Böyle olur Aslan'ın vedası: 3-2

Tur için mucize lazımdı, bir de üzerine Real Madrid golle maça başladı.. Buna rağmen Fatih Terim'in Aslanları savaştı, tüm Türkiye'yi umutlandırdı, ama zaman yeterli olmadı.

Böyle olur Aslan'ın vedası: 3-2
Böyle olur Aslan'ın vedası: 3-2
GİRİŞ 08.04.2013 20:57 GÜNCELLEME 10.04.2013 02:59
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde Real Madrid'e elenerek veda etti."Devler Ligi"nde 12 sezon aradan sonra çeyrek final gören sarı-kırmızılılar, 12 yıl önce olduğu gibi yine Real Madrid engeline takıldı.

İspanyol ekibine karşı ilk maçı deplasmanda 3-0 yitiren "Cim Bom", kendi seyircisi önünde 3-2 kazanmasına rağmen elenmekten kurtulamadı.

Bu arada, Galatasaray-Real Madrid eşleşmesindeki maç sonuçları, 12 yıl öncekilerle aynı oldu. O zaman ilk maçı İstanbul'da 2-0 geriden gelerek 3-2 kazanan sarı-kırmızılı takım, deplasmanda 3-0 yenilmişti.

ASLAN KABUS GİBİ ÇÖKTÜ!

Galatasaray'ı Real Madrid karşısında galibiyete taşıyan goller ikinci yarıda geldi.

Maçın ilk yarısını Cristiano Ronaldo'nun golüyle 1-0 yenik tamamlayan sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda 57. dakikada Eboue, 70. dakikada Sneijder ve 72. dakikada Dorgba'nın golleriyle bir anda skoru 3-1'e getirdi.

Tur için ümitlenen "Cim Bom", tüm baskısına rağmen yeniden gol üretemedi ve Cristiano Ronaldo'nun 90 2. dakikadaki golüyle müsabaka 3-2 sona erdi.

EBOUE'DEN MÜTHİŞ FÜZE

Rakip mutlak gol fırsatını değerlendiremezken, aynı dakikada Eboue sahneye çıktı. Ani gelişen Galatasaray atağında son olarak Sneijder topu cezayayı üzerine bıraktı, geriden gelen Eboue'nin müthiş füzesi ağlarıyla buluştu ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

SNEIJDER ÖNCE KAÇIRDI SONRA ATTI!

62. dakikada Sneijder klasını yakışmayacak bir gol pozisyonunu harcadı. Sağ kanattan altıpas ön çizgisi üzerine gelen topa Sneijder gelişine vurdu, top farklı şekilde direğin yanından auta gitti ve Galatasaray mutlak bir golden oldu.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Galatasaray, Real Madrid karşısında baskı kurdu. 70. dakikada sonradan oyuna giren Sabri'nin ara pasında Sneijder cezasahasına girdi, vuruşunu yaptı. Top 2. kez Real Madrid ağlarıyla buluştu, Galatasaray: 2- Real Madrid: 1.

DROGBA'DAN ÇOK ŞIK GOL

İki dakika sonra ise Drogba'nın golü geldi. Amrabat'ın sağ kanattan penaltı noktası üzerine doğru çıkardı topa Drogba topuğuyla çok şık vurdu, top 3. kez ağlarla buluştu, Galatasaray: 3 - Real Madrid: 1.

81. dakikada Drogba, Real Madrid ağlarını bir kez daha havalandırdı ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Real Madrid'de Arbeloa 90. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalırken, kalan dakikalarda Galatasaray'ın baskısı sonuç vermedi. Konuk Real Madrid ise 90+2'de Ronaldo'yla bir gol daha buldu ve maç 3-2 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi. İlk maçı da 3-0 kaybeden Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda etti.

Türk Telekom Arena'da 2. Avrupa galibiyeti

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselerek önemli bir başarı elde eden Galatasaray, Real Madrid'i 3-2 yendi ve kendi seyircisi önünde ikinci kez kazanmış oldu.

Türk Telekom Arena'da Avrupa'da 5 maç oynayan sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakalarda 2 kez galip geldi, 2 kez mağlup oldu ve 1 kez de eşitliği bozamadı.

İlk goller Ronaldo'dan

Galatasaray, çeyrek finaldeki Real Madrid eşleşmesinde her iki maçta da ilk golleri Cristiano Ronaldo'nun ayağından ağlarında gördü.

Santiago Bernabeu Stadı'nda 9. dakikada Real Madrid'i 1-0 öne geçiren Portekizli golcü, Türk Telekom Arena'da ise 8. dakikada yine maçın ilk golüne imza attı. Ronaldo, 90 2. dakikada bir kez daha ağları havalandırarak iki maçta Galatasaray'a 3 gol kaydetmiş oldu.

Cristiano Ronaldo, UEFA Şampiyonlar Ligi gol krallığı yarışında 11 golle zirvede yer aldı.

İspanyol takımlarına karşı 12 maç sonra kazandı

İspanyol takımlarıyla oynadığı son 12 müsabakada galibiyet elde edemeyen Galatasaray, Real Madrid karşısında şeytanın bacağını kırdı.

İspanyol rakiplerine karşı son galibiyetini 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İstanbul'da 3-2'lik skorla yine Real Madrid'e karşı elde eden sarı-kırmızılılar, bu müsabakanın ardından yaptığı 12 maçta 8 yenilgi ve 4 beraberlik yaşamıştı.

MAÇIN KARNESİ

Galatasaray: 3 - Real Madrid: 2


Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Stephane Laurent Lannoy, Frederic Cano, Michael Annonier (Fransa)

Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 80 Elmander), Gökhan Zan, Semih Kaya, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 46 Amrabat), Selçuk İnan, Melo, Sneijder, Umut Bulut (Dk. 63 Sabri Sarıoğlu), Drogba

Real Madrid: Diego Lopez, Essien (Dk. 30 Arbeloa), Pepe, Varane, Coentrao, Khedira, Modric, Di Maria, Mesut Özil (Dk. 81 Albiol), Cristiano Ronaldo, Higuain (Dk. 73 Benzema)

Goller: Dk. 8 ve 90 2 Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Dk. 57 Eboue, Dk. 70 Sneijder, Dk. 72 Drogba (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 89 Arbeloa (Real Madrid)

MAÇTAN DAKİKALAR

Deplasmandaki ilk karşılaşmada rakibine 3-0 yenilerek tur şansını zora sokan Galatasaray için mücadele iyi başlamadı. Maçın hemen başında Di Maria ile kalesinde önemli bir tehlike yaşayan sarı-kırmızılı takım, 8. dakikada Ronaldo'nun golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. Maçın 15. dakikasından itibaren oyunda dengeyi sağlamasına karşın rakip kalede pozisyon bulmakta sıkıntı çeken Galatasaray, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Sahasında elde ettiği farklı galibiyetle İstanbul'a avantajlı gelen Real Madrid, ilk maçta olduğu gibi yine Ronaldo'nun ayağından bulduğu gol ile öne geçti. Özellikle savunmadaki kontrollü mücadelesiyle ilk yarıda Galatasaray'ı kalesinden uzak tutmayı başaran İspanyol ekibi, hızlı ataklarla gol aradı. Real Madrid, maçın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

3. dakikada hızlı gelişen Real Madrid atağında Mesut Özil'in pasıyla hareketlenen Higuain ceza sahasına girmeye çalışırken, kalesini terk eden Muslera topa müdahale etti. Ceza sahası dışında topu kontrol eden Di Maria, Muslera kalesine dönmeden vuruşunu yaptı ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak az farkla yandan kornere gitti.

8. dakikada Real Madrid öne geçti. Mesut Özil'in pasıyla ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Khedira'nın çizgiye inmeden kale önüne çevirdiği topu Ronaldo ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

9. dakikada Ronaldo'nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Muslera, meşin yuvarlağı kontrol etti.

24. dakikada Ronaldo'nun şık pasıyla ceza sahasının sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Di Maria'nın vuruşunda, Muslera'nın müdahalede bulunduğu top üstten kornere çıktı.

38. dakikada sağ taraftan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Hamit, ceza sahası hemen önündeki Sneijder'i gördü. Hollandalı futbolcunun, düzelterek yerden yaptığı vuruşta top kaleci Diego Lopez'de kaldı.

41. dakikada Selçuk İnan'ın pasında ceza yayı içinde topla buluşan Umut Bulut'un dönerek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Real Madrid'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Hamit Altıntop-Amrabat değişikliğiyle başlayan Galatasaray, rakibi üzerinde baskılı bir mücadele ortaya koydu. Eboue'nin golüyle oyunda hakimiyeti eline alan sarı-kırımızılı takım, 70. dakikada Sneijder, 72. dakikada da Drogba ile bulduğu gollerle bir anda tur için yeniden ümitlendi. Maçın kalan bölümünde de rakibine tam saha baskı uygulamasına rağmen istediği pozisyonları üretemeyen Galatasaray, uzatma dakikalarında Cristiano Ronaldo'nun golüne engel olamadı ve sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Galatasaray'a karşı ilk maçı 3-0 gibi net bir skorla kazanan ve ikinci maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamlayan Real Madrid, ikinci yarıda üst üste yediği gollerle adeta şok yaşadı. Oyunun kontrolünü rakibine kaptıran İspayol ekibi, hücuma çıkmakta da zorlandı. Son bölümde iyi savunma yaparak Galatasaray'ın pozisyon bulmasını engelleyen Real Madrid, 90 2. dakikada Cristiano Ronaldo'nun golüyle skoru 3-2'ye getirdi ve ilk maçtaki avantajıyla yarı finale yükseldi.

49. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından attığı şutta, top üstten auta gitti.

57. dakikada Higuain'in pasıyla sağdan ceza sahasına giren Di Maria, bekletmeden topu Cristiano Ronaldo'ya çıkardı. Kale sahasında Muslera ile karşı karşıya pozisyonda topla buluşan Portekizli futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Aynı dakikada Galatasaray skoru eşitledi. Soldan çizgiye kadar inen Sneijder, meşin yuvarlağı geriye doğru çıkardı. Gerilerden gelen Eboue, ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı sert vuruşla topu filelere yolladı: 1-1.

62. dakikada savunmada topu uzaklaştırmaya çalışan Coentrao'nun ters vuruşunda meşin yuvarlak ceza sahasının sol tarafında müsait durumda bulunan Sneijder'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yaptığı kötü vuruşta, top yandan auta çıktı.

70. dakikada Galatasaray öne geçti. Sabri'nin pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Sneijder, savunma oyuncularından çabucak sıyrılarak ceza sahasına girdi. Hollandalı oyuncu düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 2-1.

72. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Eboue'den aldığı topla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Amrabat, Pepe'den sıyrılarak kale sahasındaki Drogba'ya pasını aktardı. Bu futbolcu, ön direkte topuğuyla yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1.

74. dakikada Modric'in uzun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Cristiano Ronaldo, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, top az farkla üstten auta gitti.

90 2. dakikada Benzema'nın sağ kanattan yerden yaptığı ortada, ceza sahasında Cristiano Ronaldo meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-2.

Galatasaray, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Böyle olur Aslan'ın vedası: 3-2
GALERİYE GİT
YORUMLAR 50
  • onur gültekin 11 yıl önce Şikayet Et
    aslanım benim helal olsun ultra aslan. hırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    Cevapla
  • OTTOMAN EMPİRE 11 yıl önce Şikayet Et
    virdis SEVMİYORSAN YORUM YAPMA.... rakip bile olamadığınız takıma 3 attık... . geldiğimiz yere gelin önce....
    Cevapla
  • Müslüm 11 yıl önce Şikayet Et
    Virdis..!. Önce Türkçe'yi güzel ve doğru kullan. Futboldan anlamıyorsun bu belli, en azından terbiyeli cümle kullan. Nokta nokta bırakarak, hangi amel peşinde olduğunu gizleme. Ayıp..!
    Cevapla
  • virdis moment 11 yıl önce Şikayet Et
    ne savaş ne savaş,, şımarık ronaldo 2. golü atsaydı gs g,, olacaktı,,. atamayanlara atarlar misali top döndü dolaştı gs geldii,, futbolda bunlara tesadüf denemez ama hata -yada gevşeklik yapmayada gelmez,,gs kadrosu realden eyi fakat fatih eyi teknik adam değil,,,bu kadronun dünyada yenemeyeceği takım yok,,, sonuca aldanmayın,,,
    Cevapla
  • ömer bağcı 11 yıl önce Şikayet Et
    terim . terim topu yere atmadı hakeme kızmadı kedi gibi uslu uslu oturdu morinhoda terime acıdı bile bile yenildi yoksa gs fena yenerlerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle