Ali Şen: Trabzonspor'un kollandığını düşünmüyorum

Fenerbahçe'de iki farklı dönemde başkanlık koltuğuna oturan Ali Şen'in Günaydın'dan Tuba Kalçık'a röportaj verdi.

Ali Şen: Trabzonspor'un kollandığını düşünmüyorum
Ali Şen: Trabzonspor'un kollandığını düşünmüyorum
GİRİŞ 18.02.2020 12:30 GÜNCELLEME 18.02.2020 12:31
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Fotomaç Gazetesi'nde yayınlanan röportajda Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Ali Koç, "Trabzonspor sırtını devlete dayamış" açıklamasında bulundu. Sizce de devlet herhangi bir takımı destekliyor mu? sorusuna yanıt veren Ali Şen:

"Ben bu konuyu Ali'yle de, Nihat Özdemir'le de konuştum. Öncelikle şunu söyleyeyim, Nihat'ı çok eskiden tanırım. Nihat'ı spor dünyasına alan benim. Çok düzgün ve iyi bir insandır, asla yanlış bir iş yapmaz. Bunu Ali'ye de söyledim. Ali de "Özdemir verdiği sözleri tutmadı" dedi. Mali ve transfer konusuyla ilgili destek olmadığını söyledi. Ben Nihat'ın verdiği sözleri tutacağına inanıyorum. Ali'nin "Trabzonspor sırtını devlete dayadı" sözlerine gelince... İşin iç yüzünü bilmiyorum. Bu sözünü açıklamalı. Ama devlet her kulübe destek olur, olmalı da. Eski hükümetler destek falan olmuyordu. Şimdi devletin her kulübe destek olmasını çok önemli buluyorum. Kulüplere stat da yapmalı, yardım da etmeli. Bir kulübe yönelik böyle şeyler söylenmesini de doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan sporun daha iyi olması için uğraşıyor, bunu yakından biliyorum. Siyasetçiler bir takımı tutabilir ve şampiyon olmasını gönlünden geçirebilir, bu normal bir şey. Kimse bir takımı tutuyor diye onu şampiyon falan yapamaz. Her şeyden önce Cumhurbaşkanı siyasetin spora bulaşmasına asla izin vermez. Spor dünyasında kimse Cumhurbaşkanı'nın adını kullanmasın, karıştırmasın da. Erdoğan, sporun iç işlerine hiçbir zaman müdahale etmiyor."

 

 

"Trabzonspor'un kollandığını düşünmüyorum"

"Cumhurbaşkanı istiyor diye bir takım şampiyon olmaz. Ben Trabzonspor'un kollandığını düşünmüyorum. Trabzonspor'un kadrosu çok iyi bu sezon, çok iyi oynuyor. Ahmet Ağaoğlu da, yönetici kadrosu da kulübü çok iyi yönetiyor. Uzun süredir yakalayamadığı güzel oyunu bu sezon yakaladı takım. Bir de çok ucuza çok iyi transferler yaptılar. Bunu da görmek lazım. Trabzonspor'un uzun yıllar şampiyon olamaması da lig için bir kayıptır."

'Erdoğan Fenerbahçe'ye her türlü katkıyı sağladı'

Fenerbahçe'ye çok emek vermiş biri olarak, son günlerde Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında yaşanan gerilim hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben yıllardır sporun siyasete, siyasetin de spora karışmaması gerektiğini söyleyen biriyim. Bu çok önemli bir dengedir. Ben iki defa Fenerbahçe başkanı oldum. Siyasetçiler büyük kulüpleri Adnan Menderes'ten beri oy deposu olarak görmüşlerdi. Başkanlık dönemimde de böyle şeylerle karşılaştım. Oy deposu olarak görmelerine itirazım yok. Siyasetin doğası böyle. Kulüplere katkı sağlayan siyasetçilerin bunu beklemesi normal zaten. Katkı sağlamayıp sadece oy deposu olarak görmeleri yanlış. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, Başkan Erdoğan'ı bunun dışında tutuyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanı olduğu günden beri Fenerbahçe'ye her türlü katkıyı sağlamıştır. Ve sporu siyasete de hiç karıştırmadan yaptı bunu. Ben başkan olduğum dönemde kendisi o zaman belediye başkanıydı, ona ikinci başkanlığı teklif etmeme rağmen kabul etmedi. Ama Fenerbahçe'ye bugüne kadar hiçbir siyasetçinin yardım etmediği kadar yardım etti. Kendisi futbol oynadığı için spordaki eksiklikleri çok yakından biliyor. Bugün Türkiye'nin her tarafında bu kadar güzel statlarımız varsa bunu yapan kişi Erdoğan'dır. Bunu görmemiz gerekiyor. Spor camiasına çok büyük hizmetler verdi. Spor camiası olarak Cumhurbaşkanı'na çok şey borçluyuz.

KAYNAK: FOTOMAÇ
YORUMLAR 28
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylemiş
    Cevapla
  • 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav Kardeşim bırakın bi gidin ya, şampiyon olamayacağınızı anlayınca nasıl da iftira atıyorsunuz. Sanki Erdoğanın işi gücü yok bide Trabzona yardım etsin, bikere erdoğan fenerbahçeli bunu herkes biliyor. Yani hersene şampiyonluk hayalleri kurun olmayınca da başkasına iftira atın. Bi sene trabzon şike yapar bi sene galatasaray bi sene beşiktaş . Devlet de Trabzonu kollar öyle mi?
    Cevapla
  • malatyasporlu 4 yıl önce Şikayet Et
    4 büyükler tff tarafından kollanıyor hakemler kollamasa son 6 takım bunlardan oluşturdu
    Cevapla
  • Boztepe 52 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben vergi veriyorsam. Devletime hizmet istiyorum. Hizmet tarihi gecmis miladi dolmus topculari getirirken sormadiginiz gibi. Devletten parada talep. Edemessiniz
    Cevapla
  • Erdaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir yerden destek yok sezonun adından belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle