Galatasaray'a müjde! Drogba ve Eboue...

Galatasaray'ın iki Fildişili yıldızı Didier Drogba ile Emmanuel Eboue milli takımlarının gelecek hafta oynayacağı maç için sürpriz bir şekilde aday kadroya çağırılmadı.

Galatasaray'a müjde! Drogba ve Eboue...
Galatasaray'a müjde! Drogba ve Eboue...
GİRİŞ 17.03.2013 12:10 GÜNCELLEME 17.03.2013 12:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Didier Drogba'ya milli takımından kötü haber geldi.

35 yaşındaki tecrübeli yıldız uzun aradan sonra takımının oynayacağı bir resmi maç için belirlenen 28 kişilik maç kafilesine dahil edilmedi. 

Fildişini'nin gelecek hafta Gambiya ile Abidjan'da oynayacağı Dünya Kupası Eleme Grubu maçı için Fildişi Federasyonu kafile listesini açıklarken Drogba konusunda ise herhangi bir sebep belirtilmedi.

Fildişi teknik direktörü Gambiya maçı için beş futbolcuyu daha aday kadroya dahil etmedi. Afrika Uluslar Kupası'nda kadroda yer alan Galatasaraylı Emmanuel Eboue, Real Zaragozalı Romaric, Dijon kalesini koruyan Daniel Yeboah ve PSG'nin stoperi Siaka Tiene ile Kuban'da futbol yaşantısını sürdüren savunmacı Igor Lolo da kadroda yok.

Afrika Uluslar Kupası sırasında Didier Drogba'yı bir maçta 11'den kesen teknik direktör Lamouchi için o sıralar Drogba ile arasında gerilimler olduğu öne sürülmüştü.

Lamouchi Kayseri Erciyesspor'da forma genç forvet Gerard Bi Goua Gohou'yu kadroya çağırması ise dikkatlerden kaçmadı. Trabzonspor'da forma giyen Souleymane Bamba ile Didier Zokora ise milli takımdaki yerlerini korudu.

Dünya Kupası Elemeleri'nde C Grubu'nda iki maçta dört puan toplayan Fildişi Sahili grupta lider durumda bulunuyor.

Aday kadro

Kaleciler: Boubacar Barry (Lokeren/BEL), Ali Badra Sangare (Ivoire Academie), Abdoul Karim Cisse (Africa Sports), Sylvain Gbohouo (Sewe San Pedro)

Savunmacılar: Souleymane Bamba (Trazbonspor/TUR), Kolo Toure (Manchester City/ENG), Didier Zokora (Trabzonspor/TUR), Arthur Boka (Stuttgart/GER), Ismaël Traore (Brest/FRA), Benjamin Brou Angoua (Valenciennes/FRA), Jean-Daniel Akpa Akpro (Toulouse/FRA)

Orta saha: Yaya Toure (Manchester City (ING), Didier Ya Konan (Hanovre 96/ALM), Max-Alain Gradel (Saint-Etienne/FRA), Abdul Razak (Manchester City/ING), Cheick Ismaël Tiote (Newcastle/ING), Losseni Karaboue (Nancy/FRA), Giovanni Sio (Sochaux/FRA), Geoffroy Serey Die (Bâle/SUI), Emmanuel Kone Kouamatien (Sedan/FRA/D2)

Forvetler: Gervinho (Arsenal/ING), Salomon Kalou (Lille/FRA), Wilfried Bony (Vitesse Arnhem/NED), Lacina Traore (Anzhi Makhatchkala/RUS), Arouna Kone (Wigan/ING), Seydou Doumbia (CSKA Moscou/RUS), Gerard Bi Goua Gohou (Kayseri/TUR/D2), Kevin Zougoula (Sewe San Pedro).

KAYNAK: SPORX
YORUMLAR 1
  • Alparslan Bozkurt 11 yıl önce Şikayet Et
    haberci olun kopyala yapistirci degil. drogba afrika kupasindan sonra milli takimi biraktigini aciklamisti
    Cevapla