Zekeriya Alp'i mutlu eden hareket

MHK Başkanı Zekeriya Alp, ''Halis Özkahya'nın ismi okunduğunda hakem arkadaşlarının kuvvetli bir şekilde alkışlayarak kendisine sahip çıkması, bence gelecek için hakemlik camiasına verilen en önemli mesajlardan birisiydi'' dedi.

Zekeriya Alp'i mutlu eden hareket
Zekeriya Alp'i mutlu eden hareket
GİRİŞ 11.01.2013 14:49 GÜNCELLEME 11.01.2013 14:49

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) MHK Başkanı Zekeriya Alp, federasyonun resmi internet sitesinde yer alan ve Antalya'da 8-11 Ocak tarihlerinde düzenlenen üst klasman hakem ara seminerine ilişkin değerlendirmesinde, seminerlerin her yıl sezon başı ve devre arası olmak üzere iki kez yapıldığını, her ay hakemler arasında da seminerler gerçekleştirildiğini belirtti.

UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg ve hakem mentörleri John West Larsen ile Giovanni Stevanato ve diğer mentörlerin hakemlere eğitimler vererek kendilerini en iyi yerlere getirmeye çalıştıklarını anlatan Alp, bu seminerlerin çok büyük artıları olduğunu vurguladı.

Hakemlere güzel ifadelerle, eğitici dersler verildiğini bildiren Alp, ''Bu bakımdan hakemlerimiz oldukça şanslı. Hollandalı hakemlerin de sezon arası kamp döneminde Antalya'da olması bizim için bir şans oldu. Cüneyt Çakır ve ekibinin onların kampına giderek sunum yapması ve tecrübelerini anlatması, karşılık olarak Björn Kuipers ve ekibinin de bizim seminere gelerek çalışmalarını hakemlerimizle paylaşması, böylece federasyonlar arası ilişkilerin bu noktalara gelmesi Türkiye Futbol Federasyonu açısından çok önemli'' ifadelerini kullandı.

Seminerin sezonun ikinci yarısı için büyük önem taşıdığını vurgulayan Alp, kampın başından son gününe kadar birlik ve beraberlik gördüğünü, bu birlik ve beraberliğin ikinci yarıdaki maçlarda hakemlerin yönetimine son derece önemli katkılar yapacağına inandıklarını dile getirdi.

-''Aydınus ve Özkahya'nın moral ve motivasyonu bizleri mutlu etti''-

MHK Başkanı Alp, seminerdeki en önemli şeyin moral motivasyon olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Yönettikleri son maçlarda psikolojik anlamda etkilenen iki hakemimiz vardı. Fırat Aydınus ve Halis Özkahya. Başlarda en çok çekindiğimiz şey onların moral durumuydu, ancak seminer boyunca iki hakemimizin de moral motivasyonunun son derece iyi olduğunu gördük. Kendilerinin yaşadıklarını ve ne gibi sıkıntılar çektiklerini zaten bizler de biliyoruz.

Özellikle ben çok iyi biliyorum diyebilirim. Çünkü bu arkadaşlarımızla sürekli temas halinde olan ve günler boyunca onların moralini yaptığım konuşmalarla yerine getirmeye çalışan kişi benim. Bu bakımdan, arkadaşlarımızın mental açıdan iyi durumda olduklarını görmek hem beni, hem MHK üyelerini, hem de burada bulunan TFF Yönetim Kurulu üyelerini son derece memnun etti.''

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile seminerle ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını bildiren Alp, seminerle ilgili kendisine son derece olumlu mesajlar verdiğini, bu durumdan ötürü çok mutlu olduğunu ve yollarının açık olduğunu kaydetti.

Seminerde Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüp başkanları ile bir araya geldiklerini belirten Alp, şöyle devam etti:

''Oturuma katılan bütün kulüp başkanları, öncelikle hakemlerimizi başarılarından dolayı kutladılar ve yapmış olduğu hataların dünyanın her yerinde yapıldığını, dolayısıyla bunu normal karşıladıklarını ifade ettiler. Bu açıdan da çok memnun olduk. Zira tenkitten ziyade hataların asgariye düşürülmesiyle ilgili konuşmalar oldu. Kısacası biz konuşmalardan çok memnun kaldık. Dediklerinden de ders çıkarmaya bakıyoruz. Bu konuşmalar içerisinde bizden bazı istekleri vardı. Biz de bunların notunu aldık. Yapabileceğimiz, düzeltebileceğimiz ne varsa gereğini yapacağız.''

-''Halis Özkahya'nın kuvvetli alkışlanması mesajdı''-

Zekeriya Alp, seminerin en önemli olaylarından birinin 2013 yılı için FIFA kokartı takmaya hak kazanmış hakemlere kokartlarının takılması olduğunu anlatarak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bunu anlamlı kılan ve mutluluk duymamı sağlayan şey hakemlerimizin birbiriyle olan dayanışmasının en üst seviyeye geldiğini görmek ve Halis Özkahya'nın ismi okunduğunda hakem arkadaşlarının kuvvetli bir şekilde alkışlayarak kendisine sahip çıkması, bence gelecek için hakemlik camiasına verilen en önemli mesajlardan birisiydi. Tekrarlamak gerekirse bundan dolayı gerçekten çok mutluyum. Böyle bir dayanışmanın hakem camiasını çok daha iyi yerlere götürebileceğine inanıyorum. Özellikle bunu vurgulamak isterim.''

Alp, Cüneyt Çakır ve ekibinin 2014'te Brezilya'da yapılacak FIFA Dünya Kupası'nda görev alacağından emin olduğunu, bu konuda hiçbir kuşkusunun bulunmadığını kaydetti.

KAYNAK: AA