Messi de bu listede, Hakan Şükür de

Tüm dünyada eşi benzeri olmayan bir başarıya doğru giden ve kırılmadık rekor bırakmamak için büyük bir çaba sarfeden Leo Messi, 'En Ölümcül 10 gol silahı' listesine de girmeyi başardı. Liste de Hakan Şükür de var.

Messi de bu listede, Hakan Şükür de
Messi de bu listede, Hakan Şükür de
GİRİŞ 17.02.2013 15:07 GÜNCELLEME 17.02.2013 15:07

İspanya La Liga takımlarından Barcelona forması giyen Lionel Messi, Granada karşısında attığı iki golle Katalan temsilcisideki gol sayısını 301'e yükseltti. Tüm dünyada eşi benzeri olmayan bir başarıya doğru giden ve kırılmadık rekor bırakmamak için büyük bir çaba sarfeden Leo Messi, 'En Ölümcül 10 gol silahı' listesine de girmeyi başardı. Hazırlanan özel dosyada, "bir takımda" (sadece bir takım forması altında en çok gol atan isimler) 300'den fazla gol atan 9 isim listelendi ve bu listeye Galatasaray forması altında 297 gol atan Hakan Şükür de eklendi. İşte '10 Ölümcül Gol Silahı' listesi:

PELE - SANTOS:

Kariyerinde 1000'den fazla gol atan Pele olmadan bu liste eksik kalırdı. Eğer dostluk maçlarını da sayarsak Brezilyalı Pele, 1115 maçta kaydettiği 1088 gol ile tüm zamanların en üretken golcüsü konumunda. 2 Kupa Libertadores kazanan Pele'nin aynı zamanda 3 de Dünya Kupası bulunuyor. Kramponlarına, 2 yıl New York Cosmos forması terlettikten sonra 1977 yılında yeşil sahalara veda eden Pele, 1999 yılında FIFA tarafından yüzyılın futbolcusu ünvanına layık görüldü.

IAN RUSH - LIVERPOOL:

Galli golcü, Liverpool forması ile 350 gol kaydetti. Anfield'daki 16 senesi boyunca 5'i lig şampiyonluğu olmak üzere toplamda 17 tane kupa kazanan Rush, hala Liverpool'un en golcü futbolcusu durumunda ve FA CUP'ta da zirvede.

UWE SEELER- HAMBURG:

Alman oyuncu sadece bir maç oynayamadığı Hamburg'da, 519 maçta 444 gol kaydetme başarısı gösterdi. 1966 finalinde Geoff Hurst yüzünden Dünya Kupası'nı kazanma fırsatını kaçıran oyuncunun, kariyerinde Dünya Kupası bulunmuyor.

STEVE BULL-WOLVES:

Wolves efsanesi 18'i hat-trick olmak üzere toplamda 306 kez fileleri havalandırdı. 13 yıl boyunca hizmet ettiği kulübünde 561 maça çıkan Bull, 13 kez giydiği milli forma ile de 4 gol kaydetti.

GERD MÜLLER - BAYERN:

Müller, geçtiğimiz sene Messi bir takvim yılında atılan en çok gol rekorunu kırana kadar 1962 yılında kaydettiği 85 gol ile bu rekoru elinde tutuyordu. 3 Avrupa Kupası kazandığı Münih'te, 600 maçta 566 gol kaydetti. Müller, aynı zamanda 62 maçta attı 68 gol ile Alman Milli Takımı'nın da en golcü oyuncusu. Her futbolcunun gıpta ettiği Avrupa'da yılın futbolcusu ödülünü 1970 yılında kazanan Müller, 4 yıl sonra Dünya kupasını kariyerine ekledi.

RAUL - REAL MADRİD:

Şu anda Katar'da oynayan golcü futbolcu, 16 yıl formasını giydiği Real Madrid'in sembolü haline gelmişti. Eflatun beyazlılar için 741 maça çıkan Raul, 323 gol atarak Alfredo Ni Stefano'nun uzun süre kıralamayan rekorunu kırdı. İspanyol devi için ter döktüğü dönemde 6 La Liga şampiyonluğu ve 3 Şampiyonlar Ligi Kupası gördü. Milli formayı 102 kere sırtına geçiren ispanyol, 44 gol attı fakat hiç bir uluslararası kupa kazanamadı.

EUSEBIO - BENFICA:

Mozambik doğumlu futbolcu kariyerinin büyük bir bölümünü Portekiz'in en güçlü ekibi Benfica'da geçirdi. Benfica adına 15 yılda 638 gol atan oyuncu, 11 lig şampiyonluğu ve 1 avrupa kupası gördü. Mozambik doğumlu olmasına rağmen Portekiz milli forması giyen oyuncu, 64 maçta 41 kez fileleri havalandırdı. Kariyerinin en önemli şahsi başarılarına gelince, Avrupa'da yılın futbolcusu seçildi ve BBC tarafından 1966 yılında, yılın deniz aşırı spor adamı ödülüne layık görüldü.

FERENC PUSKAS - BUDAPEST HONVED:

Tüm zamanların en iyi oyuncuları arasında gösterilen Puskas, Real Madrid'e transfer olmadan önce ülkesinin takımı olan Honved'de top koşturdu. Honved forması altında 358 maçta 374 kez kalecileri üzen Puskas, bu performansın ardın Madrid'e gitti ve 3 Avrupa Şampiyonluğu yaşadı. Macar futbolcu, Macaristan adına 84 maçta 85 gol kaydetti ve bu gollerden biri de kaybettikleri 1954 Dünya kupası final maçının ilk golüydü.

ALFREDO DI STEFANO:

Barcelona ve Madrid ile aynı dönemde görüşen arjantinli forvet, Barcelona cephesinin imzayı attıracağına inanırken, Madrid ekibi ile anlaşma sağladı. Madrid'e 5 Avrupa kupası ve 8 lig şampiyonluğu kazandıran oyuncu, bu süre zarfında forma giydiği 397 maçta 307 gol atarak bir rekora imza atmıştı. Lakin bu rekor daha sonra Real Madrid'in başka bir efsanesi olan İspanyol forver Raul tarafından kırıldı. Arjantin, Kolombiya ve İspanya formaları giyen efsane, 41 mücadelede 29 gol attı.

HAKAN ŞÜKÜR - GALATASARAY:

 Listeye çok yaklaşan bu Türk'ü, listeye dahil etmemek haksızlık olurdu. Galatasaray formasıyla toplamda 297 gol atan futbolcu, aynı forma ile 8 lig şampiyonluğu ve 1 de UEFA kupası kazanmasını bildi. 2002 yılında Blackburn Rovers ile sözleşme imzalayan oyuncu, bu kulüpte 9 mücadelede 2 gol kaydetti. Milli forma ile 112 kez sahaya çıkan Şükür, 51 kez fileleri havalandırdı.

(sporx)