'Türk halkının hoşuna giden bir durum!'

Bundesliga ekiplerinden Fortuna Düsseldorf'ta forma giyen Kaan Ayhan, takımının Almanya 6'ncı Lig ekiplerinden SV Sonsbeck'i 3-0 mağlup ettiği mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

'Türk halkının hoşuna giden bir durum!'
'Türk halkının hoşuna giden bir durum!'
GİRİŞ 12.07.2019 10:57 GÜNCELLEME 12.07.2019 11:00

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Fortuna Düsseldorf, 3'üncü hazırlık maçında 100'üncü yılını kutlayan Almanya 6'ncı Lig ekibi SV Sonsbeck ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Kaan Ayhan'ın formasını giydiği Düsseldorf karşılaşmadan Oliver Fink, Timo Bornemann ve Shinta Appelkamp'ın golleriyle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Mücadele Milli futbolcu Kaan  Ayhan ikinci yarının başında oyuna dahil olurken, görev alırken, geçtiğimiz hafta sağ ayağından ufak bir sakatlık geçiren Kenan Karaman forma giymedi. Karşılaşmanın ikinci yarısının başında oyuna dahil olan Kaan Ayhan, "Hazırlık dönemindeyiz. Her şey yolunda gidiyor. SV Sonsbeck karşısında biraz zorlansak da, hazırlıkların ortasındayız. Sonuçlardan çok hazırlık maçlarında eksiklerimizi görerek, kondisyonumuzu üst seviyeye çıkartmayı amaçlıyoruz. Bu açıdan iyi bir maç oldu diyebilirim" diye konuştu.

 

 

"Geçen sezon olduğu gibi yeni goller de imza atmak isterim"

Önümüzdeki sezondaki hedefleriyle ilgili de konuşan Milli futbolcu, "Takım olarak hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz. Bununla beraberde bireysel başarıyı da elbette isterim. Geçen sezonki performansımdan bende çok memnundum. En azından aynı başarıyı bu sezonda tekrarlamak istiyorum. Geçen sezon olduğu gibi yeni goller de imza atmak isterim. Ama dediğim gibi öncelik takım olarak hedeflerimize ulaşmakta" şekline konuştu.

 

 

"Türk halkının hoşuna giden bir durum"

Son dönemlerde Bundesliga ve Avrupa liglerinde Türk futbolcu sayısının artması sorulan Kaan Ayhan, "Yetenekli Türk futbolcularının Avrupa liglerinde futbol oynaması, yalnız benim değil tüm Türk halkının hoşuna giden bir durum. Yabancı liglerde oynayan Türk futbolcusu, Türk futbolunu ve Türkiye'yi temsil ediyor, adını duyuruyor. Bu bakımdan Avrupa liglerinde Türk futbolcu sayısının artması gurur verici. İnşallah genç kardeşlerim ve arkadaşlarımla birlikte bu yola en iyi şekilde devam ederiz. Bu durumun Milli takıma da faydası olur. Amacımız Türk futbolu ve futbolcusu adından başarılarıyla söz ettirsin" ifadelerini kullandı.

"Fransa galibiyeti hepimize bir özgüven getirdi"

A Milli Futbol Takım'ın yeni dönemini de değerlendiren 24 yaşındaki savunmacı, "Milli takımda yeni dönemde iyi bir hava yakaladık. Özellikle Fransa karşısında kazandığımız galibiyetin, sadece takım arasında değil tüm ülke çapında yeni bir coşku, yeni bir heyecan yaşattığını düşünüyorum. Umarım yeni dönemde yeni başarılar elde ederiz. İzlanda karşısında istediğimiz sonucu alamadık. Ancak dediğim gibi Fransa galibiyeti hepimize bir özgüven getirdi. İnşallah büyük gurur yaşayacağımız sonuçlar alırız. Milli takim ve ülke insanımızla yeni sevinçler yaşarız." dedi.

KAYNAK: DHA