Suat Kılıç'tan veto açıklaması

Suat Kılıç, 'Geçtiğimiz günlerde medyaya intikal edilen biçimi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısının, Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki toplantıda kulüp yöneticileri tarafından veto edilmesi gibi bir durum asla söz konusu değil' dedi.

Suat Kılıç'tan veto açıklaması
Suat Kılıç'tan veto açıklaması
GİRİŞ 25.12.2012 12:23 GÜNCELLEME 25.12.2012 12:23

Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanunu Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, uzunca bir süredir Türkiye'de artık kulüplerin kendi mevzuatlarıyla yönetilmesi gereğinin her kesim tarafından seslendirildiğini söyledi.

Bakanlık olarak kendilerinin de bu talebe sahip çıktıklarını belirten Kılıç, bunun da haklı bir talep olduğuna inandıklarını ve konu üzerinde yoğunlaştıkça, çalıştıkça, kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu fark ettiklerini ve bugünkü noktaya hep birlikte geldiklerini ifade etti.

Kılıç, konuyla ilgili değişik kurullar tarafından çalışılan taslak, metinler olduğununu dile getirerek, şunları söyledi:

''Geçtiğimiz günlerde medyaya intikal eden biçimi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısının, Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki toplantıda kulüp yöneticileri tarafından veto edilmesi gibi bir durum asla söz konusu değil. Biz henüz bir tasarıyı kamuoyuna mal etmiş değiliz. Kaldı ki bu kanunu çıkarmak konusunda tek taraflı, aceleci bir tavır içinde olsak, Bakanlık olarak böyle bir tasarıyı Kulüpler Birliği Vakfı'nda tartışmaya açmayız. Bakanlar Kurulunda imzaya açarız.

TBMM'deki komisyonda geçirir, genel kurula indirir, görüşülmesini ve yasalaşmasını sağlar, yürürlüğe sokarız. Bu gibi önemli kanunlar, mevzuat çalışmaları genelde içerikten ve gerçeklikten yoksun haberlerin gölgesinde yokluğa mahkum olur. Bir kanun çıkarma aceleciği içinde asla değiliz. Bu kanuna devletin ya da Bakanlığın değil, başta futbol olmak üzere Türkiye'deki spor sektörünün ihtiyacı var. Federasyonların, kulüplerin, başkanların ihtiyacı var. Bu kanuna, Türkiye'de spor ile ilgili yaşanmakta olan problemlerin çözümünü arzu eden bütün tarafların hararetle ihtiyaçları var.

Son haftada takım takım, şehir şehir saymak istemiyorum Türkiye liglerinde yaşanan olayları bir kere daha hep birlikte gördük. Kiminde mali, kiminde yönetimden, taraftardan kaynaklanan sorunlar var ama çözüm bekleyen acil önemli ve öncelikli sorunlar var. İki şeyden birini yapabiliriz 'ya bu sorunlar bizi ilgilendirmiyor' deyip kafamızı kuma gömeriz ya da aklı başında yönetmeyi bilen, 'liderlik yapabilen insanlara sorunlarla yaşamak değil sorunları çözüme kavuşturmak yakışır' deyip sorunların üzerine gideceğiz. İki yöntemden biri.

Uzun zamandır düşündüm taşındım üçüncü yolunu bulamadım. Ortada bir sorun var. Eğer bu ülkeyi seviyorsak gençlerine karşı sorumluluk taşıyorsak yarını beklemeden bugünden adım atmak, elimizi taşın altına koymak zorundayız.''

Sağ duyusuna güvendiği dostlarının bu kanunla ilgili ilk cümlelerini duyduklarında kendisini uyardıklarını anlatan Kılıç, dostlarının, kendisinden önceki bakanların da bu konuyu gündeme getirdiğini, tasarı haline dönüştürdüklerini ama bu kanunu çıkarmaya muvaffak olamadıklarını hatırlattıklarını belirtti.

Kendisinin olaya bu yönüyle bakmadığını vurgulayan Kılıç, ''Ateşi tutmak için maşa kullananların hiç bir zaman bir sorunun çözümüne muvaffak olmaları mümkün değil. Bugün Türk futbolunun ve Türk sporunun, ateşi eliyle tutacak kişilere ihtiyacı var'' dedi.

KAYNAK: AA