PSG'nin minik yıldızı Zeynep erkeklere taş çıkarıyor

Dünyanın önde gelen Fransız kulüplerinden Paris Saint-Germain tarafından Bursa'da açılan futbol akademisine katılan 9 yaşındaki Zeynep Karakavak, oynadığı futbol ve hırsıyla dikkati çekiyor

PSG'nin minik yıldızı Zeynep erkeklere taş çıkarıyor
PSG'nin minik yıldızı Zeynep erkeklere taş çıkarıyor
GİRİŞ 24.09.2019 15:58 GÜNCELLEME 24.09.2019 15:59

Dünyanın önde gelen Fransız kulüplerinden Paris Saint-Germain (PSG) tarafından Bursa'da açılan futbol akademisine devam eden 9 yaşındaki Zeynep Karakavak, oynadığı futbol ve hırsıyla dikkati çekiyor.

 

 

Tek yumurta üçüzlerinden biri olarak dünyaya gelen Zeynep, henüz 6 yaşındayken futbola ilgi duymaya başladı.

Diğer iki kız kardeşi başka hobiler edinen, erkek arkadaşlarının "Kızlar futbol oynayamaz" demesine sinirlenip futbol oynamaya başlayan Zeynep'in bu yeteneği ailesi tarafından fark edildi. Bunun üzerine harekete geçen aile, kızlarını PSG Futbol Akademisine gönderdi.

 

 

Kendi yaş grubundaki 16 erkek çocuğuyla futbol oynayan Zeynep, hırsı ve futbola olan tutkusuyla antrenörleri tarafından da el üstünde tutuluyor.

Zeynep Karakavak, futbolla okulda tanıştığını söyledi. Diğer çocukların futbol oynarken eğlendiğini görünce kendisinde de merak oluştuğunu ve onlara katıldığını belirten Zeynep, bu sporu çok sevdiğini dile getirdi.

Okulda tek futbol oynayan kız olduğunu için arkadaşları tarafından dışlandığını anlatan Zeynep, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarım 'Kızlar futbol oynayamaz' deyip benimle dalga geçti. Ben de bu yüzden futbol oynamaya başladım. Daha çok oynayınca futbolu sevdim ve devam ettim. Ailem bana destek oldu. 3 yıl okulda futbol oynadıktan sonra PSG'nin futbol akademisine başladım. Beşiktaşlıyım ama futbolun rengi yok. Bu yüzden buradayım. Arkadaşlarımın arasında tek kız olmak beni hırslandırıyor. En büyük hayalim Paris'e gidip gerçek sahalarda oynamak."

Zeynep, futbolda mevki olarak tercihinin defans olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA