19 Mayıs Stadı Eskişehir Yolu'na taşınıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara'da 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak aynı yere yapılması planlanan yeni stadyum projesinin Eskişehir Yolu'nun bulunduğu bölgede inşa etmeyi düşündüklerini söyledi.

19 Mayıs Stadı Eskişehir Yolu'na taşınıyor
19 Mayıs Stadı Eskişehir Yolu'na taşınıyor
GİRİŞ 27.12.2012 12:14 GÜNCELLEME 27.12.2012 12:14

Suat Kılıç yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir çok kentte olduğu gibi Başkent Ankara'ya da yeni bir stadyum kazandırılması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü anımsattı.

Daha önce mevcut 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak yeni stadyumun buraya yapılması yönünde bir proje üzerinde çalıştıklarına işaret eden Kılıç, ''Yeni stadyumu yerinde yapmayı planlamıyoruz, şu an için bir değişikliği gündemimize aldık'' dedi.

Suat Kılıç, mevcut 19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu bölgede ciddi bir trafik ve otopark sorununu gözlemlediklerini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

''Ayrıca yeni stadyumu mevcut alana inşa ettiğimizde, çevresinde istediğimiz spor donatılarını rahatlıkla inşa edemeyeceğimizi gördük. Ondan dolayı Eskişehir Yolu'nda daha önce değerlendirdiğimiz bir arazi var.

Çayyolu Metrosu'nun Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı arasında protokolle hızlandırılmasından sonra stadyum için yeniden gözlerimizi Eskişehir Yolu'na çevirdik. Çünkü toplu taşıma aracıyla stadyuma ulaşmak dünyanın bütün modern metropollerinde tercih edilen yöntemdir.

Londra'dayken bakanlara makam aracı tahsis edilmesine rağmen çoğu zaman Londra Metrosu'nu kullandık. Çünkü yukarıda trafik bir hayli yoğun. Aşağıdan gidip raylı sistemi kullandığınız zaman ulaşım da, tahliye de çok daha kolay. Bir de Eskişehir Yolu'nda yeni gelişim alanı var ve orada ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Ünivedrsitesi, Gazi Üniversitesi'ni de o tarafta değerlendirebiliriz, yeni kurulan vakıf üniversitelerinin çoğu da Eskişehir yolunda.

Bu yönüyle bakıldığı zaman üniversiteli gençlik ile bizim yurtlarımız o bölgede. Seyirciye doğrudan hitap edilebilen bir alana stadyumu taşımış olacağız. Raylı sistem ulaşım kolaylığını da sağlamış olacak. Bunu da ilk kez Anadolu Ajansı ile paylaşmış olduk.''

''2014 YILINDA BİTMİŞ OLMASINI HEDEFLİYORUZ''

Bakan Kılıç, yeni stadyum için 5 ayrı mühendislik ofisinde proje çizimlerine devam edildiğini vurgulayarak, ''İş takvimine göre devam edebilirsek Ocak ayında proje seçimi yapılacak. En geç Mart ayında ihalesini yapmayı hedefliyoruz. Yaz aylarında da inşallah inşaatına başlamış oluruz. 40 bin kişilik bu stadyum, elit ve Cumhuriyetimizin gücüne yakışan bir proje olacak. 2014 yılında bitmiş olmasını hedefliyoruz'' dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni stadyum projesinin yanı sıra yeni yılda başkentte yeni spor projelerinin de bulunduğuna değindi.

Ankara'da kapalı tenis kortunun bulunmadığına dikkati çeken Suat Kılıç, şöyle konuştu:

''Kapalı kort olarak bildiklerimiz de çadır kortlar. Bu nedenle 2 bin 500-3 bin seyirci kapasiteli kapalı kortu Ankara'ya kazandıracağız. Ankara'da atlama kuleli olimpik yüzme havuzunun inşaatına 2013 yılında başlayacağız. Bir tane Eryaman'da devam eden var, ama burası başkent. 300 bin civarında üniversite öğrencisi, 4 milyon nüfusu var ve lisanslı sporcu sayısında da hayli başarılı bir şehir durumundayız.

Ankara'da 2013 yılında ayrıca bir buz pateni salonu oluşturacağız. Buz patenine yönelik başkentte çok büyük ilgi var, ama tek buz pateni sahamız var ve artık yetersiz hale gelmiş durumda. Yine Ankara'da bir kaç yeni gençlik merkezi inşa edeceğiz. Bütün bunlar Ankara kentine kazandırıldığında ki en fazla 2 yıl içinde tamamını bitirmiş olacağız. Hedefimiz 2014 yılı sonunda hepsini bitirmiş olmak. Ufak ölçekli olanları 2013 yılı sonuna kadar da tamamlayabiliriz.''