Federasyon'dan flaş 'sarı kart' kararı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Vedat Muriqi'in gördüğü sarı kartla başlayan tartışmaları bitirmek için radikal bir değişiklik kararı aldı.

Federasyon'dan flaş 'sarı kart' kararı!
Federasyon'dan flaş 'sarı kart' kararı!
GİRİŞ 23.01.2020 10:32 GÜNCELLEME 23.01.2020 23:27
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Fenerbahçeli Vedat Muriqi'in Süper Lig'de Gaziantep FK maçında gördüğü ikinci sarı kart ve sonrasında oyundan atılmasıyla ilgili başlayan tartışmalar sürüyor.

Özellikle futbol kamuoyunda yapılan 'Vedat cezasını kupa maçında çekmek için bilinçli olarak kart gördü' yorumları sonrası düğmeye basan TFF, 46. Madde'de değişikliğe gidiyor.

Talimatlara aykırı başlıklı 46. Madde ne diyor? Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.

LİGDEKİ KART KUPAYI ETKİLEMEYECEK

Buna göre yeni sezonda kupa maçında görülen kartlar hem lig hem kupada geçerli olacak. Ama lig maçlarında görülen kartlar sadece ligi kapsayacak. Yeni değişikliğin önümüzdeki günlerde TFF tarafından açıklanması bekleniyor.

 

 

YORUMLAR 39
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    kupa da alinan kartlar ligde niye gecerli oluyor, buda sacmalik . Yaparken adam gibi yapin su kurali.
    Cevapla
  • Hayrettin 4 yıl önce Şikayet Et
    Niyet okumalar extra cezalar kanunda değişiklikler bu kadar belli etmeyin bari ayıp ne sarı kartmış anlaşılan fenerbahçenin fetöyle imtihanı bitmemiş
    Cevapla
  • Ünal 4 yıl önce Şikayet Et
    Caner Erkin 6 maç ceza almıştı küfürden dolayı dudak okumadan SONRA buna benzer çokça olay oldu ama hiç bu kadar ağır ceza verilmedi Beşiktaş'ın suçu neydi
    Cevapla
  • ERGÜN 4 yıl önce Şikayet Et
    Soz konusu fenerbahçe olunca herşey degişiyor sonuna kadar devam
    Cevapla
  • OrhanBaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya ALLAH AŞKINA BANA VEDATIN BİLEREK KART GÖRDÜĞÜNÜ İSPATLASANA Bİ NİYET OKUYARAK CEZAMI VERİLCEK ALLAH BİLİR POZİSYONU BİLE İZLEMEMİŞSİNDİR
    Cevapla
  • Efedayı 4 yıl önce Şikayet Et
    Vedat'ın yaptığı etik mi değil mi tartışılır .Rakibin en ufak bir fiskesinde yumruk yemiş gibi feryat edip kendini yere atanlar , hiç gerek yokken rakibinin futbol hayatını bitirecek fauller yapanlar ,kendini yere atıp penaltı alanlar vs.vs. Peki bunlar etik mi ?
    Cevapla
  • cumhur 4 yıl önce Şikayet Et
    bunları şımartan zaten kulüpler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle