Cimbom'un listesindeki 3 yıldız

Şampiyonlar Ligi'nde tıpkı Ronaldo gibi 8 gol atan Burak Yılmaz, Avrupa transfer piyasasının önemli kahramanlarından biri haline geldi. Konuşulan rakam, 20-25 milyon Euro civarında. Galatasaray Burak'ı bu paralara satarsa alternatifleri hazır

Cimbom'un listesindeki 3 yıldız
Cimbom'un listesindeki 3 yıldız
GİRİŞ 25.03.2013 08:15 GÜNCELLEME 25.03.2013 08:15

Başkan Ünal Aysal, "Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmadan kimseyi satmam" diyor ama 20-25 milyon Euro'luk teklifler bu garanti kapsamında değil. Burak için Avrupa'da çıkan haberler ve rakamlar çıldırmış durumda! Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness açık açık söylüyor: "Golcü ihtiyacımız olursa Burak'ı alırız." İspanyol basını şu anda dünyanın 1 numarası gözüyle bakılan Atletico Madrid'li Falcao'nun alternatifi olarak onu görüyor. İngiltere basını Chelsea'ye yakıştırıyor, efsane Cantona'nın, "Burak'a bakınca gençliğimi görüyorum" açıklamasından da etkilenen bir çok Manchester United taraftarı işi büyütüyor: "Van Persie gitsin Burak gelsin." Rakam da doğal olarak giderek yükseliyor, Galatasaray'ın Milli oyuncuyu 20-25 milyon Euro'ya satabileceği vurgulanıyor. Burak'ın bir Avrupa devine gitmesi hem herkesi gururlandırır, hem de kasayı doldurur. Bu paralarla da bir düşünün, neler yapılır. İşte size bir kaç örnek:

EDIN DZEKO-Artık hayal değil gerçek
Geçen sezon Başkan Ünal Aysal'ın 'çilek sözü' manşetleri süslerken, twitter hesabından bir çilek fotoğrafı yayınlayınca ortalık yıkılmıştı. 27 yaşındaki Bosna'lı golcünün sezon sonu Manchester City'den ayrılma ihtimali çok yüksek. Fiyatı Burak'a yakın ama Şampiyonlar Ligi'nin dışında kaldığı için rakamın 17-18 milyon Euro'ya düşebileceği belirtiliyor. Yani Galatasaray Burak'ı düşündüğü rakama satarsa geçen sezon 'hayal' gibi görünen yıldızın işini çok rahat bitirebilir. Şu forvete bakar mısınız; Drogba-Dzeko... Şimdi Galatasaraylılar'a soruyoruz; itirazı olan!

FERNANDO TORRES-Drogba'nın eski partneri
Liverpool'daki karizmasını Chelsea'ye taşıyamasa da halen Avrupa'nın zirvesinde. Bu durum piyasa değerinden de anlaşılıyor: 25 milyon Euro. Kuşkusuz, Fatih Terim'in, "hayır" demeyeceği isimlerden. Torres ayrıca Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Chelsea'de Drogba ile birlikte ter döküyordu. Burak gibi onun da Atletico Madrid'e yani doğduğu yere dönebileceği konuşuluyor ama Şampiyonlar Ligi'nin 'demirbaşı' olmak isteyen Galatasaray ciddi şekilde devreye girerse, Torres'in kafasının karışacağı kesin. Ufak bir de not: Torres, Aslan'ın ilk tercihi değil.

MARIO GOMEZ-Süper Mario... Neden olmasın!
Şu anda Bayern Münih'te yedek kalmasına bakmayın. Uzun bir sakatlık döneminin ardından yeniden kendini toparlıyor. Piyasa değeri yaklaşık 30 milyon Euro. Her iki ayağını da kullanabilen, müthiş bir golcü. Zaten o yüzden de lakabı Süper Mario. Henüz 27 yaşında. Galatasaray'ın Burak Yılmaz'ı satması halinde Brezilya asıllı Alman yıldız da hedefteki isimlerden biri olacak. Gomez'in Bayern Münih'teki forvet bolluğu nedeniyle 'ayrılık' kararı alması kimse için sürpriz olmaz.

(fanatik)