'Kadın kadına bunu yapar mı'

Dün Yalova'da oynanan kadın Gençlikspor ile İzmir Elitspor arasındaki maçta birbirine girmişti. İzmir Elitspor'un Teknik Direktörü Aynur Aydoğan bu çirkin olayla ilgili açıklama yaptı.

'Kadın kadına bunu yapar mı'
'Kadın kadına bunu yapar mı'
GİRİŞ 31.12.2012 17:59 GÜNCELLEME 31.12.2012 17:59

Kadınlar Futbol 2. Ligi'nde dün Yalova Gençlik Hizmetleri'nin, İzmir Elitspor'u ağırladığı maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında çıkan kavga Türkiye'nin gündemine otururken, İzmir temsilcisinin Teknik Direktörü Aynur Aydoğan, ''Kadın kadına bunu yapar mı'' diye isyan etti.

Olayların organize olduğunu iddia eden Aydoğan, ''Kale arkasına yerleştirdikleri 7-8 kişi doksan dakia boyunca kalecimiz Gurbet'i, ağza alınmayacak sözlerle taciz etti. Tribünlerden bana ve oyuncularıma küfür yağdı. Biz kadın futbolunu büyütmek isterken bu yapılanlar ayıp'' dedi.

Ev sahibi Yalova'nın kaptanı Tuğçe Ugip'in, seremoni esnasında futbolcularının elini sıkmadığı belirten Aydoğan, ''İşi baştan belli ettiler. Polisi ve hakemi uyardık, ancak dinlemediler. 2-1 kazandığımız müsabakanın üstüne dayak yedik. Kalecimiz Gurbet'in burnu kırıldı. Yediği tekme yüzünden Kübra'nın sağ diz yan bağları zedelendi. Rabia'nın da sağ kolu zarar gördü. Yalova Devlet Hastanesi'ne gidip, rapor aldı'' diye konuştu.

Burnu kırılan kaleci Gurbet, ''Zaten imajı zayıf olan kadın futbolu, bu tür olaylarla daha çok zarar görüyor. Rakip takımdan şikayetçiyim'' ifadesini kullandı. İzmir Elitspor, sezonun açılış maçında Yalova Gençlik Hizmetleri'ni, İzmir'de 7-0 yenmişti.

KAYNAK: DHA