Özel maçta Atletico Madrid, Beşiktaş'ı devirdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Vodafone Kupası adıyla oynanan müsabakayı, İspanyol ekibi 2-0 kazandı.

Özel maçta Atletico Madrid, Beşiktaş'ı devirdi
Özel maçta Atletico Madrid, Beşiktaş'ı devirdi
GİRİŞ 07.03.2020 21:24 GÜNCELLEME 07.03.2020 21:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Vodafone Kupası ismiyle düzenlenen organizasyonda, Beşiktaş ile Atletico Madrid'in kadın futbol takımları karşı karşıya geldi.

 



Vodafone Park'ta oynanan ilk kadın futbol maçı olma özelliği taşıyan müsabakayı Atletico Madrid 2-0 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

İspanyol ekibinin gollerini, 37. dakikada Pena Ruiz ve 42. dakikada Olga Garcia kaydetti. 

 

 

Karşılaşma öncesinde siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyeleri Fatih Avşar ve Fırat Fidan, hakem heyeti ile İspanyol takımının kaptanına çiçek verdi. 

Mücadeleyi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da takip etti. Kasapoğlu, düzenlenen ödül töreninde, "Kadınlar baş tacımız. Hepsinin Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. Kadınlarımızın spora katkısı çok önemli. Onları spora davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, ödül töreninde kupayı iki takımın kaptanına birlikte verdi.

Kadın futbolunda taraftar rekoru kırıldı

Mücadeleyi 30 binden fazla siyah-beyazlı taraftar takip ederken, maç öncesinde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Karşılaşmayı izleyenler arasında kadın ve çocukların ağırlıklı olması dikkati çekti.

Müsabaka, Türkiye'de oynanan en kalabalık kadın futbol maçı olarak da tarihe geçti. İki takımın mücadelesi için 41 binin üzerinde bilet satıldığı, tribünlerde ise 33 bin taraftarın yer aldığı açıklandı.

Maçın sona ermesinin ardından iki takım oyuncuları, birlikte tribünler önünde tur atarak taraftarları selamladı. Taraftarlar, Beşiktaş atkısı hediye ettikleri İspanyol futbolculara "üçlü" çektirdi.

YORUMLAR 7
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Nereye gidiyor bu millet!.. Kadınların bu halleri nedir? kafirler kertenkele deliğine girse giriyoruz artık!
    Cevapla
  • Ali bulut 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki şampiyomluğa inanmıyorsunuz bizde maçlara gelmeyelim ünalhoca zamanında da sorun aynıydı demekki bişey değişmemiş takım kafasına göre oynuyor o zaman sonuç hoca yok sizlere yazıklar olsun
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyden önce kadınlarımız bizim içim her zaman önemlidir kadınların günü hergündür onlar bize Allahın emanetidir.Veleybolu basketbol tamamda annelik gibi önemli bir görevleri varken şu kadınlar futbolu diye ecnebi bir şeyi dayatmayın ülkemize
    Cevapla
  • hikmetli sözler. 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle başlık olur mu.yok devirdi.falan ayıp ya
    Cevapla
  • Doğu 4 yıl önce Şikayet Et
    Burda bile yenilmişiz bu kadar da olmaz bu futbolu ülkeden kaldırın
    Cevapla
  • Fener 4 yıl önce Şikayet Et
    Amaç yenme yenilme değil düşüncesiz futbolu sporu kaldırmak yerine amacını ogretsinler senin gibi kara zihniyetlere
    Cevapla
  • Sanami 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle