırmızılı kulübü karıştırmak için uzun süredir psikolojik baskı yapıldığını ileri sürdü.

Öztürk: Galatasaray kaostan beslenmez
Öztürk: Galatasaray kaostan beslenmez
GİRİŞ 10.04.2013 17:54 GÜNCELLEME 10.04.2013 17:54

Galatasaray Kulübü'nün nisan ayı olağan divan kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı. Kulüp başkanı Ünal Aysal'ın yer almadığı toplantıda yönetim kurulunu, başkan yardımcısı Adnan Öztürk ile üyeler Semih Haznedaroğlu, Necati Demirkol, Emir Sarıgül ve Mehmet Cibara temsil etti.

Divan kurulu üyelerinin konuşmasının ardından söz alan Adnan Öztürk, sarı-kırmızılı futbol takımının şampiyonluğa en yakın ekip olduğunu belirterek, "Geçen sene Türk sporunda '3 Temmuz' denen bir olay yaşadık. Bu çok çok sert bir süreçti. Bu sürecin kapı arkasında yapılan kavgaları Allah'tan kamuoyu ve medya duymadı. Bu süreçte söylemlerimizi minimumda tutarak, Galatasaray'a yakışan nezaketle mesajlar vererek kulübümüzü bu sürecin dışında tutmaya çalıştık. Uzunca süredir Galatasaray'ı yıpratmak ve karıştırmak için psikolojik bir baskı yapılıyor olabilir. Bazı küçük adamlar, küçük dünyalarında ve koridorlarında bazı hesaplar yapıyor olabilir" şeklinde konuştu.

"Galatasaray, kavgadan ve kaostan beslenmez"

Adnan Öztürk, Galatasaray'ın Türk sporunun lideri olduğunu, kavgadan ve kaostan beslenmediğini söyleyerek, şunları kaydetti:

''Ne Galatasaray ne de Galatasaraylı hiç kimseden çekinmez. Kurallara saygı duyar. Bence Galatasaray, Türk sporunun lideridir. Çünkü Galatasaray, ahlaklıdır. Bütün bu süreçte kendisini ahlaksızlıkla suçlamaya çalışanlara, ahlaksızlığın içine çekmeye çalışanlara en güzel cevabı vermiştir. Galatasaray, zekidir ve akıllıdır. Önümüzde yapmamız gereken yüreğimizi, ahlakımızı ve aklımızı kullanmak. Galatasaray yönetimi, teknik kadrosu, teknik direktör Fatih hoca ve genel kurul olarak neler yapabileceğimizi biliyoruz. Verilecek cevaplar vardır. Önümüzdeki 6 maçta zekamızı, yüreğimizin ve ahlakımızın yanına koyarak şampiyon olacağız. Bundan da emin olun."

"Fatih hocanın yüreği kabardı"

Divan kurulu üyesi Hayrettin Kozak'ın, Fatih Terim'i "Mert insan" olarak tanımlamasına değinen Adnan Öztürk, "Mert insanların bir zaafı var. Mert insanların haksızlık ve terbiyesizlik karşısında yüreği çabuk kabarıyor. Fatih hocanın da yüreği kabarmıştır. O yürek kabarıklığını en kısa sürede halletmiştir. Bunu dün akşam gördünüz. Hallederken de Galatasaray'ın değerlerini kullanmıştır. Bir yerlerde de birileri 'Nasıl Galatasaray'ı karıştırırız' diye hesap yapıyordur. Bu hesapları yaparak bir yerlere varabileceklerini düşünenler varsa, yapsınlar" diye konuştu.

Ünal Aysal başkanlığındaki yönetim kurulunun yeniden yapılanması konusunu aralarında konuşmadıklarını aktaran Öztürk, "Yönetimin yeniden yapılanması ve sayın başkanın mayıs ayında seçime gitmesi konusunda bugüne kadar yönetim kurulu toplantılarında söylem duymadık. Doğrudur benim de kulağıma geldi. Galatasaray camiasında konuşuluyordur. Seçime gitmek Sayın Ünal Aysal'ın takdiridir. Kendisi en kısa zamanda bu konuyu aydınlatacaktır" ifadesini kullandı.

"Hedef Şampiyonlar Ligi kupası"

Galatasaray camiasının, dün oynanan Real Madrid maçının ardından Avrupa'daki hedefini UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olarak belirlediğini vurgulayan Adnan Öztürk, "Bundan sonra tüm Galatasaraylıların amacı şampiyon olmak değildir. Benim gördüğüm dün akşamki Galatasaray'ın bir tane hedefi var. Kurucularımızın söylediği hedef de odur. Galatasaraylılar Şampiyonlar Ligi kupasını istiyor. Başka bir hedefin peşinde değiller" değerlendirmesinde bulundu.

Üyelerden Fatih Terim'e destek

Divan kurulu üyeleri, toplantıda yaptıkları konuşmada Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'e destek verdiler.

Üyelerden Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, kulüp başkanı Ünal Aysal'ın Mersin İdmanyurdu maçı sonrasında yayımladığı deklarasyona değinerek, "Sayın başkanımız, pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu'na gitti ve çıkışta, 'Biz futbol federasyonuyla birbirimizi anlamaya çalışıyoruz' dedi. Bana göre bu federasyonla Galatasaray, hiçbir yere gidemez. Federasyon, Galatasaray'a karşı farklı bir tutum içindedir. Galatasaray camiası olarak bütün olduğumuz sürece, ne başkanımızı ne yönetim kurulu üyelerini ne de teknik direktörümüz ve divan kurulu üyemiz Fatih Terim'i kurda kuşa veririz. Bunu çok iyi bilsinler ve hiç unutmasınlar" diye konuştu.

Hayrettin Kozak da Fatih Terim'in, Mersin İdmanyurdu maçında tribüne gönderilmesinin ardından yaptığı hareketlerin kendilerini şoke ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Fatih hoca, bunca yıldır bu şekilde kendini kaybederek insanların üzerine yürümedi. Orduspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında bir şeyler oldu. Kendisi sinir erozyonuna uğradığı için bunları yaptı. Fatih hocanın beynini ve gönlünü rahat bırakalım. İmzayı attığı günden itibaren kafası rahat değil. Kendisine ihtiyacımız var. O yanındaki yanlış seçtiği iki kişiyle biz bu ligin sonunu zor getiririz. Kritik noktadayız. Derhal Fatih hocanın moralinin düzeltilmesi lazım. Başkan, 'Fatih hoca sen dedikodulara bakma. Biz seninle bir yola çıktık, sonuna kadar beraberiz' diye açıklama yapması lazım."

Galatasaraylı futbolcuların her maçta hakeme itiraz ettiğini söyleyen Turcan Bolayır ise Terim'in yardımcıları Ümit Davala ile Hasan Şaş'ın kabadayı edasında olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA