Erdoğan Şöhretler Karması maçını başlattı!

Diyarbakır Stadyumu'ndaki Ünlüler Karması maçının başlama vuruşunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

GİRİŞ 20.10.2018 15:14 GÜNCELLEME 20.10.2018 17:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bölge gençlerini sanat, spor ve eğlenceyle buluşturmanın amaçlandığı, Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali devam ediyor.

Organizasyon kapsamındaki "Şöhretler Karması" maçında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlama vuruşunu sembolik olarak yaptı. Erdoğan, karşılaşmayı tribünden takip ediyor...

 

 

İŞTE KADRODAKİ İSİMLER

Şöhretler karması maçında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile Hürriyet ve Adalet Derneği Başkanı Taha Ayhan, eski futbolculardan Semih Şentürk, Tuncay Şanlı, Hamit Altıntop, Hasan Kabze, Ali Tandoğan, Yattara, Ayhan Akman, Serdar Kulbilge, Tolunay Kafkas, Faruk Atalay, Hayati Köse yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya çıkmadan önce stadyumda toplanan vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sanat, kültür, spor ve daha bir çok etkinliğin içinde yer aldığı bu festivalin Diyarbakır'ın değişen ve gelişen yüzünün sembolü olacağına inanıyorum. Biz Diyarbakır'ı istismar etmek için değil geliştirmek yükseltmek için çalışıyoruz. "Bugün burada gençlerimizle birlikte olmanın gücümüze güç, enerjimize enerji kattığını hissediyoruz. Biz karşımızda atasından işaret aldığı gün milletiyle beraber yürüyecek evlatları görüyoruz.

Bu gençlik 2053'e, 2071 vizyonumuzu hayata geçirecek olan gençliktir. İstikbalimizi karartmak isteyenlere günlerini göstermeye hazır mıyız? Bayrağımızı indirmek ve ezanımızı susturmak ve istikbalimizi karartmak isteyenlere günlerini göstermeye hazır mıyız? Bu gençlik yanımızda oldukça ulaşamayacağımız hedef yoktur. Kılıcınız keskin olacak ki vatanınıza ve özgürlüğünüze göz dikenlere fırsat vermeyeceksiniz."

"Onlar çukur kazdılar biz ise bu abideleri diktik. Diyarbakır halkı devletinin yanında dimdik durdu ve teröristleri bozguna uğrattı. 81 milyon vatandaşımızın tek ülkesi vardır. O da Türkiye'dir. Devletimize sahip çıkacağız."

Sınırlarımız içinde başaramadıklarını dışarıda yapmaya çalıştılar. Ona da izin vermedik. Bölgemiz üzerinde hain emelleri olanların maşalığını yaparak bu halka hizmet edilemez.

Adı ve iddiası ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin ipinin ucu aynı yere çıkar. Benliklerini bir dolara Amerika'daki şarlatana satan FETÖ'cüler ve İslam adına Müslümanları katleden DEAŞ'lılar ile kendi halkına, kendi ülkesine kurşun sıkan bölücü teröristlerin hiçbir farkı yoktur. Yüce dinimizin değerlerini istismar ederek bu ülkeye cephe alanlar ile Kürt kardeşlerimizin kimliği istismar ederek bu millete savaş açanların gerisindeki silüet aynıdır. Kendine başka kimlik arayan, kendine başka devlet arayan, yakın tarihte pek çok örneğini gördüğümüz gibi evini de yurdunu da ailesine de onurunu da kaybetmeye mahkum oluyor.

18 Ekim Perşembe günü başlayan Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali 21 Ekim Pazar günü sona erecek.

YORUMLAR 2
  • TÜRKİYEM 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok mutluyuz..yürü be reiss..
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanımız her kesime hitap eden donanımlı bir insan.
    Cevapla