EURO 2024 için günler önce atılan o manşet!

Bild gazetesinin pazar eki olan Bild am Sonntag, UEFA Yönetim Kurulu üyelerinin hangi ülkeye oy vereceğini tahmin etmişti. Toplantıdan çıkan sonuç gazetenin haberiyle birebir örtüştü.

EURO 2024 için günler önce atılan o manşet!
EURO 2024 için günler önce atılan o manşet!
GİRİŞ 28.09.2018 15:52 GÜNCELLEME 28.09.2018 15:58
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

EURO 2024 oylama sonucunun, Almanya’da geçtiğimiz günlerde yayınlanan tahminle bire bir örtüşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bild gazetesinin pazar eki olan Bild am Sonntag, hangi UEFA Yönetim Kurulu üyesinin kime oy vereceğini isimleriyle birlikte açıklamış ve iki ülkenin alacağı oy sayılarını detaylarıyla sütunlarına taşımıştı.

 

 

1 ÜYE KARARSIZ DEMİŞLERDİ

Buna göre Almanya’nın alacağı oy 11,5, Türkiye’nin oyu ise 4,5 olarak duyurulmuştu. Almanya için 5 üyenin oyu garanti olarak gösterilirken, 6 üyenin çok büyük ihtimalle Almanya için oy kullanacağı ve 1 diğerinin de kararsız olduğu belirtilmişti.

3 üyenin Türkiye demesi garanti gösterilirken, 1 üyenin de büyük olasılıkla benzer tercih yapacağı öngörüsünde bulunulmuştu. Oylama 12-4 biterken gazetenin 11,5 tahmini, 0,5 yanılma payıyla gerçekleşti.



Almanya'nın 11 oya karşılık 12 oyla kazandığı 2006 Dünya Şampiyonası'nda verdiği 10 milyon euroluk rüşvet skandalı hala kapanmazken, Alman BILD gazetesinin EURO 2024 oylaması öncesi, hangi ülkelerin Almanya'ya oy vereceğini önceden bildiği ortaya çıktı.

2006 DÜNYA KUPASI'NDA DA RÜŞVET SKANDALI DÖNMÜŞTÜ

2006 Dünya Kupası için verilen 10 milyon euroluk rüşvet, Alman futbolseverlerin tepkisini çekmiş, Stuttgart taraftarları UEFA ve Federasyona "Sizi para birleştirir" ve "Avrupa futbolunun kalbinde yozlaşma" pankartları açmıştı.

YORUMLAR 35
  • dılsız geveze 5 yıl önce Şikayet Et
    hoca haklıymıs. bunlar hrıstıyan klubu...
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    umrumda değil, bu ülkenin ihtiyacı bu mu? yapılan saçma yatırımlar israf değil mi? gevura kendini beğendirmeye çalışmak aptallık değil mi? iyi ki kazanmamışız.
    Cevapla
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    paranın olduğu heryerde rüşvette olur şikede...oynanan maçlardada şike olur
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    《Siz onlar gibi iman etmedikçe onlar sizden asla hoşnut olmazlar》.Dolayısı ile Yok demokrasi imiş yok insan hakları imiş Hepsi onlar için hikaye.Onlar İslam ile şereflenmedikçe Hak ve hakikatten uzaktırlar.
    Cevapla
  • Ercan EKER 5 yıl önce Şikayet Et
    Azıcık onuru var sa TFF nşn bir daha hiç bir etkinlik için aday olmaz. Onurumuzu korur. Onlar istese de olmayalım. verseler de almayalım.
    Cevapla
  • Kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin federasyonunda şikeyi örtbas eden bir kurum sen hangi onurdan bahsediyosun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle