Skandal koronavirüs önerisine sert tepki!

Fransız doktorların korona virüs ilacı denemesinin Afrika'da yapılması önerilerine Afrika kökenli yıldız futbolculardan sert tepki geldi.

GİRİŞ 03.04.2020 11:43 GÜNCELLEME 03.04.2020 12:11
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Fransa'nın LCI kanalında canlı yayın bağlantısı yapan Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servis Şefi Prof. Dr. Jean Paul Mira ve Araştırma Direktörü Prof. Dr. Camille Locht, yayın sırasında skandal sözlere imza attı. Tüberküloz tedavisinde kullanılan BCG aşısının koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılması için yapılan araştırma ve denemeler hakkında konuşan doktorlar büyük tepki topladı.

 

 

"AFRİKALI YA DA HAYAT KADINLARINDA DENEYELİM!"

Aşı denemeleri ile ilgili yorum yapan Doktor Mira, "Bu araştırmaları maskenin, tedavinin, yoğun bakımın olmadığı Afrika'da yapamaz mıyız? Tıpkı AIDS araştırmalarında olduğu gibi. Veya hayat kadınları üzerinde deneyemez miyiz? Çünkü onlar daha fazla hastalanmaya yatkın, korunmuyorlar. Ne düşünüyorsunuz?" dedi.

 

 

"HAKLISINIZ ZATEN AFRİKA'YI DÜŞÜNÜYORUZ"

Doktor Locht'tan da skandal sözlere destek geldi. Locht, "Evet haklısınız. Zaten bu araştırmanın paralelinde Afrika'da bir araştırma yapmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

DEMBA BA: BATI'YA HOŞGELDİNİZ

Medipol Başakşehir forması giyen Senegal asıllı Demba Ba, sosyal medya hesabından iki Fransız doktor arasında geçen diyaloğun videosunu paylaşarak, "Beyazlar çok üstün olduklarına inandığı için ırkçılık ve hor görmenin olağan olduğu Batı'ya hoşgeldiniz" yorumunda bulundu.

ETO'O: AFRİKA SİZİN OYUN ALANINIZ DEĞİL

Türkiye'de Antalyaspor ve Konyaspor formalarını terleten Kamerunlu Samuel Eto'o da, Demba Ba'nın paylaşımına verdiği cevapta, doktorları eleştirdi. Eto'o, "Afrika sizin oyun alanınız değil" dedi.

DROGBA: İĞRENÇ!

Bir dönem Galatasaray forması da giyen bir diğer yıldız isim Didier Drogba ise ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Afrika bir test laboratuvarı değildir. Bu alçaltıcı ve ırkçı ifadeleri şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Drogba, Afrikalıların kobay olarak görülmesinin "iğrenç" olduğunu dile getirerek, Afrikalı liderlerin vatandaşlarını koruması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR 21
  • Ne oldi şimdi? 4 yıl önce Şikayet Et
    Batı gerçek yüzünü gösterdi. Hayvan hakları savunucuları kılıfına bürünmüş iki yüzlü kendini beğenmiş mahluklar. ŞAŞIRMADIM!
    Cevapla
  • ali b. hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ümmetin ten rengi siyah olup, en hayırlıları; kur'an da zikredilen lokman (as), efendimiz bilal ibn rabah(habeşi), tabiun alimlerinin baştacı ebu hureyra (ra) efendimizin damadı said ibn müseyyeb, kuzey afrika kıraatinin imamı ve medine kıraat imamı nafi ibn abdurrahman... dikkat edin siyahilerin ayaklarının altı beyazların ten rengidir.. övünülen beyaz ten, siyahilerin ayaklarının altındadır.. enteresan!
    Cevapla
  • samsun34 4 yıl önce Şikayet Et
    Afrika başınızda parçalansın..
    Cevapla
  • capla hama 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizi kiler gönüllü olur,para verin yeter ki
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalıları genel olarak "medeni insan maskesi takmış canavarlar" şeklinde tanımlamak mümkündür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle