Federasyon Başkanı'ndan Mesut Özil itirafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrası Almanların ırkçı saldırılarına maruz kalan Mesut Özil'le ilgili Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel'den ezber bozan bir açıklama geldi.

Federasyon Başkanı'ndan Mesut Özil itirafı
Federasyon Başkanı'ndan Mesut Özil itirafı
GİRİŞ 19.08.2018 15:23 GÜNCELLEME 19.08.2018 15:23
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çektirdiği fotoğraf sonrası Almanların ırkçı saldırılarına maruz kalan Mesut Özil'le ilgili gündeme bomba gibi düşen bir açıklama geldi.

Mesut'un milli takımı bıraktığını açıkladığını bildiride sert sözlerle yüklendiği Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, son verdiği röportajda geçmişte söylediklerinden adeta çark etti.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Bild'e konuşan Grindel, söz konusu olayda hatalı davrandığını kabul ederek şu ifadeleri kullandı:

"ARKASINDA DURMALIYDIM, ÜZGÜNÜM"

"Kendisine yöneltilen ırkçı saldırılar konusunda daha açık bir pozisyon almalı ve kendimi Mesut Özil'in önüne atmalıydım. Yaptığım açıklamalarda daha açık ve net ifadeler kullanmalıydım.

Özil'e yöneltilen ırkçı saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Almanya Futbol Federasyonu olarak onu hayal kırıklığına uğrattığımız için üzgünüm.

Almanya Futbol Federasyonu olarak saygı, hoşgörü, fair-play gibi değerleri savunuyoruz. Bana göre bir takım birlikte kazanır ve kaybeder. Başarısızlık için sorumluluğu tek bir oyuncuya yüklemek saçma olur."

YORUMLAR 39
  • Kelkit 29 5 yıl önce Şikayet Et
    Iki yuzlu avrupa politikasi uzulmus ama neye yarar utanmaz herif
    Cevapla
  • Bedel 5 yıl önce Şikayet Et
    Mesut'u daha yeni anlamış, istifa etmesi gerekiki inandırıcı olsun.
    Cevapla
  • Nokta. 5 yıl önce Şikayet Et
    Gecmis olsun.simdimi akliniz basiniza geldi.iki yüzlüler.
    Cevapla
  • Suat Ak 5 yıl önce Şikayet Et
    Elli senedir burda yasiyorum icinde irkcilik olmayan Alman tanimiyorum bizde ise Tersine yeterki insan olsun her zaman yaratandan ötürü saygi duyuyoruz
    Cevapla
  • oguz62 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şeyler Avusturya içinde geçerli,özelliklede biz Türklere karşı inanılmaz nefretleri hala taptaze duruyor
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam günah cikartmis. Ama kilise de degil. Bir hükmü baglayiciligi yada yaptirimi var mi? Yok. Öyleyse bu günah cikarmanin da özelinde Özil, genelinde Türk´ler de bir karsiligi Yok. Allah günahlarini affetsin.
    Cevapla
  • sinan koç!AS☆ 5 yıl önce Şikayet Et
    tövbe eder müslüman olursa allah affetsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle