Suat Kılıç'tan EURO 2020 açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA'nın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası karşılaşmalarının farklı ülkelerde oynanması kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Suat Kılıç'tan EURO 2020 açıklaması
Suat Kılıç'tan EURO 2020 açıklaması
GİRİŞ 07.12.2012 12:45 GÜNCELLEME 07.12.2012 13:14

Kılıç, ''Aylardan bu yana UEFA'dan bu yönde gelen açıklamalar vardı. Daha kapsamlı ve detaylı açıklamayı Türkiye'ye bakan yönüyle belki UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik yapacaktır. Onun açıklamalarına da kulak vermek lazım'' dedi.

Bakan Suat Kılıç, bazı incelemelerde bulunmak üzere geldiği Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bakan Kılıç, bir gazetecinin, ''UEFA, Türkiye'nin de aday olduğu 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın birçok ülkede oynanmasına karar verdi, bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna şöyle cevap verdi:

''Bu konu esasında bilinmeyen bir konu değil. Aylardan bu yana UEFA'dan bu yönde gelen açıklamalar vardı. Daha kapsamlı ve detaylı açıklamayı Türkiye'ye bakan yönüyle belki UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik yapacaktır. Onun açıklamalarına da kulak vermek lazım. Diğer yönüyle bakıldığında Türkiye 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları'na aday olan bir ülke. Şu an 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday olan 3 kent var. Madrid, Tokyo ve İstanbul. İstanbul ve Türkiye 2020 Olimpiyat Oyunları'nın en iddialı adayı ve biz bu iddiamızı destekleyecek şekilde tüm hazırlıklarımızı canla başla devam ettiriyoruz.''

Kılıç, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili alınmış olan kararın Türkiye'nin olimpiyat sürecini doğrudan etkileyecek bir karar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bizim şu an bütün ağırlığımız, bütün gündemimiz 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na yönelik olarak aday olduğumuz, hükümet garantilerini ilan ettiğimiz 2020 Olimpiyatları'na yönelik olarak hazırlıklarımızı hızla sürdürmektir. 2020 oyunlarına yönelik olarak dediğim gibi Türkiye en kuvvetli aday ve en şanslı ülkedir. Bu yönde Erzurum'da yapılan organizasyon, yine geçen yıl Trabzon'da gerçekleştirdiğimiz Avrupa Gençlik Olimpiyatları, 2013 yılında Mersin'de gerçekleştirilecek olan Akdeniz Oyunları ve diğer uluslararası organizasyonlar, Türkiye'nin bu alandaki becerisinin bir göstergesi.''

Erzurum'a kazandırılan tesislerin Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerinin de takdirini kazandığını ifade eden Kılıç, Türkiye'nin hem süre olarak, hem yapım hızı olarak hem de buradaki organizasyon başarısı olarak önemli bir sınav verdiğini söyledi.

Kılıç, Erzurum'un 2020 İstanbul Olimpiyatları'na giden yolda çok önemli bir imtihan yeri olduğunu ifade ederek, ''Trabzon çok önemli bir imtihan yeriydi. Şimdi önümüzde Mersin sınavı var. Bütün bunları geçtiğinde Türkiye 2020'ye çok daha büyük bir şansla hazırlanmış olacak'' dedi.

KAYNAK: AA